1 Δεκ 2009

Πως να αντιμετωπίσετε όσους καβαντζώνουν θέσεις πάρκινγκ στο δρόμο

Κατ' εξαίρεση γι' αυτό το blog, δεν θα γράψουμε για πολιτικό ζήτημα, αλλά πάντως, είναι ζήτημα. Ζήτημα καθημερινότητας και κυρίως, ζήτημα πολιτισμού. Και επειδή, πλέον είναι απαραίτητος ο πολιτισμός στις μεταξύ μας σχέσεις, όπως μας διδάσκουν και οι επικεφαλής της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να ευαισθητοποιείστε και να αντιδράτε.
Την ιδέα την πήραμε από μία ανάρτηση αναγνώστη στο troktiko (κάνετε κλικ να την δείτε). Αφορά στην απόγνωσή του, γύρω από το πως είναι δυνατό να αντιμετωπίσει διάφορους "εξυπνάκηδες" κατοίκους και καταστηματάρχες της γειτονιάς του, οι οποίοι ως άρχοντες και κυρίαρχοι πάνω σε δημόσιους χώρους, βάζουν καρεκλίτσες, σίδερα, κουβάδες, τενεκέδες, τελάρα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, προκειμένου να καταλάβουν για λογαριασμό δικό τους ή κάποιου άλλου δικού τους προσώπου, μία θέση στάθμευσης, την οποία εσείς στερείστε φυσικά. Πρόκειται για μία μάστιγα, όπως και οι ίδιοι αντιλαμβάνεστε καθημερινά.

Είναι απλό. Ο ένας τρόπος, είναι να κάνετε καταγγελία στο "100" για να έρθει στον τόπο της αυθαιρεσίας, να μετακινήσει το αντικείμενο και να αναζητήσει το δράστη, χωρίς εσείς να εμφανίζεστε πουθενά στην ιστορία.

Ο άλλος τρόπος, τον οποίο, εμείς προτιμούμε, είναι να βρείτε το δράστη, να του ζητήσετε να μετακινήσει οικειοθελώς το αντικείμενο για να σταθμεύσετε, όπως άλλωστε δικαιούστε και αν εισπράξετε άρνηση, εκνευρισμό, ή προειδοποίηση του τύπου "εγώ θα το βγάλω το αντικείμενο, αλλά αν πάθει κάτι το αμάξι σου, μετά εγώ δεν θα φταίω", να καλέσετε το "100", να κάνετε καταγγελία και να ζητήσετε να καταγράψουν οι αστυνομικοί και φραστικό επεισόδιο εμπεριέχον προειδοποιήσεις σαν την προηγούμενη.

Αποτέλεσμα; Θα παρκάρετε, όπως δικαιούστε. Το αυτοκίνητό σας θα είναι ασφαλές από φθορές, διότι εφόσον υπάρχει σχετική καταγγελία, ο άλλος θα μείνει σκοπιά να σας το φυλάει, μη τυχόν και συμβεί καμιά στραβή. Θα υποχρεωθεί να καταβάλλει πρόστιμο 400 ευρώ, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ. Θα βάλει μυαλό και δεν θα ξανακάνει τα ίδια σε σας, ή σε άλλους συμπολίτες.

Χρειάζεται χρόνο. Αλλά είναι γεγονός πως το νομικό πλαίσιο προστασίας των καθημερινών μας δικαιωμάτων υφίσταται, αλλά εναπόκειται σε μας τους ίδιους να το υπερασπιζόμαστε και να επιβάλλουμε την εφαρμογή του. Γενικά πάντως να γνωρίζετε, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να καλείτε πάντοτε την Άμεσο Δράση. Ακόμη και αν καθυστερήσει λίγο να φτάσει το περιπολικό, τα παιδιά που θα έρθουν θα είναι ευγενέστατα και 99,99% θα βρείτε απολύτως το δίκιο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: