Στη Νέα Δημοκρατία, έχουμε συγκεχυμένες καταστάσεις. Αρχίζουμε με τους τομεάρχες, τους λεγόμενους και «σκιώδεις» υπουργούς.
Το πρώτο πράγμα που συζητήθηκε έντονα, ήταν η απόφαση του κου. Αντώνη Σαμαρά να τους ορίσει ο ίδιος, με προεδρική απόφαση και να μην τους στείλει για εκλογή διά μέσου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κάτι που είναι κατανοητό υπό την έννοια ότι κάθε άλλο παρά βέβαιο θεωρείται ότι την ελέγχει. Το ζήτημα είναι όμως, ότι ούτως ή άλλως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, θα πρέπει να αναδείξει εκπροσώπους ανά κοινοβουλευτικό τομέα, μαζί με την αντίστοιχη επιτροπή και εδώ προκύπτουν δύο ουσιαστικά ερωτήματα:
- Αυτοί οι εκπρόσωποι, θα προκύψουν κατόπιν εκλογής όπως είθισται και αν ναι, θα υπερψηφιστούν οι προεδρικές υποψηφιότητες, ή μήπως ο κος. Σαμαράς θα αφήσει αυτή τη διαδικασία να τρέξει ελεύθερα, για να αποφύγει κάποια πιθανή διαρροή που θα δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για το momentum του; Υπάρχει ενδεχόμενο να επιχειρήσει ο κος. Σαμαράς να ορίσει εκείνος τους επικεφαλής εκπροσώπους στους κοινοβουλευτικούς τομείς και αν ναι, θα γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο ως θεμιτό ή νόμιμο;
- Δεν είναι πιθανό να υπάρξουν αντιθέσεις, αντιφάσεις ή και συγκρούσεις στις απόψεις που θα εκφράζουν οι «σκιώδεις» υπουργοί από τη μία πλευρά και οι επικεφαλής εκπρόσωποι στις επιτροπές, ειδικά αν είναι οι πρώτοι είναι προεδρικοί και οι δεύτεροι ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία, είναι αναπόφευκτο να σχηματιστεί οσονούπω;
Το βέβαιο είναι ότι δημιουργούνται σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες, όλες μαζί και καθεμιά ξεχωριστά, αναμένεται να εμπεριέχουν κάποιο βαθμό κρισιμότητας ως προς την ενότητα του κόμματος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου