16 Δεκ 2009

Μάλλον σφουγγαρίστρα εννοούσε, αλλά παρέλειψε την τελευταία συλλαβή

Μαζί με τα προηγούμενα που διαβάσατε, το σφουγγάρι έχει γίνει σφουγγαρίστρα και σκουπίζει από τη Ρηγίλλης καθέναν που δεν θεωρείται άνθρωπος του προέδρου. Στη σειρά των εκκαθαρίσεων, μπήκαν οι τρεις αναπληρωτές Γραμματείς Πολιτικού Σχεδιασμού κκ. Γιάννης Χατζής, Γιάννης Μοίρας και Πάνος Σταθόπουλος, οι οποίοι είχαν εδώ και ημέρες «στοχοποιηθεί» ως πολιτικοί φίλοι του κου. Ευάγγελου Μεϊμαράκη οι δύο πρώτοι (ο πρώτος μάλιστα ως alter ego του) και ως εντασσόμενος στον κύκλο των ανθρώπων του κου. Γιώργου Σουφλιά ο δεύτερος. Θεωρείται βεβαίως αποδεκτό, τόσο από τυπική, όσο και από ουσιαστική άποψη, ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος να ζητά τις παραιτήσεις αξιωματούχων που ορίστηκαν κατά τη θητεία του προηγουμένου προέδρου, αλλά στην περίπτωση των τριών αξιωματούχων του Πολιτικού Σχεδιασμού, έγινε φάουλ από την πλευρά της Ρηγίλλης ως προς το χειρισμό.

Πρώτα απ’ όλα, η παραίτησή τους, ζητήθηκε από τον νέο Γραμματέα κο. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε το λιγότερο αήθης, δεδομένου ότι οι κκ. Χατζής, Μοίρας και Σταθόπουλος δεν ήταν υπογραμματείς του κου. Χαρακόπουλου, ή βοηθοί γραμματείς του, αλλά αναπληρωτές του, δηλαδή ισόβαθμοί του. Επομένως, συνέβη το παράδοξο γραμματέας να ζητά την παραίτηση ισόβαθμών του, μέσα στην ίδια γραμματεία.

Επιπλέον, ο κος. Χαρακόπουλος ισχυρίστηκε μιλώντας στους τρεις αναπληρωτές, ότι ακολούθησε οδηγία που του δόθηκε από «το Γραφείο Προέδρου» χωρίς να διευκρινίσει αν ο εντολέας ήταν ο ίδιος ο κος. Σαμαράς, ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου του, κος. Αρβανιτόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κος. Κανελλόπουλος, ο σύμβουλός του κος. Λαζαρίδης, οι ιδιαιτέρες του κυρίες Γκίκα και Σινάνογλου, ή οι διάφοροι περιφερόμενοι εκεί μέσα όπως οι κκ. Λειβαδάς, Ζακυνθινός κ.α. Για το τυπικό της υπόθεσης, αυτό είναι κάτι που εκκρεμεί να διασαφηνιστεί, αν και τρέφουμε την αμυδρά υποψία ότι οι τυπικότητες και οι αβρότητες είναι περιττές για το νέο προεδρικό καθεστώς.

Πάντως, το λογικό είναι πως οι τρεις αναπληρωτές τελικά παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους, αλλά όχι στον κο. Χαρακόπουλο, αλλά σε εκείνους που τους όρισαν, δηλαδή, ο κος. Χατζής στο διάδοχο του κου. Κώστα Καραμανλή στη προεδρία, δηλαδή στον ίδιο τον κο. Σαμαρά και οι κκ. Μοίρας και Σταθόπουλος, στον γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής κο. Λευτέρη Ζαγορίτη που παραμένει στη θέση του ως το προσεχές Τακτικό Συνέδριο.

4 σχόλια:

Dexi Extrem είπε...

Φίλε Poleatics
μιας και όπως λες γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις μήπως μπορείς να μας πεις και πόσο αμοίβονταν οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές;

Και έχω και μερικές απορίες (πραγματικά δεν ξέρω):
Ποιος ο ρόλος του πολιτικού σχεδιασμού και πόσους υπαλλήλους είχε εκτός τους 4 "ισάξιους" προϊσταμένους; πόσους γραμματείς είχε;
Ποιος ο ρόλος τους και τι έργο πρέπει να παράγουν;
Τι έργο παρήγαγαν πριν την Πατριανάκου;

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Δεξί Εξτρέμ (1)

Η αμοιβή τους ήταν μηδέν (0) ευρώ. Όπως το βλέπεις! Το έχουμε ψάξει και είναι διαπιστωμένο. Δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση. Αν βρεις το παραμικρό στοιχείο για το αντίθετο, πες μας το για να τους διαπομπεύσουμε παρέα. Μάλιστα, έβαζαν και χρήματα από την τσέπη τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εξ αυτών (το ακούσαμε με τα αυτιά μας σε κομματική συνάθροιση στη Βαλαωρίτου) τον οποίο το κόμμα έστελνε συνεχώς στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπο στο ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και δεν του έδιναν καν μαζί του ένα υπηρεσιακό κινητό. Έτσι ο άνθρωπος, για τις μακρές τηλεφωνικές διαβουλεύσεις που όφειλε να κάνει με Αθήνα, στα διαλείμματα των συνεδριάσεων του ΕΛΚ, επωμιζόταν πάνω στο λογαριασμό του κινητού του και στον οικογενειακό του προϋπολογισμό, κατοσταριές ευρώ για χρεώσεις roaming. Περιττό να σου αναφέρουμε ότι ούτε ο άνθρωπος τα ζήτησε ποτέ πίσω τα χρήματα (σε τέτοια κορόϊδα βασιζόταν η ΝΔ), ούτε και ουδείς από το κόμμα προσφέρθηκε να δει πόσο πήγαιναν οι τηλεφωνικές χρεώσεις για υπηρεσιακές συνδιαλέξεις.
Επειδή το έχουμε ψάξει απόλυτα, σου λέμε επίσης ότι παλιότεροι αναπληρωτές, που ήταν κολλητοί του "συστήματος" που μετακόμισε οικογενειακά στο Μαξίμου το 2004, έπαιρναν έως και 500 χιλιαρικάκια δρχ. Έτσι ήταν και είναι η ΝΔ. Άλλους τους φροντίζει ως αμνούς και άλλους τους καταναλώνει ως ερίφια.

Και πάλι, ΑΝ βρεις οτιδήποτε διαφορετικό από αυτά που γράφουμε, ευχαρίστως να τους κάνουμε παρέα βούκινο.

Πάντως, καλό είναι πρώτα να μαθαίνεις και έπειτα να τοποθετείσαι.

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Δεξί Εξτρέμ (2)

Εσύ μαζί με το φίλο Naxios, μας σχολιάζετε, χωρίς να μας διαβάζετε. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τη λέξη «ισάξιοι», αλλά τη λέξη «ισόβαθμοι».

Τώρα πέρα από αυτά και επί της ουσίας, μας ρωτάτε τι έκαναν οι αναπληρωτές πριν την Πατριανάκου… Κατ’ αρχήν να παρατηρήσουμε πως βρίσκεις να είναι γεγονός-σταθμός για την Νέα Δημοκρατία και τον Πολιτικό Σχεδιασμό η έλευση της κας. Πατριανάκου. Προφανώς, μπορείς και να το αιτιολογήσεις αυτό.

Επί της ουσίας, δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τι ακριβώς έκαναν στη Λυκείου. Αν κρίνουμε με βάση τις δεξιότητες που είναι γνωστό πως κατέχουν καθένας από τους τρεις καθαιρεθέντες, ενδεχομένως ο κος. Σταθόπουλος ασχολείτο με την ταξινόμηση και την ανάλυση των στοιχείων από εκλογικά αποτελέσματα και πολιτικές μετρήσεις, ο κος. Μοίρας με την παραγωγή κειμένων πολιτικών σημείων και θέσεων και ο κος. Χατζής με θέματα Επικοινωνίας, ΜΜΕ και με το περιοδικό «Μετεξέλιξη». Για περισσότερα, θα μπορούσατε ενδεχομένως να ρωτήσετε τους ίδιους, καθώς πρέπει να ‘ναι εύκολο να βρει κανείς τα emails τους.

Εκείνο που υποθέτουμε πάντως, είναι ότι με δεδομένο ότι δεν ελάμβαναν δεκάρα τσακιστή, εν αντιθέσει με άλλα σαϊνια και ότι υποχρεούνταν να εργάζονται για να συντηρούν τις οικογένειές τους, ότι και αν έκαναν ευπρόσδεκτο και χρήσιμο θα ήταν, δεδομένου ότι το έκαναν αμισθί.

Dexi Extrem είπε...

Εντάξει ισάξιοι, ισόβαθμοι... μικρό το κακό μην κολλάς στους τύπους...
Εκτός αν θες να πεις ότι ήταν μεν ισόβαθμοι αλλά όχι ισάξιοι μιας και ήταν ανώτεροι από Καραχάλιο Πατριανάκου κ.λπ

Για τα λεφτά αν έπαιρναν δεν ήξερα πραγματικά και γι αυτό σε ρώτησα. Άν ήξερα θα σου έλεγα κατευθείαν "έπαιρναν 1000 ευρώ". Δέχομαι αυτό που λες ότι δούλευαν τσάμπα... και μόνο απόγευμα φαντάζομαι (μιας και το πρωί πρέπει να έκαναν κάποια άλλη δουλειά για να ζήσουν :)) το τσάμπα συμβαδίζει εξάλλου και με το επίπεδο οργάνωσης του κόμματος-καφενείου που είμαστε ;)

Για την Πατριανάκου: Το μόνο κριτήριο΄έχω και λέω ότι έκανε κάτι ήταν τα mail που έπαιρνα όσο ήταν υπεύθυνη (και που πριν απ΄αυτήν δεν τα έπαιρνα ποτέ) και μας ενημέρωνε για κάποια πράγματα προσπαθώντας να κάνει κάτι ανάλογο με το Βασικό Σχολιασμό του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να τα έγραφαν άλλοι (μιας και λες ότι κάποιος ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή κειμένων πολιτικών σημείων και θέσεων) αλλά χρεώνονται σ΄αυτήν σαν επικεφαλής. Πάντως αν όντως ήταν όλοι ισόβαθμοί και αυτός που έγραφε τα κείμενα επί ΠΑτριανάκου δεν τα έγραφε με όλους τους προηγούμενους... μάλλον δεν έκανε καλά τη δουλειά του και σωστά τον άλλαξαν...

Ότι λέω τα λέω με βάση αυτά που βλέπω σαν απλός πολίτης εκτός κομματικών μηχανισμών... εσύ σίγουρα όπως λες έχεις άλλες παραστάσεις γι αυτό και σε ρωτάω.

Δεν ρωτάω κακοπροαίρετα και πιστεύω ότι μου λές :)