29 Νοε 2009

«Καλαποδιές» από τον «Καλαπόδη», αλλά σε όφελος ποιου αλήθεια;




Ο πολυκωλοτούμπας «Καλαπόδης», σήμερα το πρωί ξύπνησε με την έμπνευση να υποστηρίξει τον κο. Αντώνη Σαμαρά. Ποιος ξέρει γιατί… Μπορεί να τον πήρε και ‘κείνον τηλέφωνο ο μπάρμπα-Κώστας (για όνομα του Θεού, δεν εννοούμε τον κο. Καραμανλή!!!) και να του έταξε να τον κάνει γραμματέα. Σημειώστε πως λογικά, αν επικρατήσει ο κος. Σαμαράς, οι γραμματείες του κόμματος πρέπει να γίνουν περισσότερες από τα μέλη με τόσες υποσχέσεις που έχουν δοθεί σε διάφορους εύπιστους - ακόμη και σε παιδιά του Γραφείου Κίνησης. Ή να του έταξε πως στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα συμπεριληφθεί επιτέλους ως υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια του μακαρίτη του πατέρα του - εδώ μέχρι και την τσαουσσοτάνια έβαλαν στο ψηφοδέλτιο το Σεπτέμβρη!

Λοιπόν, σήμερα το πρωί, στις 9:59 ακριβώς, ο «Καλαπόδης» ισχυρίστηκε σε ανάρτησή του στο fimotro, ότι από τις 7.00 μέχρι τις 9.30, σε δυόμιση ώρες μέσα δηλαδή, είχαν ψηφίσει 70.000 Νεοδημοκράτες εκ των οποίων, το 65% για τον κο. Σαμαρά!
Δεν είναι ακριβές ότι ο «Καλαπόδης» έκανε προβοκάτσια για να κινητοποιηθούν οι «Ντορικοί» και να κατεβούν να ψηφίσουν υπό το φόβο μήπως πάρει από νωρίς «κεφάλι» ο κος. Σαμαράς. Η πραγματικότητα είναι, ότι ο «Καλαπόδης» όντως έκανε προβοκάτσια, αλλά με πρόθεση να δημιουργήσει ρεύμα ευφορίας και νίκης υπέρ του κου. Σαμαρά και να «σπρώξει» εκείνους που έκαναν μία πρωινή «σκούπα» στα blogs πριν μεταβούν στην κάλπη, να ρίξουν την ψήφο τους υπέρ του … «φαβορί».

Βέβαια, ακόμη και στην προβοκάτσια, ο «Καλαπόδης» είναι σκράπα. Σκέτος σκερβελές.
Κατ’ αρχήν, ρε «Καλαπόδη» που ακούστηκε να έχεις εικόνα για ποσοστά στις 10.00 το πρωί; Έχεις βάλει σε όλα τα εκλογικά κέντρα δικούς σου «εξιτ-πολίστες», ή έχεις τοποθετήσει μικροκάμερες μέσα στα παραβάν;
Επιπλέον, ακόμη και να φτάσει η συνολική προσέλευση ψηφοφόρων σε μέγεθος ανέλπιστα υψηλό, ας πούμε στους 500.000, οι 70.000 που αναφέρεις εσύ, είναι περίπου στο 15%. Αν ψηφίσουν 350.000, που είναι μία καλή προσέλευση, είναι ακριβώς 20%. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όντως, σηκώθηκε και πήγε νωρίς πρωί Κυριακής να ψηφίσει το 15-20% των ψηφοφόρων (η διακύμανση των ποσοστών που βάλαμε, είναι αναλόγως με την τελική προσέλευση), αυτοί θα είναι οι γέροι και οι γριές που είχαν να πάνε εκκλησία. Παρεκτός και αν εννοείς ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες δεν έκαναν απολύτως τίποτα χθες βράδυ, γιατί είχαν την κάψα να βάλουν ξυπνητήρι και να πάνε μαζικά να ψηφίσουν τον κο. Σαμαρά. Αλλά και να πήγαν τελικά οι γέροι και οι γριές να ψηφίσουν, τι απέγινε, έχασαν τη θεία λειτουργία της Κυριακής; Ή μήπως θες να μας πεις ότι τελικά, μέσα σε μία ώρα με το ζόρι (που λογικά απέμεινε), 1.500 εκλογικά κέντρα εξυπηρέτησαν 70.000 κόσμο και μάλιστα, αργοκίνητους παππούδες και γιαγιάδες;

Τελικά ρε «Καλαπόδη», θα σου αλλάξουμε το παρατσούκλι και θα σε λέμε Αλογομούρη. Άλλωστε η μακρόστενη μουτράκλα σου το δικαιολογεί και αυτό ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: