1 Δεκ 2009

Θετικά σχόλια για τις πρώτες επιλογές Σαμαρά σε επίπεδο συνεργατών

Θετικά χαρακτηριστικά έχουν οι πρώτοι διορισμοί συνεργατών στο κόμμα που επέλεξε να κάνει ο κος. Αντώνης Σαμαράς.

Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου Προέδρου διόρισε τον πανεπιστημιακό καθηγητή κο. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστημονικό υπεύθυνο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο κος. Αρβανιτόπουλος, έχει διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στα πανεπιστημιακά έδρανα, έχει διαχειριστεί ικανοποιητικά το ΙΔΚΚ, είναι κατά γενική παραδοχή ένα πιστό στέλεχος της καραμανλικής φρουράς που έφερε σε πέρας δύσκολες αποστολές, χωρίς να εγείρει ποτέ απαιτήσεις ή προαπαιτούμενα και πάνω απ' όλα είναι ένας εξαιρετικά σεμνός άνθρωπος. Θεωρείται από τους αδικημένους του συστήματος, διότι ουδέποτε βρέθηκε για εκείνον μία εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ή στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά τώρα δικαιώνεται για την υπομονή και την επιμονή του.

Ο κος. Αρβανιτόπουλος αντικαθιστά τον κο. Κώστα Σταϊκούρα, πιστό συνεργάτη επί σειρά ετών του κου. Κώστα Καραμανλή, που μάλλον τερματίζει την πορεία του ως διοικητικός παράγων στη ΝΔ, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι παραδίδει τη σκυτάλη στον γιο του, κο. Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτή Φθιώτιδας, ο οποίος και αναμένεται να αξιοποιηθεί από τον κο. Σαμαρά σε κάποια εξαιρετικά σημαντική θέση. Πιθανότερες, εκείνες του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, ή του Τομεάρχη Οικονομίας, στη μορφή σκιώδους υπουργού. Ο γιος Σταϊκούρας θεωρείται επιστημονικά καταρτισμένος σε θέματα Οικονομίας και σε αυτό τον τομέα, εκπροσωπεί το κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποσπώντας τα πλέον κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του.

Στη θέση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος, ο κος. Σαμαράς διατήρησε τον κο. Μενέλαο Δασκαλάκη, στέλεχος του σκληρού καραμανλικού πυρήνα επίσης, που διαδέχτηκε στη συγκεκριμένη θέση τον κο. Κώστα Σημαιοφορίδη. Ο κος. Δασκαλάκης δεν βρίσκεται πολλά χρόνια στην κορυφή της κεντρικής διοικητικής διαχείρισης και του αναγνωρίζονται ως προσόντα η πρακτικότητα, η μεθοδικότητα και η αποτελεσματικότητά του, στην εφαρμογή ακόμη και του πιο δύσκολου σχεδιασμού. Επιπλέον, έχει άποψη και λόγο και στο κομμάτι της πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης. Θεωρείται άνθρωπος εχέμυθος και χαμηλών τόνων για κάποιους και του παρασκηνίου για άλλους, χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως αρνητικό για τις ανάγκες ενός κόμματος. Στην εκλογή προέδρου ετάχθη υπέρ του κου. Σαμαρά, όπως αποκάλυψε και τη νύχτα της δημοσιοποίησης των επίσημων αποτελεσμάτων ο δημοσιογράφος κος. Παύλος Τσίμας.

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, διορίστηκε ο κος. Θοδωρής Δραβίλλας. Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος του ΕΜΠ, ο κος. Δραβίλλας διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς και Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού στις κυβερνήσεις του κου. Καραμανλή. Στο ΥΠΠΟ, συνεργάστηκε στενά με τον κο. Σαμαρά ως υπουργό και θεωρείται άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του κου. Γιάννη Τουσιάκη, που διορίζεται κάποιος στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.

Εύστοχες οι πρώτες τοποθετήσεις συνεργατών και καλό ξεκίνημα για τον κο. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: