9 Νοε 2009

Ατυχής ο παραλληλισμός με την εκλογή μεταξύ Χίλλαρυ και Μπάρακ

Έξυπνο τρυκ του κου. Σαμαρά να προβεί σε παραλληλισμό της μάχης για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας με τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος για την ανάδειξη υποψηφίου Προέδρου, με αντιπάλους τη κα. Χίλλαρυ Κλίντον και τον κο. Μπάρακ Ομπάμα. Είναι προφανές ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ των κκ. Μπακογιάννη και Κλίντον, όπως οι κομματικοί μηχανισμοί, οι προσβάσεις σε Μέσα Ενημέρωσης και οι γνωριμίες με επιχειρηματίες καθώς και ότι όπως απέτυχε στις προκριματικές η νυν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έτσι θα αποτύχει τώρα η τέως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Επιπλέον, είναι προφανές ότι ο κος. Σαμαράς υπαινίχθη ότι "το δικό του ρυάκι που θα γίνει ποτάμι" θα λάβει κινηματική μορφή, όπως η καμπάνια του κου. Ομπάμα στις προκριματικές.
Βέβαια, εκείνο που διαφεύγει του κου. Σαμαρά, ή σκοπίμως θέλει να αποκρύπτει, είναι ότι στο Δημοκρατικό Κόμμα, συντηρητική υποψηφιότητα ήταν εκείνη της κας. Κλίντον και προοδευτική, εκείνη του κου. Ομπάμα, ενώ στη ΝΔ, μάλλον συμβαίνει το εντελώς αντίστροφο. Και αυτό, διότι ο κος. Σαμαράς πρεσβεύει την περιχαράκωση στη δεξιά πτέρυγα, ενώ η κα. Μπακογιάννη τα ανοίγματα προς το φιλελεύθερο κέντρο.

Καλό είναι ο κος. Σαμαράς να γνωρίζει ότι στο ακροατήριό του, βρίσκονται και κάποια άτομα που έχουν μία βασική ιδέα από Συγκριτική Πολιτική.

Επισημείωση: Ο κος. Ομπάμα, επίσης, έχει ταπεινή καταγωγή, δεν είναι πλουσιόπαιδο, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με σνομπ συμπεριφορά και μεσσιανικές εμμονές.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

are you out of your mind?
obama's curriculum vitae:
Education Harvard Law School, Cambridge, Massachusetts J.D. 1991, Magna Cum Laude President, Harvard Law Review Executive Board, Black Law Students' Association

ainte! I Dora kai oloi oi atlantistes oxo!!!!!!