8 Δεκ 2009

Υπό το κράτος σύγχυσης και πανικού λόγω της δυναμικής Σαμαρά και ΝΔ

Του ΓIANNH ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η καταγραφή μιας ακόμη μεγαλοπρεπούς ... κωλοτούμπας από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ συνοδεύτηκε από την χθεσινή επίδειξη πολιτικής υποκρισίας ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Η στάση που «κουβαλούσε» μαζί του ο Γιώργος Καρατζαφέρης δρασκελίζοντας τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, χθες το μεσημέρι, ήταν στάση αμφισβήτησης του ύπατου πολιτειακού άρχοντα. Μέχρι χθες εισηγείτο στην Ν Δ να τον βοηθήσει να παίξει με τους θεσμούς και να σύρει την χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο. Λίγη ώρα πριν να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο, ο κ. Καρατζαφέρης «λείανε» την στάση του καθώς δήλωσε από τηλεοράσεως ότι «υπάρχουν θέματα για τα οποία κρίνει πως πρέπει να συζητήσει με τον Πρόεδρο». Όταν βγήκε από την συνάντηση η «οβιδιακή μεταμόρφωση» είχε. ολοκληρωθεί: «Πρόεδρο σαν τον Κάρολο Παπούλια δεν θα ξαναβρούμε άλλον ... Για τα επόμενα έξι Χριστούγεννα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο Κάρολος Παπούλιας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τη συνάντηση.

Όπως έκανε γνωστό, η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο περιεστράφη γύρω από τα προβλήματα της χώρας, τα Εθνικά και την Οικονομία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μη μπορώντας να κρύψει τον πανικό που επικρατεί στο κόμμα του μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το Σκοπιανό και την αλλαγή της ηγεσίας της ΝΔ, παρατήρησε πως «ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ξεχάσει ποτέ τον λόγο για τον οποίο έριξε, το '93, την κυβέρνηση της ΝΔ και θα συνεχίσει τον αγώνα για τα εθνικά θέματα». Μάλιστα όπως εκτίμησε, η συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά για τα εθνικά θέματα μπορεί να είναι καλύτερη απ' ό,τι με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Καραμανλή. Η εκλογή Σαμαρά δικαιολογεί την παρουσία του ΛΑΟΣ, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε: «Πάψαμε να είμαστε ακραίο κόμμα, όσο και αν κάποιοι λένε ότι είμαστε». Οι εξελίξεις πάντως δεν δικαιώνουν αυτήν την θέση του κ. Καρατζαφέρη καθώς χθες σημειώθηκε η πρώτη επίσημη προσχώρηση στελέχους του κόμματος Καρατζαφέρη στην ΝΔ της νέας πραγματικότητας. Ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ στα Ιωάννινα Σπύρος Μούλιος ανακοίνωσε χθες την προσχώρηση του, στην ΝΔ.

1 σχόλιο:

Evritis67 είπε...

Μαλλον στο κεφαλι σου βρισκεται ο πανικος...Την κωλοτουμπα του καταλληλοτερου που την κοπανησε αφου πρωτα με το συνεταιρακι του το γιωργακη φαληρισαν την Ελλαδα δεν σε βλεπω να τη σχολιαζεις...