10 Δεκ 2009

Θετικά σχόλια για τρεις, επιφυλάξεις και ερωτηματικά για τον τέταρτο






Μιας και εισήλθαμε ξανά στα της Νέας Δημοκρατίας, να σχολιάσουμε τις νέες τοποθετήσεις γραμματέων.

Εκείνη του κου. Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, μοιάζει ως εύστοχη επιλογή με μία πρώτη ματιά. Ο κος. Χαρακόπουλος είναι νέος σε ηλικία, με σημαντικές προσλαμβάνουσες στον τομέα της Επικοινωνίας λόγω της θητείας του στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ, όπως και στο ΚΠΕΕ (Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας) και επίσης, λόγω της συνεργασίας του με τον κο. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Επιπλέον, λόγω εντοπιότητας, είναι στενή η επαφή που διατηρεί με τους αγρότες, οι οποίοι αποτελούν πολύτιμο για τη ΝΔ κομμάτι του εκλογικού σώματος. Τέλος, ο κος. Χαρακόπουλος θεωρείται ήπιος ως προς το χαρακτήρα του, μετριοπαθής ως προς το στίγμα της ιδεολογικής του τοποθέτησης και άφθαρτος σε οτιδήποτε αφορά στο πολιτικό και κομματικό του παρελθόν.
Φυσικά, ο κος. Χαρακόπουλος θα κριθεί από το δικό του έργο και τις δικές του επιλογές, αλλά μέχρι να παρουσιάσει απτά δείγματα, σίγουρα έχει τη συμπάθειά μας.

Τη συμπάθειά μας, έχει και ο νέος Γραμματέας Προγράμματος κος. Κώστας Γκιουλέκας. Αναλαμβάνει ένα κρίσιμο τομέα, ο οποίος αποσπάστηκε και αυτονομήθηκε σε σχέση με τον Πολιτικό Σχεδιασμό και που απαιτεί εργατικότητα και μεθοδικότητα. Ο κος. Γκιουλέκας είναι ένα αξιόλογο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, που αξιοποιήθηκε από τον κο. Κώστα Καραμανλή πάρα πολύ αργά και όταν συνέβη αυτό, στον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό της ΝΔ, ο Θεσσαλονικιός βουλευτής κυριολεκτικά χάθηκε ανάμεσα στον συγκεντρωτικό υπερυπουργό κο. Προκόπη Παυλόπουλο, στον «παλαιότερο» του τομέα ευθύνης της κυβερνητικής εκπροσώπησης κο. Ευάγγελο Αντώναρο και στην γενική γραμματέα Επικοινωνίας κα. Μαργαρίτα Παππαδά που επιβιώνει και επιβάλλεται σε όλες τις καταστάσεις, ακόμη και σε εκείνη της αλλαγής κυβέρνησης, από το ΠαΣοΚ στη ΝΔ, το 2004.
Ο κος. Γκιουλέκας άξιζε μία ευκαιρία από το κόμμα του και τώρα, αυτή του δίνεται από το νέο πρόεδρο.

Ο κος. Μανώλης Αγγέλακας, από την άλλη πλευρά, πληροί κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις καταλληλότητας ως προς την ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης της Γραμματείας Οργανωτικού. Ο κος. Αγγέλακας φέρνει από το παρελθόν την πείρα του από τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ απολαμβάνει της εκτίμησης των περισσοτέρων κομματικών στελεχών. Ο κος. Αγγέλακας έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής.

Ο κος. Γιάννης Μανώλης έχει μεγάλη συνδικαλιστική πείρα και επομένως γνωρίζει άριστα πώς να διαχειριστεί τη Γραμματεία Συνδικαλιστικού. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πριν εκλεγεί βουλευτής Αργολίδας είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και μάλιστα, σε μία εποχή στην οποία κυριαρχούσε το σκληρό συνδικαλιστικό ΠαΣοΚ. Μείον για τον κο. Μανώλη είναι ότι συμμετείχε στην υπόθεση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ χρησιμοποιώντας συνήθως υψηλούς τόνους έναντι των συνομιλητών του, ότι δεν εφίσθη απαξιωτικών αναφορών τόσο για την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και για κάποιους από τους υποστηρικτές της και τέλος, ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στια γυμνάσια νεύρων και υπομονής που διάφοροι βουλευτές έκαναν στον κο. Κώστα Καραμανλή στις μέρες της διακυβέρνησης των 150 συν μίας, εδρών.
Ο κος. Μανώλης, έχει να αντιμετωπίσει πολλά και σημαντικά στελέχη της ΔΑΚΕ, τα οποία υποστήριξαν δυναμικά την κα. Μπακογιάννη. Αν θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες της συναδελφικότητας και των κοινών αγώνων, μπορεί να τους «φέρει στα νερά του». Αν επιδιώξει να συμπεριφερθεί ως κυρίαρχος και ως κατακτητής, πολύ φοβούμαστε ότι οι σκληροί Δακίτες δε θα «μασήσουν» τόσο εύκολα.

Θα δούμε τι θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: