10 Δεκ 2009

Ταχυδακτυλουργικά κόλπα της κυβέρνησης και με το ζήτημα της Ανεργίας

Άλλο ένα παραμύθι που επιχειρεί να «πουλήσει» στον κόσμο το ΠαΣοΚ είναι ότι η Ανεργία στη χώρα, πρόκειται να εκτοξευτεί -τάχα- στο 18-20%, σε επίπεδα Ισπανίας δηλαδή. Το είπε στη Βουλή ξεκάθαρα ο αρμόδιος υπουργός κος. Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αλήθεια είναι η εξής. Το ΠαΣοΚ παρέλαβε την Ανεργία στα επίπεδα του 9% συν κάτι παραπάνω. Τώρα, ισχυρίζεται πως μέσα σε δύο μήνες διακυβέρνησης εκ μέρους του, το ποσοστό αυτό υπερδιπλασιάζεται. Η εξήγηση της διαφοράς αυτής δεν είναι δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ερχόμενοι στην εξουσία ο κος. Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του, το πρώτο πράγμα που έπραξαν, ήταν να πετάξουν στην κυριολεξία στο δρόμο όλους τους συμβασιούχους στα προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής μαθητείας (τα γνωστά σε όλους Stage), μαζί με άλλους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του Δημόσιου Τομέα, προσάπτοντάς τους την βαριά κατηγορία του Νεοδημοκράτη! Και πάλι όμως, ο συνολικός αριθμός αυτών των απολυμένων δεν αρκεί για να φτάσουμε στο 18-20% Ανεργίας που επικαλείται ο κος. Λοβέρδος, επομένως, είτε προτίθεται να στείλει στην Ανεργία και άλλους απασχολούμενους μη αορίστου χρόνου, είτε θα καταφύγει στην προσμέτρηση της λεγόμενης αδήλωτης Ανεργίας, την οποία το ΠαΣοΚ απέτασσε μετά βδελυγμίας παλαιότερα.
Γεγονός είναι πάντως, ότι και στον τομέα της Απασχόλησης, το ΠαΣοΚ «φουσκώνει» τα νούμερα προς τα πάνω, έχοντας στα σκαριά ένα προφανές σχέδιο: Να δείξει ότι παράγει έργο, μειώνοντας μία σκόπιμα «φουσκωμένη» Ανεργία και μάλιστα, αξιοποιώντας ως μέσο τις αθρόες συμβάσεις απασχόλησης με «πράσινα παιδιά», οι οποίες ήδη υπογράφονται στα κρυφά και αυτό, δεν αποτελεί φήμη, αλλά πληροφορία.

Και στον κρίσιμο τομέα της Απασχόλησης, το ΠαΣοΚ επιδίδεται σε ταχυδακτυλουργικά πειράματα και ασκήσεις πολιτικού καιροσκοπισμού, αλλά εκείνο το οποίο είναι προφανές ότι δεν καταλαβαίνουν οι κκ. Παπανδρέου και Λοβέρδος είναι ότι σπαταλούν πολύτιμο κεφάλαιο πολιτικής αξιοπιστίας, σε σχέση με το αποτέλεσμα που πέτυχαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: