13 Ιαν 2010

Απίθανη «τάπα» στον υπουργό Εργασίας από τον τέως Διοικητή του ΟΑΕΔ

Κόλαφος στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν έχει το κράτος χρήματα ούτε για να πληρώσει επιδόματα ανεργίας, ήταν η απάντηση του τέως Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, κου. Γιώργου Βερναδάκη, που πολιτεύεται στην Περιφέρεια της Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε προσεκτικά την απάντηση, για να δείτε πόσο διαβασμένος είναι ο κος. Βερναδάκης και σε τι ψευτοτερτίπια καταφεύγουν οι υπουργοί ΠαΣοΚ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τόσο την πολιτική ανεπάρκεια τη δικιά τους, όσο και τη γενικότερη σύγχυση και αναστάτωση που επικρατεί στα κλιμάκια της κυβέρνησης.

«Η πρωτοφανής «σκηνοθεσία πανικού» που έστησε εχθές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεπικουρούμενος από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπερβαίνει τα όρια των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, στα οποία μας έχει συνηθίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι στις 10.9.2009 ημέρα παραίτησης μου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οικονομική θέση του Οργανισμού, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο έγγραφο ήταν 710.918.851,3 ευρώ. Ταυτόχρονα, υπήρχαν συσσωρευμένες, πολλών ετών, απαιτήσεις από το ΙΚΑ ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ (είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ δεν διαθέτει μηχανισμό είσπραξης εισφορών αλλά του αποδίδονται από το ΙΚΑ οι συνεισπραττόμενες εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ), καθώς και απαιτήσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική θέση του ΟΑΕΔ στις 10.9.2009 ήταν κατά πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που παρελήφθη πέντε χρόνια πριν, στις αρχές του 2004, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (τότε στα ταμεία υπήρχαν μόλις 50 εκατ. ευρώ!).

Συνεπώς, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να απαντήσει τι (και εάν) μεσολάβησε κάτι από τις 10.9.2009 και την ανάληψη της διοίκησης του ΟΑΕΔ από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο μέχρι σήμερα.

Είναι η διαχειριστική ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των επίλεκτων ιντερνετικών στελεχών τους, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται από την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού μεταξύ των κρατικών στελεχών;

Είναι η προσπάθεια τεχνητής διαμόρφωσης μιας δραματοποιημένης εικόνας, προκειμένου να δικαιολογηθούν υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ (π.χ. αύξηση επιδόματος ανεργίας), αλλά και να καλλιεργηθεί το «κοινωνικό έδαφος» για την επιβολή νέων, πρόσθετων εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση;

Ή μήπως είναι ένα ακόμη (εσωκομματικό) επεισόδιο στο χορό των αποχωρήσεων και των «ηρωικών εξόδων» των τελευταίων ημερών;
Ό,τι και να είναι από τα παραπάνω, είναι ανεπίτρεπτο να «παίζει» κανείς με τις αγωνίες και τις ανάγκες των ανέργων. Δυστυχώς, αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Δεν διστάζουν να διασύρουν τη χώρα και τους θεσμούς».

Προφανώς ο κος. Λοβέρδος, αν και μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής, δεν περίμενε να φάει τέτοια ξεγυρισμένη τάπα. Ας πρόσεχε! Ο κος. Βερναδάκης έκανε θαύματα στον ΟΑΕΔ, γνωρίζει τον τομέα της Απασχόλησης όσο ουδείς άλλος και τέλος, έχει αναπτύξει πολιτικό λόγο που συνοδεύεται πάντοτε από σωστά επιχειρήματα και εύστοχες (ενίοτε δε αιχμηρές) παρατηρήσεις. Αφήστε δε, που είναι σωστό ντερέκι, τόσο σε ότι αφορά το φυσικό του, όσο και το πολιτικό του ανάστημα. Έμπλεξε δηλαδή με άπαιχτο αντίπαλο ο υπουργός του ΠαΣοΚ και άντε να ξεμπερδέψει!.

Προσέξτε το τελευταίο και πλέον σημαντικό!!!
Για να αποστομώσει μια και καλή τον θεατρίνο και υπερόπτη υπουργό Εργασίας, ο κος. Βερναδάκης παραθέτει στην απάντησή του και τον επίσημο οικονομικό απολογισμό του ΟΑΕΔ, τον οποίο και αναδημοσιεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: