16 Νοε 2009

Συνέπραξαν, με κοινή τους εμφάνιση, τα δύο brand-names της ΝΔ

Τελικά ο Άρης ψηφίζει Ντόρα. Τα δύο brand-names της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με μία κοινή τους εμφάνιση στα ΜΜΕ. Με βάση και την ανάρτηση που έχετε διαβάσει πριν, είναι προφανές ότι ο κος. Σπηλιωτόπουλος επέλεξε με ποιον/α εκ των υποψηφίων συνδυάζεται καλύτερα σε ότι αφορά τις ιδεολογικές του αρχές και τις πολιτικές του θέσεις και επιπλέον, κατέληξε στο που υπάρχει χώρος γι' αυτόν, προκειμένου να αξιοποιηθεί στα ανώτατα δυνατά κομματικά κλιμάκια μετεκλογικά. Άφησε επιπλέον στην άκρη τη σκέψη να διεκδικούσε τη θέση του προέδρου της ΝΔ στο ενδεχόμενο που ο κος. Σαμαράς με το απομονωμένο κόμμα που επιζητεί να δημιουργήσει, έχανε τις επόμενες εθνικές εκλογές και εξέπιπτε της προεδρίας.

Η σαφής τοποθέτηση του κου. Σπηλιωτόπουλου είναι ικανή να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα; Όχι, διότι ο Άρης δε διαθέτει ακόμη τέτοιο ειδικό βάρος. Διαμορφώνει όμως μία άλλη δυναμική, με πέρασμα της υποψηφιότητας της κας. Μπακογιάννη σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ευρύτερης φιλελεύθερης παραταξιακής βάσης, καθώς και στις νεότερες γενιές. Ταυτόχρονα, συμπληρώνει ιδανικά το παζλ των πρώτων σε ψήφους βουλευτών της Περιφέρειας Β' Αθηνών (που είναι η πιο πολυπληθής και σημαντική σε όλη την Επικράτεια), που υποστηρίζουν την κα. Μπακογιάννη, είτε ανοικτά (π.χ. Χατζηδάκης, Γιακουμάτος, Κυρ. Μητσοτάκης, Παπαθανασίου, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Ντινόπουλος), είτε με επιφυλάξεις, κατόπιν πιέσεων που ένιωσαν ότι τους ασκήθηκαν από τη δεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων τους (περίπτωση κου. Καμμένου).

Η τοποθέτηση που θα ήταν δυνατό να δώσει αέρα καθαρής πολιτικής επικράτησης της κας. Μπακογιάνη στην προσπάθεια που καταβάλλει να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, δεν είναι άλλη από εκείνη του κου. Μεϊμαράκη, εάν και εφόσον επέλεγε ο ίδιος να προσφέρει σαφή και ρητή στήριξη -κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει. Εις αναμονή νέων εξελίξεων λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: