30 Οκτ 2009

Θα μείνουμε Ελλάδα... Θα γίνουμε όμως και Ελλάδα;

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μένουμε Ελλάδα.
Αυτή είναι μια πραγματικότητα, αλλά και τίτλος πολύ ποιοτικής τηλεοπτικής εκπομπής, οπότε χαλάλι της η διαφήμιση.
Αλλά ταυτόχρονα, «γίναμε Καμπούλ», όπως έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο σημερινός υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το είχε πει μεσούντων των ταραχών στο κέντρο της Αθήνας - και άλλων μεγάλων πόλεων. Τότε μιλούσε ανεύθυνα.
«Γίναμε Ιράκ»γράφει ο κεντροδεξιός τύπος, τώρα που στην κυβέρνηση είναι αρμόδιος υπουργός, ο κ. Χρυσοχοίδης, που τότε έβλεπε Καμπούλ.
Δεν είναι όμως καιρός όμως αφού θα μείνουμε Ελλάδα, να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ... γίνουμε Ελλάδα; Η κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της διανόησης πρέπει να αναγεννηθεί. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι...
Ένα παράδειγμα: Η νεολαία μας που παρήλασε την ημέρα της Εθνικής μας επετείου, ονειρεύεται αλλά και αξίζει ένα αύριο καλύτερο, μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, ένα πεδίο πιο δημιουργικό.
Αυτή είναι το μέλλον μας. Του τόπου, της κοινωνίας και του έθνους (μιας λέξης που επιτέλους πρέπει να πάψει να είναι απαγορευμένη). Εμείς απλά έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να της κληροδοτήσουμε ότι ακριβώς ονειρεύεται χωρίς να δικαιούμαστε να κάνουμε «εκπτώσεις» στα όνειρα της.
Διότι όλοι μας έχουμε ευθύνη για ότι προβληματικό ζούμε στις μέρες μας. Οι οποίες αν δεν γίνουν καλύτερες θα πρέπει να απολογηθούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: