Σε αυτό το συμπαγές συμπέρασμα καταλήγει η μαρτυρία του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, ο οποίος ερευνά εδώ και τρία χρόνια το σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων της Siemens Hellas σε πολιτικούς φορείς και πολιτικά πρόσωπα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Τα πρακτικά από την κατάθεση του δημοσιογράφου, τα οποία παραθέτουμε αμέσως στη συνέχεια, είναι ενδεικτικά, αν όχι αποδεικτικά τους γεγονότος ότι σίγουρα αδίκως και πιθανότατα σκοπίμως, έσπευσε το ΠαΣοΚ, αλλά και το καραμανλικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που στρατεύτηκε με την υποψηφιότητα του κου. Αντώνη Σαμαρά, να καταλογίσουν στην κα. Μπακογιάννη το πολιτικό σκέλος της ευθύνης για τη διαφυγή Καραβέλα. Ας δούμε τα πρακτικά.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη (βουλευτής ΠαΣοΚ): Σαν Υπουργός Εξωτερικών η κ. Μπακογιάννη φέρει ευθύνη για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της ελληνικής δικαιοσύνης για τον Καραβέλα, σύμφωνα με την έρευνα που έχετε κάνει; Αναμειγνύεται καθόλου σε αυτό;
Μάρτυς (Αναστάσιος Τέλλογλου): Καμιά απολύτως δεν φέρει. Ξέρω προσωπικά από το περιβάλλον του κ. Καραβέλα πως όταν ήδη ο κ. Καραβέλας ήταν εκτός Ελλάδος, στελνόταν το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Πώς;
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Λέω. Ανεξάρτητα από το τι γράφτηκε στον Τύπο, για το χρόνο στον οποίο παραδόθηκε το τηλεγράφημα από το Υπουργείο Εξωτερικών, το ερώτημα δεν είναι αν άργησε το Υπουργείο Εξωτερικών να το δώσει. Το ερώτημα ήταν: αν το έδινε στην ώρα του, θα έπιαναν τον Καραβέλα;
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Όχι, άλλο σας ρώτησα εγώ.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Ναι, αλλά εγώ σας απαντάω σε αυτό.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Σαν Υπουργείο Εξωτερικών…
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Το τηλεγράφημα στάλθηκε Κυριακή ή Σάββατο, δεν θυμάμαι…
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Σάββατο.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Σάββατο ... και ο Καραβέλας ήταν ήδη εκτός Ελλάδος. Αυτό σας λέω.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Με συγχωρείτε πολύ, εγώ δεν σας ρωτάω για τις συνέπειες, εγώ σας ρωτάω…
Μάρτυς (Αναστάσιος Τέλλογλου): Μα, δεν είναι συνέπεια. Ο Καραβέλας είχε φύγει όταν ήλθε το τηλεγράφημα.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Δεν ξέρουμε την εξέλιξη που θα είχε, κύριε Τέλλογλου, αν όλη αυτή η διαδικασία είχε γίνει έγκαιρα. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε και να προδικάσουμε.
Μάρτυς (Αναστάσιος Τέλλογλου): Καμία εξέλιξη δεν θα υπήρχε. Ο Καραβέλας πάλι θα είχε φύγει. Ήταν έξω.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Εγώ σας ρωτάω ευθέως: αν υπήρχε πολιτική ευθύνη από τη διαδικασία αυτή, έτσι όπως κινήθηκε, της μη επίσπευσης όλης αυτής της διαδικασίας. Εφόσον το τηλεγράφημα έφθασε Σάββατο, την Τρίτη…
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Δεν μου απαντάτε ευθέως. Δεν πειράζει.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Ευθέως σας απαντάω: δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Δεν σας ρώτησα αυτό.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Με ρωτάτε αν καθυστέρησε να το δώσει η κ. Μπακογιάννη. Δεν ξέρω να σας το πω αυτό. Αυτό που ξέρω εγώ ήταν ότι ο κ. Καραβέλας είχε φύγει. Αυτό το ξέρω.
Ως τελευταία παρατήρηση, να επισημάνουμε την επιμονή της βουλευτού ΠαΣοΚ να αρνείται να παραδεχτεί που βρίσκονται η ουσία και το νόημα σε όσα καταθέτει ο δημοσιογράφος, δηλαδή ότι κανένα λάθος ή παράλειψη της κας. Μπακογιάννη ως αρμόδιας επικεφαλής του ΥΠΕΞ συνέτεινε, ή συνέβαλλε στη διαφυγή Καραβέλα, αλλά αντίθετα, επανέρχεται ρωτώντας επανειλημμένα και κυρίως στοχευσμένα, για τυχόν ευθύνες της τέως υπουργού. Είτε η βουλευτής δεν πολυκαταλαβαίνει ακόμη και τα πλέον βασικά, είτε της έχουν δοθεί ρητές οδηγίες να τσαλακώσει πάση δυνάμει το προφίλ της κας. Μπακογιάννη, προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και των παρακείμενων (και παρακοιμώμενων) φίλων του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου