10 Νοε 2009

Νέα διαχειριστική βόμβα εκπυρσοκροτείται στο Δήμο του Πειραιά;


Νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Πειραιά καταγγέλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τ. Κάρλες και Η. Κατσαφάδος (κάνετε κλικ για να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα) μας αποκαλύπτει η πάντα έγκυρη στις αναφορές της και διεισδυτική στο ρεπορτάζ της διαδυκτιακή εφημερίδα του Πειραιά PiraeusPress , που αποτελεί μία φιλόδοξη στο ξεκίνημά της και επιτυχημένη στην εξέλιξή της πρωτοβουλία ηλεκτρονικής ενημέρωσης ενός νέου σε ηλικία ανθρώπου του κου. Σαράντου Ευσταθόπουλου.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η PiraeusPress, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει και στην μεγάλη αποκάλυψη του σκανδάλου για τους υπερτιμολογημένους ρομποτικούς κάδους απορριμάτων που είχε παραγγείλει ο Δήμος Πειραιώς, παρατίθενται στο κείμενο που αναδημοσιεύουμε:

Νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Πειραιά καταγγέλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τάσος Κάρλες και Ηλίας Κατσαφάδος Πρόκειται για ανάθεση, από το Δήμο Πειραιά σε ιδιώτες, είσπραξης των Δημοτικών Τελών.Οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά με επιστολή που ανάβει φωτιές εκ νέου στη Δημοτική Αρχή Φασούλα (αφού ακόμα δεν έχουν σβήσει-και από ότι φαίνεται δε θα σβήσουν γρήγορα οι φωτιές που άναψαν οι ρομποτοκάδοι) καταγγέλουν περίεργες μεθοδεύσεις, αδιαφανείς διαδικασίες και ακόμα πιο περίεργες αναθέσεις που αφορούν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ!

Εκτός αυτού οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι άσκησαν το δικαίωμα της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ στο Γ.Γ. της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Σας παραθέτουμε τόσο την επιστολή των δυο όσο και το κείμενο της προσφυγής στην Περιφέρεια.

Πειραιάς 9/11/2009

Φέρεται εις γνώσιν των Δημοτών ότι η Δημοτική Αρχή Φασούλα χωρίς καμία διαφανή διαδικασία ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών δικαστικώς, με αμοιβή 10% επί του βεβαιωθέντος ποσού και όσι του επιδικασθέντος και εισπραχθέντος, για παράδειγμα εάν έχουμε βεβαιώσει τον ΟΛΠ με 10.000.000 ευρώ και το δικαστήρι ο επιδικάσει 1.000.000 ευρώ τότε το 1.000.000 θα το πάρει το δικηγορικό γραφείο και ο Δήμος δε θα πάρει τίποτα!!!!!
Την ανάθεση αυτή ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο με την 619/2009 απόφαση της Δημαρχιακής πλειοψηφίας.
Σημειώνεται ότι η ανάθεση αυτή έγινε ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΗ των μέχρι σήμερα ισχυόντων, ως και των διατάξεων του Δ.Κ.Κ., αφού ο Δήμος έχει αυτοτελή Νομική Υπηρεσία και μάλιστα πολύ ικανή (αποτελούμενη από 15 δικηγόρους, εξ ών οι 6 παρ’ Αρείω Πάγω).
Σημειώνεται ακόμη ότι η επιλογή του δικηγορικού γραφείου Αθηνών, καθώς και η ανάθεση έγινε με πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες.
Να ληφθεί υπόψιν ότι το 1/3 των εσόδων του Δήμου προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη και τα οποία ξεπερνούν τα 35.000.000 ευρώ ετησίως. Τότε καταλαβαίνει κανείς για τι ανάθεση μιλάμε (από οικονομικής πλευράς).
Τη διαδικασία όμως της βεβαίωσης είσπραξης των Δημοτικών Τελών διεκπεραιώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου (με την επικουρία-όταν χρειαζόταν-της Νομικής Υπηρεσίας).
Ευρισκόμεθα προ ενός μεγάλου Σκανδάλου.
Κατά της ανωτέρω σκανδαλώδους απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ασκήθηκε νομίμως ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων Κάρλε Αναστάσιου και Κατσαφάδου Ηλία.

Σχόλιο: Άραγε τι γνώμη έχει για όλα αυτά ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά;;; Μέλη του οποίου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Ρεσβάνης, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας κ. Υδραίος και πολλοί ακόμη…

Πειραιάς 06/11/2009

Προσφυγή
Κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά
Του Αναστάσιου Κάρλε του Γεωργίου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά
Καποδιστρίου 17 Πειραιά και
Του Ηλία Κατσαφάδου του Νικολάου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά
Χορμοβίτου 94 Πειραιά

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προσφεύγουμε ενώπιόν σας κατά τις διατάξεις του άρθρου 150 του Νόμου 3463/2006 και ζητούμε την ακύρωση της 619/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που αποφάσισε την αμοιβή Δικηγορικού γραφείου με 10% επί των βεβαιωθέντων ποσών διότι νομίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με κατασπατάληση Δημοσίου-Δημοτικού χρήματος καθ ότι ο Δήμος διαθέτει Νομική Υπηρεσία με άξιους, ικανούς και έμπειρους Δικηγόρους (Δεκαπέντε τον αριθμό εκ των οποίων οι έξι είναι παρ’ Αρείω Πάγω).
Δεν ετηρήθησαν οι διαδικασίες αναθέσεως σε δικηγορική εταιρία σύμφωνα με το νόμο 3463/2006 άρθρο 103 και δε ζητήθηκε προηγούμενα η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας για το εάν έχει τη δυνατότητα, την πείρα και τη γνώση να ανταπεξέλθει στο ανατιθέμενοέργο σύμφωνα με το άρθρο 103 του νόμου 3463/09.
Επίσης να σημειωθεί ότι η εργασία της βεβαίωσης και είσπραξης των Δημοτικών Τελών είναι μια συνηθισμένη εργασία, καθώς και η διεκδίκησή τους δικαστικώς, μιας και έχουν να κάνουν με όλους τους υπόχρεους που διαθέτουν ακίνητη ηλεκτροδοτούμενη ή μη περιουσία.
Η παρούσα ασκείται εμπρόθεσμα δεδομένου ότι η προσβαλλόμενη απόφαση ελήφθη στις 23/10/2009 και δημοσιεύθηκε στις 2/11/2009. Έχουμε άμεσο ενεστώς και προσωπικό συμφέρον ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι Πειραιά.
Παρακαλούμε να μας καλέσετε κατά την εκδίκαση της προσφυγής.

Οι προσφεύγοντες
Κάρλες Αναστάσιος
Κατσαφάδος Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: