10 Δεκ 2009

Ο Νικήτας ρίχνει το γάντι, ενώ η Ρηγίλλης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το ρίσκο δεν βγήκε στον Δήμαρχο της Αθήνας κι ο Νικήτας Κακλαμάνης επιχειρεί να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα προκειμένου να διασφαλίσει την καρέκλα της Πλατείας Κοτζιά. Η «εκλεκτή» του στην εσωκομματική μάχη της Ν. Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, έχασε και τώρα πάσχει από ωτίτιδα. Κάποιοι λένε πως, είναι πιθανόν, και ο Δήμαρχος Αθηναίων απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων, όταν εκφράζει την επιθυμία του να επαναλάβει την θητεία του στον Δημαρχιακό θώκο. Πολλώ δε μάλλον όταν την διατυπώνει σε τόνο «ειλημμένης απόφασης». Επί της ουσίας ο κ. Κακλαμάνης «ρίχνει το γάντι» στον Αντώνη Σαμαρά. Ουδείς όμως δεν είναι σε θέση να στοιχηματίσει πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα το σηκώσει.

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέχουν δέκα μήνες από την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες - υπάρχουν ωστόσο δυο δεδομένα που στερεώνουν τις ολοένα και πιο πυκνές φήμες ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης ίσως και να πρέπει να θεωρείται ήδη κομμένος. Οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα εντός της Ρηγίλλης χρεώνουν στον δήμαρχο υστεροβουλία στην επιλογή του να στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Την ίδια ώρα ο νέος ηγέτης της ΝΔ φέρεται να νιώθει προδομένος από την στάση του πάλαι ποτέ συνοδοιπόρου του, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως η πυγμή που θέλει να δείξει ως αρχηγός της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα εξαιρέσει κορυφαίους.

Αν και κάθε συγκεκριμένη αναφορά στις Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010 θεωρείται, επισήμως, πρόωρη τα ονόματα του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη που ήδη ακούγονται για τον θώκο της πλατείας Κοτζιά, ενώ δεν επιβεβαιώνονται - και, πως θα ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν - πλανώνται για να δείξουν στον κ. Κακλαμάνη πως «είναι κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Άλλη μια πτυχή της πραγματικότητας που απομακρύνει τον νυν δήμαρχο Αθηναίων από το στόχο του είναι και το ότι οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης αποτελούν το πρώτο «κρας - τεστ» για τον Αντώνη Σαμαρά στην κάλπη. Δεν θέλει λοιπόν να έχει απρόσμενες απώλειες. Ο κ. Κακλαμάνης στις μετρήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν, στα χέρια της ΝΔ, καταγράφεται ως μέτριος δήμαρχος που χάνει τον Δήμο αν έχει το κομματικό χρίσμα - κι αυτό αν συμβεί, θα συμβεί ύστερα από 28 χρόνια «γαλάζιας» κυριαρχίας στην Αθήνα. Τον στερεί, όμως, από την ΝΔ αν κατέβει ως «αντάρτης», σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eγω παλι νομιζω οτι θα ειναι παλι υποψηφιος με τη στηριξη και του Σαμαρα και θα ξανακερδισει.