8 Σεπ 2009

Τι απέκρυψαν οι "Αποκαλυπτικοί" για GPO

Είναι γνωστό το μέγεθος της φαιδρότητας του κου. "Καλαπόδη" και της υπόλοιπης κομπανίας, αλλά το απίστευτο είναι ότι πιστεύουν πως απευθύνονται σε τόσο πορωμένους πρασινοφρουρούς, που δε διστάζουν να κρύβουν όλα τα πραγματικά στοιχεία μίας δημοσκόπησης, ειδικότερα αν δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας για τη ΝΔ.

Για τη GPO για παράδειγμα...

1. "Αποκάλυψαν" τη διαφορά του 5,4% υπέρ του ΠαΣοΚ, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι αυτή η διαφορά δεν έχει σχέση με τα εξάρια και τα εξαμισάρια. Επιπλέον, δεν αποκάλυψαν ότι η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 20%.

2. "Αποκάλυψαν" ότι η δημοσκόπηση βγήκε μετά την εμφάνιση του κου. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι είχε αρχίσει από την Πέμπτη το πρωί και επομένως, δεν είχαν ενσωματωθεί ούτε κατά το ήμισυ οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

3. "Αποκάλυψαν" ότι ο κος. Παπανδρέου προηγείται του κου. Καραμανλή κατά μία μονάδα στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι στη συμπληρωματική ερώτηση για διαχείριση της οικονομικής κρίσης, προηγείτο με δύο μονάδες ο κος. Καραμανλής. Και αυτό, ενώ, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε συντριπτικά ποσοστά πλειοψηφίας ότι κύριο μέλημά τους αυτή την εποχή είναι οτιδήποτε σχετίζεται με τα οικονομικά της χώρας.

4. "Αποκάλυψαν" ότι το ΠαΣοΚ έχει υψηλότερη συσπείρωση από τη ΝΔ, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι:
α' - η συσπείρωση της ΝΔ είναι που έχει τα καλύτερα περιθώρια και την πιθανότερη προοπτική ανόδου.
β' - ένα μεγάλο μέρος των εκροών της ΝΔ, κατευθύνεται προς το ΛΑΟΣ και αυτό δεν είναι οριστικό, αλλά μάλλον αναστρέψιμο.
γ' - ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2007 και συγκεκριμένα το 22,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Αυτοί, αποτελούν ένα 3% περίπου του εκλογικού σώματος.
δ' - το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ είναι ένας προς δύο υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που του δίνει προβάδισμα νίκης, αλλά όχι βέβαιης, ειδικά αν πάρει αντίστροφη πορεία, έστω και μικρή.

5. "Αποκάλυψαν" ένα σωρό δικές τους αυθαίρετες σκέψεις και δεν αποκάλυψαν ότι παραπάνω από τους μισούς ερωτώμενους αναγνώρισαν ειλικρίνεια στις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αναγκαία τα μέτρα που εμπεριέκλειαν.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού κος. Βρυώνης έχει άποψη επί της δημοσιογραφικής ποιότητας και του επιπέδου αμεροληψίας των "αποκαλύψεων" και μη αποκαλύψεων των συνεργατών του, ή μήπως υποκρύπτεται κάποια γενικότερη σκοπιμότητα, την οποία ενδεχομένως αγνοούμε;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η δημοσκόπιση του Facebook έχει τη ΝΔ να προηγείται. Δεν ξέρω βέβαια και πόσο έγκυρη είναι.