16 Δεκ 2009

To show με τις παραιτήσεις υπουργών-υφυπουργών μόλις έχει αρχίσει

Για να λάβετε μία πραγματική αίσθηση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με τους συντελεστές της κυβέρνησης του κου. Γιώργου Παπανδρέου, αρκεί να σας πούμε πως η πρώτη παραίτηση υπουργού στην πρώτη κυβέρνηση του κου. Κώστα Καραμανλή, είχε συμβεί σε έξι μήνες συν λίγες μέρες από την ορκωμοσία της.
Συγκεκριμένα, ο κος. Καραμανλής είχε ορκίσει τους υπουργούς στους στις 10/3/2004 και ο κος. Σάββας Τσιτουρίδης είχε μεταβεί στο πρωθυπουργικό γραφείο για να υποβάλλει την παραίτησή του από υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (λόγω της κατηγορίας που του αποδόθηκε για παράτυπη μεταγραφή του γιου του από πανεπιστημιακή σχολή της Κρήτης σε αντίστοιχη της Αθήνας) στις 22/9/2004.
Από την άλλη πλευρά, ο κος. Παπανδρέου όρκισε τους υπουργούς του στις 7/10/2009 και ο κος. Ντίνος Ρόβλιας υπέβαλλε την παραίτησή του (κατηγορούμενος για ρουσφετολογικές μεταθέσεις) χθες, 15/12/2009, χωρίς καν να προλάβει να κλείσει δύο μήνες στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών.

Έχει να ακολουθήσει μεγάλο show με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης του κου. Παπανδρέου και να το θυμηθείτε. Γιατί; Απλά, διότι πρόκειται για ένα καινούργιο σύστημα εξουσίας, με νέα πρόσωπα που είναι ευεπίφορα στη σαγήνη των προνομίων και των δυνατοτήτων που προσφέρει η εξουσία. Και να σκεφτείτε πως δεν έχουν ακόμη οριστεί όλοι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς σε υπουργεία, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι σε Οργανισμούς και ΔΕΚΟ, σύμβουλοι, κ.ο.κ. Διότι από ‘εκεί συνήθως σκάνε τα μεγάλα κανόνια με σκάνδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: