10 Δεκ 2009

Αντιπαραγωγική ενδέχεται να αποδειχτεί η επιλογή για την Αυτοδιοίκηση

Επιλέξαμε να εξετάσουμε χώρια από τις προηγούμενες, την περίπτωση του νέου γραμματέα Αυτοδιοίκησης κου. Βασίλη Μιχαλολιάκου, την οποία κρίνουμε εκ των προτέρων ως ιδιαζόντως αντιπαραγωγική και εξηγούμε παρακάτω το γιατί.

Δεν είναι ότι μας φταίει τόσο πολύ η επιθετικότητα του βουλευτή, η οποία προκύπτει ως η συμπεριφοριστική συνιστώσα των συνηθειών και αναμνήσεών του από την σκληρή εποχή των «Κενταύρων» και από την άλλη πλευρά, της έντασης του εσωκομματικού πολέμου που έχει αναπτύξει κατά καιρούς με πολλούς εκ των συμπολιτευόμενών του κάτω στον Πειραιά - με τον κο. Πέτρο Μαντούβαλο τελευταία, με τον κο. Γιώργο Καλό παλαιότερα.
Μας φταίει κυρίως το γεγονός ότι σε κάθε ευκαιρία, αντιμετωπίζει όποιον διαφωνεί μαζί του σε σχέση με τα εσωκομματικά πράγματα, όχι ως συνομιλητή, ούτε καν ως αντίπαλο, αλλά ξεκάθαρα ως εχθρό του, που πρέπει όχι απλά να νικηθεί, αλλά να εξοντωθεί. Οι επιθέσεις του σε συναδέλφους του βουλευτές με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου ήταν πολύ βίαιες για να τις απορροφήσει το «σφουγγάρι» της απέναντι πλευράς.

Επιπλέον, οι έχοντες καλή μνήμη, θα θυμούνται τον κο. Μιχαλολιάκο να είναι εξίσου εριστικός και στην αναμέτρηση του ’96, μεταξύ των κκ. Μιλτιάδη Έβερτ και Γιώργου Σουφλιά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει για παράδειγμα την αντιπαράθεσή του με την κα. Έλσα Παπαδημητρίου στις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Αντένα» και την άγρια επίθεση που είχε κάνει στο πρόσωπο του συζύγου της βουλευτού Αργολίδας; Μη σπεύσει να μας χαρακτηρίσει κανείς προκατειλημμένους ως προς το πρόσωπο του κου. Μιχαλολιάκου, διότι αν ευσταθούσε μία τέτοια περίπτωση, θα είχαμε πάει ακόμη παλιότερα και θα είχαμε αναδιφήσει στις δηλώσεις που είχε κάνει τις ημέρες της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επιπρόσθετα, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο κος. Μιχαλολιάκος είναι εκείνος από τον οποίο θα περάσει η έγκριση και η επικύρωση των λεγομένων κομματικών χρισμάτων για τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών του επομένου Οκτωβρίου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καθίσει να συνομιλήσει για παράδειγμα με τον ανήκοντα στο πολιτικό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, νυν Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κο. Διονύση Χατζηδάκη, ή με τους Δημάρχους Αιγάλεω, Χαλανδρίου, κκ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, αλλά και πολλούς άλλους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους που ετάχθησαν υπέρ της υποψηφιότητας της κας. Μπακογιάννη. Μήπως γεννάται η πιθανότητα να δημιουργήσει μέτωπα «ανταρτών» υποψηφίων και βαθιές τοπικές διαιρέσεις, καθαυτή η παρουσία του κου. Μιχαλολιάκου σε μία τόσο ευαίσθητη θέση;

Ειλικρινώς ευχόμαστε οι επιφυλάξεις μας να μην επιβεβαιωθούν από τις ίδιες τις εξελίξεις και να αποδειχτεί ότι είμαστε εντελώς λάθος. Ευχόμαστε μάλιστα, να είναι ο ίδιος ο κος. Μιχαλολιάκος εκείνος που θα μας αποστομώσει, επιδεικνύοντας στην πράξη μία στάση αντιμετώπισης των συνομιλητών του δημάρχων, η οποία θα χαρακτηρίζεται από διάθεση συνεργασίας και επίδειξη αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: