10 Δεκ 2009

Κάποιοι παραμένουν όρθιοι, άλλοι πέφτουν κάτω με ένα γρήγορο νοκάουτ

Όπως βλέπετε, από όλες τις επιλογές του κου. Σαμαρά για γραμματείς και διευθυντές, έχουμε τοποθετηθεί θετικά για όλες, με μοναδικές εξαιρέσεις, εκείνη του κου. Μανώλη για την οποία βάλαμε έναν αστερίσκο και εκείνη του κου. Μιχαλολιάκου για την οποία εκφράσαμε ζωηρές επιφυλάξεις. Περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες κινήσεις, αν και έχουμε κάποιες βάσιμες πληροφορίες για το τι μέλει γενέσθαι.
Για παράδειγμα, αμετακίνητη στη θέση της πρόκειται να παραμείνει η γραμματέας Γυναικών του κόμματος κα. Κατερίνα Παπακώστα, εφόσον αφιέρωσε τον καλύτερό της εαυτό στην υπόθεση εκλογής του κου. Σαμαρά. Σταθερός στη θέση του είναι πολύ πιθανό να παραμείνει και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κος. Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος αν και διατηρούσε εξαιρετικά κοντινές σχέσεις με την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, τον κο. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κο. Γιάννη Βαληνάκη κ.α., δεν εξετέθη υπέρ οιουδήποτε, αλλά έμεινε καλυμμένος πίσω από το θεσμικό του αξίωμα. Επιπλέον, είναι νόμος στο Κολλέγιο Αθηνών, πως απόφοιτος, δεν αγγίζει συναπόφοιτο. Το ίδιο ισχύει και για το Χάρβαρντ. Βέβαια, αυτά είναι τα ελάσσονα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση του συγκεκριμένου αξιωματούχου. Το μείζον, είναι ότι γνωρίζει τις Διεθνείς Σχέσεις και τα θέματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όσο ουδείς άλλος και ότι είναι ένας πραγματικά άξιος γραμματέας που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο στέλεχος.

Στο μεταξύ, σας ενημερώνουμε ότι μονομιάς αποκαθηλώθηκαν από την ιστοσελίδα του κόμματος, με άνωθεν εντολή προφανώς, τα ονόματα και τα βιογραφικά των αναπληρωτών γραμματέων, στις γραμματείες που τοποθετήθηκαν νέοι γραμματείς. Η αποκαθήλωση ονομάτων και βιογραφικών από την ιστοσελίδα, προφανώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι οι αναπληρωτές, όπως και οι εναπομείναντες γραμματείς από όλους τους παλιούς, τελούν υπό κρίση και επίκεινται σαρωτικές αλλαγές, καθώς η ορμή του «ποταμιού» είναι δύσκολο να μην παρασύρει τους πάντες και τα πάντα. Βέβαια, οι άνθρωποι του προέδρου προέβησαν σε ένα ακόμη «φάουλ» που κάθε άλλο παρά «τακτ» δεικνύει. Δεν ενημέρωσε κανείς τους ανθρώπους ότι μετά από χρόνια θα «εξαφανίζονταν» από την ιστοσελίδα άξαφνα τα ονόματα και τα βιογραφικά τους και μάλιστα, πολλοί από αυτούς δεν πρόλαβαν καν να κρατήσουν ως ενθύμιο για τα γεράματά τους έστω και ένα αρχείο pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια: