10 Δεκ 2009

Σταθερός στην ιδεολογία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού ο Αντ. Σαμαράς

Απαντήσεις σε όλους όσους του καταλογίζουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά ενός κρατιστή της Λαϊκής Δεξιάς, φρόντισε να δώσει ο κος. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της «παρθενικής» του ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κος. Σαμαράς, αναφερόμενος στην «Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς» που αποτελεί κυρίαρχη οικονομικοκοινωνική πλατφόρμα στο ΕΛΚ και βασικό θέμα συζήτησης στο Συνέδριο που διεξάγεται στη Βόννη, κατέστησε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει πιστή στις αρχές του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, λαμβάνοντας ίσες αποστάσεις τόσο από όσους πιστεύουν σε κρατικιστικά μοντέλα, όσο και από τους νεοφιλελεύθερους πρέσβεις ενός ανεξέλεγκτου, ασύδοτου -όπως φάνηκε στο πρόσφατο χρηματοπιστωτικό «κραχ» που προκάλεσε την παγκόσμια κρίση- laissez faire.
Ο κος. Σαμαράς, τόνισε τη σημασία τόσο της ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, όσο και του ρυθμιστικού ρόλου που πρέπει να διατηρεί το κράτος, ούτως ώστε να τίθενται κανόνες διαφάνειας, ενώ, στάθηκε ιδιαίτερα στη Μεσαία Τάξη και στην ανάγκη στήριξή της σε δύσκολες φάσεις σαν την παρούσα.

Αξιολογώντας συνολικά την παρέμβαση του κου. Σαμαρά, η οποία έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από το ακροατήριο των 1.500 συνέδρων του ΕΛΚ, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι με όσα είπε, έδειξε ότι δεν αποκλίνει από τις αρχές και θέσεις που σταθερά πρεσβεύει το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: