4 Φεβ 2010

Γεια σου μεγάλε Βασίλη, που τον είχες και συμμαχητή σου τον Καραμανλή!

Αναφέραμε τη φράση «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς» και θυμηθήκαμε τον κο. Βασίλη Μιχαλιάκο. Ως γνωστόν, αυτή τη ρήση είχε χρησιμοποιήσει ο νυν γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας για τον κο. Αντώνη Σαμαρά (τον οποίο τώρα εξυμνεί), την εποχή που είχε φύγει από το κόμμα για να ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη.

Όταν οι άνθρωποί μας στον Πειραιά μας είχαν πληροφορήσει ότι στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση των «πυρήνων» του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κος. Μιχαλολιάκος είχε εκστομίσει το εκπληκτικό «και να ξέρετε, εγώ δε χρωστάω τίποτα στον Καραμανλή, εκείνος μου χρωστάει ... όταν ήμουν εγώ πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εκείνος ήταν ένας πρωτοετής φοιτητής», αφήνοντας άπαντες τους παρισταμένους εμβρόντητους, εμείς νιώσαμε ζωηρές επιφυλάξεις για την ακρίβεια των πληροφοριών. Είναι δυνατό να υπάρχει τόση αμετροέπεια, είχαμε εύλογα διερωτηθεί.
Και όμως, ήρθε ο ίδιος ο κος. Μιχαλολιάκος να επιβεβαιώσει κατά μία έννοια όλα αυτά, με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη Real News την περασμένη Κυριακή.
Τι είπε ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ;
Κατ’ αρχήν, «τιμώ, εκτιμώ και σέβομαι τον Καραμανλή … γιατί ήταν συμμαχητής μου στην ΟΝΝΕΔ»!!!
Καταλάβατε; Ο πολύς κος. Μιχαλολιάκος κάνει την τιμή στον επί δωδεκάμισι χρόνια πρόεδρο της ΝΔ και πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργό να τον θεωρεί «συμμαχητή του».
Οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος, ελάχιστα -έστω- πιο σεβαστικός από τον αμετροεπέστατο κο. Μιχαλολιάκο, θα αρκούταν να έλεγε ένα «ήμασταν συμμαχητές στην ΟΝΝΕΔ»! Αλλά όχι, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, έπρεπε να καταστήσει απολύτως σαφές ότι εκείνος ήταν ο αρχηγός και ο κος. Καραμανλής απλός συμμαχητής, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι έχει όχι απλά τα μυαλά, αλλά και τον χαρακτήρα για να πει στην προεκλογική συγκέντρωση των «πυρήνων» του ότι μας είχαν αναφέρει οι πηγές μας.
Μάλιστα, ο κος. Μιχαλολιάκος πάει την κουβέντα ένα βήμα παραπέρα και ζητάει και «διευκρινίσεις» από τον κο. Καραμανλή για την τυπική, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, ευχαριστήρια επιστολή προς τον Χριστοφοράκο της «Ζήμενς»!

Μπορεί ο κος. Μιχαλολιάκος να καμαρώνει ότι είναι ο μοναδικός εκλεγείς βουλευτής στις τελευταίες εκλογές και να νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι του κάνει κέφι, αλλά εμείς θα του απαντήσουμε ότι σε μία καταστροφική για τη Νέα Δημοκρατία εκλογική αναμέτρηση, ο ίδιος φρόντισε μονάχα για να διασώσει το πολιτικό του «σαρκίο» βασιζόμενος στην ψήφο μίας σκληρής ομάδας ψηφοφόρων που επιμένει να βλέπει τον Πειραιά, μία πόλη που έχει τη δυνατότητα να μετεξελιχτεί σε ένα πραγματικά πανίσχυρο διεθνές ναυτιλιακό, εμπορικό, διαμετακομιστικό κέντρο, ως παρακολούθημα της Αρεοπόλεως και του Γυθείου. Επιπλέον, πριν ζητήσει διευκρινίσεις από τον κο. Καραμανλή για οποιαδήποτε υπόθεση, εκκρεμεί να δώσει ο ίδιος ξεκάθαρες διευκρινήσεις για διάφορες υποθέσεις που τον αφορούν άμεσα ή έμμεσα και τις οποίες ανέδειξαν κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Αυτά για τώρα. Διότι είναι απολύτως βέβαιο, πως θα επανέλθουμε στον κύριο. Δριμύτεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: