12 Οκτ 2009

Απρόσμενες εξελίξεις στη ΝΔ. Ορίζεται μεταβατικός πρόεδρος


ΚΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Αποκλειστικές πληροφορίες μας από τη Ρηγίλλης αναφέρουν ότι μπρος στο διαφαινόμενο σοβαρό αδιέξοδο που δημιουργείται μετά την πλήρη αντίθεση στις απόψεις των τεσσάρων φερομένων ως υποψηφίων προέδρων στη ΝΔ, ο κος. Καραμανλής προσανατολίζεται πλέον στη σκέψη να μεταβεί το κόμμα σε τακτικό συνέδριο, περί την αρχή του επόμενου έτους. Μεταβατικός πρόεδρος, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό που φαίνεται να αποδέχονται οι κκ. Μπακογιάννη και Αβραμόπουλος, αλλά βλέπει με επιφύλαξη ο κος. Σαμαράς, αναμένεται να είναι ο μοναδικός εκλεγμένος από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου θεσμικός παράγων της Ρηγίλλης, που δεν είναι άλλος από τον γραμματέα της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Β' Πειραιώς, κο. Τραγάκη. Πρόσθετο στοιχείο, υποστηρικτικό για την επιλογή αυτής της λύσης, είναι η επάρκεια εκπροσώπησης του κόμματός του, που έχει δείξει ο κος. Τραγάκης σε πολύ δυσκολες πολιτικές συζητήσεις, σε τηλεοπτικές εκπομπές και αλλού, καθώς και η αποτελεσματικότητα που είχε δείξει στο συντονισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για λόγους τήρησης εσωκομματικών ισορροπιών, αλλά και προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις της κομματικής βάσης στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει η σκέψη να προταθεί για γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο βουλευτής Σερρών, κος. Καρυπίδης.

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί το ρεπορτάζ μας τρέχει και είναι πιθανό αύριο, μέχρι το μεσημέρι, ο κος. Τραγάκης να τοποθετηθεί επίσημα με δηλώσεις του, αποδεχόμενος κατά πάσα πιθανότητα την επιλογή στην οποία προσανατολίζεται ο πρόεδρος και αναλαμβάνοντας έτσι τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι στην παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: