13 Φεβ 2010

Μία ευθεία (και θρασεία) παραδοχή για το ποιοι ψήφισαν στις 29/11/2009!

Ανατρέχοντας σε άλλα blogs (όπως για παράδειγμα εκείνο του DeFreJus) βρήκαμε μία παραπομπή σε ηχητικό ντοκουμέντο από ραδιοφωνική εκπομπή που έχουν κάποιοι ανεβάσει στο youtube, στο οποίο ακούγεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κος. Άδωνις Γεωργιάδης να παραδέχεται ευθαρσώς ότι έστειλε ολόκληρο το οικείο του περιβάλλον, οικογενειακό ή άλλο, ακόμη και τα στελέχη του πολιτικού του γραφείου στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να ψηφίσουν για τον κο. Αντώνη Σαμαρά, κάτι που θα έπραττε και ο ίδιος όπως ομολογεί, εάν δεν υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί κόλαση στα κανάλια ότι προσχωρεί στη Ρηγίλλης.

Φυσικά η ευθεία, όσο και θρασεία παραδοχή του βουλευτή του ΛΑΟΣ, όπως εξάλλου και οι ισχυρισμοί του κου. Τάσου Τέλλογλου στην επιτροπή της Βουλής για απαλλαγή της κας. Ντόρας Μπακογιάννη από κάθε είδους πολιτικής ευθύνης αναφορικά με τη διαφυγή του Χρήστου Καραβέλα της Siemens Hellas στην Ουρουγουάη, δε βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια της δημοσιότητας από τα γνωστά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς κάτι τέτοιο δε θα βόλευε καθόλου την παρούσα ηγεσία της ΝΔ, αλλά ούτε και το ΠαΣοΚ, το οποίο προσπορίζεται μεγάλα πολιτικά οφέλη από την καινούργια κατάσταση που δημιουργείται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη πλευρά όμως, δικαιώνονται οι υποψίες και οι καταγγελίες πολλών στελεχών και υποστηρικτών της ΝΔ ότι το ανεπιβεβαίωτο με βάση επίσημα και πειστικά στοιχεία πλήθος των 390.000 ανθρώπων που ψήφισαν υπέρ του κου. Αντώνη Σαμαρά στις 29/11/2009 δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα αμάλγαμα παραπλανημένων -από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κομματικής «μούργας» που ξέμεινε στη Ρηγίλλης μετά την αποχώρηση του κου. Κώστα Καραμανλή- Νεοδημοκρατών, εγγεγραμμένων στις λίστες της Ιπποκράτους Πασόκων που είχαν λάβει σημάδι να στηρίξουν δια της δικής τους (ανέλεγκτης και ανεξέλεγκτης) συμμετοχής τον «κολλητό» φίλο του κου. Γιώργου Παπανδρέου, μελών του ΛΑΟΣ που επιζητούσαν να μεταστεγαστούν σε μία … νεοδεξιά-«νέα» Νέα Δημοκρατία ή απέβλεπαν στην αποδυνάμωση της Ρηγίλλης με τη εκλογή του κου. Σαμαρά, περιπλανώμενοι παλαιοδεξιοί που από την εποχή του ανοίγματος του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πολιτικό Κέντρο το 1977 μέχρι και σήμερα, είχαν ψηφίσει οτιδήποτε άλλο (ΕΠΕΝ, ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛΑΝ, Ελληνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ, ακόμη και … Χρυσή Αυγή) παρά τη ΝΔ και ότι άλλο, ή όποιος άλλος μπορεί να χωρέσει στο νου και στη φαντασία κάθε σοβαρού ανθρώπου.

Ως γνωστό, το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια και το τι πραγματικά συνέβη στις 29/11/2009 κάποια στιγμή θα ‘ρθει στην επιφάνεια με όλες τις γκρίζες και σκοτεινές λεπτομέρειες. Δυστυχώς, το σοκ που θα προκαλέσει την αποκάλυψη της αλήθειας ενδέχεται να είναι η εν καιρώ εκλογική συρρίκνωση του μεγάλου κυβερνητικού κόμματος της Ελληνικής Κεντροδεξιάς σε μεγέθη που δε θα μπορούσε να ευχηθεί ούτε ο φανατικότερος Κεντροαριστερός αντίπαλος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κριτικη,και η εσωκομματικη ειναι καλη.Δε ψηφισα το Σαμαρα και γνωριζω οτι τον ψηφισαν διαφορα ατομα απο ακροδεξια εως αριστερα.Απο εκει και περα ομως ο ιδιος ο Σαμαρας θα κριθει απο τη δραση του και τις θεσεις του που θα αναπτυξει.
Μεχρι στιγμης δε βλεπω στροφη προς τα ακρα.Ενα τεστ ηταν το μεταναστευτικο στο οποιο τα πηγε καλα.Ανεπτυξε μετριοπαθεις θεσεις μεσα στις αποψεις της πλειοψηφιας του λαου και θα αποφυγει να γινει συνενοχος χωρις να ταυτισθει με το ΛΑΟΣ.Και οι ανακοινωσεις για τα οικονομικα ειναι μετριοπαθεις.
Οσοι ειναι αντιθετοι θα πρεπει να καταθεσουν στο συνεδριο συγκεκριμενες θεσεις και αντιρρησεις,να δουμε επι ποιου ακριβως θεματος διαφερει ο δεξιος απο το κεντροδεξιο,το φιλελευθερο κλπ. Με τη δημιουργια απλως "ατμοσφαιρας" οτι ειναι "εθνικιστης" χωρις να πουν σε τι ακριβως διαφωνουν απλως δημιουργειται η εντυπωση οτι η απειλη συρρικνωσης ειναι προσωπικη απειλη οτι δεν θα ψηφισουν οι ιδιοι ΝΔ μονο και μονο επειδη ειναι αρχηγος ο Σαμαρας.
Εκτος αν ως ακραιο θεωρειται οτι εχει αποφυγει να δωσει συνεντευξεις σε μονιμους εχθρους της παραταξης οπως ο ΔΟΛ και προτιμα τις δικες μας εφημεριδες.
Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν ειναι σαμαρικοι ή ντορικοι αλλα απλως ΝΔ.Καταδικαζουν αυτο που εκανε ο Σαμαρας το 1993 αλλα περιμενουν να δουν τι θα κανει τωρα και δεν θεωρουν καθολου καλη την κατασταση του κομματος τα τελευταια 20 χρονια με ή χωρις Σαμαρα και απαιτουν ευκρινη κεντροδεξια ιδεολογια και στηριξη στις δυναμεις και εφεδρειες της παραταξης.

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Το συνέδριο θα είναι "μουγκό". Χαρακτηριστικότερη ένδειξη, η πληροφορία ότι στο πρώτο προσυνέδριο του ΣΕΦ στις 21/2 θα μιλήσουν μόνο οι κκ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος. Μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΛΟΓΚ (DeFreJus) ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙΣ!!!!!!!
ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΟΥΛΑ!!!!!!!!!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!!!!

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Αναπαράγουμε ποικίλες απόψεις από τις 21/8/09 που λειτουργεί το blog και ανάμεσα σε αυτές, αραιά και που και του DefreJus, ο οποίος μας έχει μεμφθεί μάλιστα για τα γραφόμενά μας επανειλημμένως. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι για τις εσωκομματικές εκλογές, για τον α' γύρο, δεν είχαμε προτείνει ούτε την κα. Μπακογιάννη, ούτε τον κο. Σαμαρά.

Γενικά έχουμε τη δική μας άποψη, την οποία θα την εκφέρουμε ανεπηρέαστα και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις παραινέσεις υπαλλήλων που Τρίτη πρωί θα τυπώσουν τα επιθετικά ..."σχόλιά" τους, να πάνε να τα δείξουν με καμάρι στους προϊσταμένους τους, μήπως κερδίσουν ένα μικρό χάδι στην υγρή μουσούδα τους.

Όσο για την προειδοποίησή σας (ή μήπως απειλή;)να προσέχουμε τι γράφουμε, μπορείτε να την πάρετε πίσω και να την καταπιείτε, μασημένη ή αμάσητη.

Ανώνυμος είπε...

http://defrejus.blogspot.com/2010/02/29112009.html

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Θα περίμενε κάποιος σε μια ανάρτηση που προβάλει συγκεκριμένα δεδομένα, κάποιο σχολιασμό που να επιχειρηματολογεί επ' αυτών.
Αντ' αυτού κατατίθενται απολογητική ή εκ προοιμίου αφοριστικές απορρίψεις. Δεν μπορούν να κατανοήσουν οι σχολιάζοντες, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος σχολιασμού ενισχύει τα επιχειρήματα της ανάρτησης;
Εκτός εάν το ζητούμενο είναι να λέμε τον πόνο μας.