30 Οκτ 2009

Το εννοούσαν πράγματι ότι θα 'ναι αντεξουσιαστές στην εξουσία




Αφού επιδόθηκε σε ένα σωρό ακατάληπτες μεγαλοστομίες γύρω από το πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την Τρομοκρατία, ο υπουργός Προστασίας Πολίτη κος. Χρυσοχοϊδης εξήγγειλε την κατάργηση της σκοπιάς στα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία, ο ίδιος βλέπει ως υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη.

Φανταζόμαστε λοιπόν, ότι το προσωπικό εντός των τμημάτων, θα παύσει να είναι αστυνομικό και θα είναι πολιτικό. Ή μήπως όχι; Διότι αν παραμείνουν αστυνομικοί να εξυπηρετούν κόσμο εντός των τμημάτων, χωρίς να υπάρχει φρούρηση απ’ έξω, το πιθανότερο είναι να δουν μπρος στο γραφείο τους να περιμένουν στη σειρά εξυπηρέτησης τίποτα κουκουλοφόροι με Καλάσνικοφ. Ή, ακόμη χειρότερα, να έχουμε κάποια απαγωγή αστυνομικού από ενόπλους, μέσα μάλιστα από το αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετεί, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση κάποιου… «συντρόφου» τρομοκράτη που βρίσκεται στις φυλακές. Να υποθέσουμε ακόμη ότι σε αστυνομικά τμήματα που θα μένουν αφρούρητα, αποκλείεται να φιλοξενούνται κρατούμενοι, ή να φυλάσσονται όπλα, πρόσθετος εξοπλισμός, περιπολικά οχήματα, υψηλής σημασίας υπηρεσιακά έγγραφα κλπ.. Έτσι δεν είναι;

Τι να πει κανείς… Όταν ο κος. Παπανδρέου ζητούσε από τους υπουργούς του να φερθούν ως αντεξουσιαστές στην εξουσία, ή όταν ακούγαμε τον κο. Χρυσοχοϊδη να λέει πως έχει φίλους αντεξουσιαστές, πως ντρέπεται για την Αστυνομία που παρέλαβε και διάφορα άλλα παρόμοια, νομίζαμε πως όλα αυτά ήταν λόγια του αέρα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι όντως θέλουν να διαλύσουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά κάθε μορφής έννομη τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: