9 Νοε 2009

Ντόρα πρωθυπουργός, Σαμαράς πρόεδρος, Ψωμιάδης γραμματέας


Ο πρόεδρος του Forum2020 και πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας κος. Νίκος Καραχάλιος μας έχει βάλει στο mailing list του και μας στέλνει το υλικό του και εμείς, τον ευχαριστούμε και με χαρά φιλοξενούμε κάποιες από τις απόψεις του -ειδικά αυτή την εποχή που έχει επανακτήσει την ψυχραιμία του και βρίσκει ξανά τον παλιό σωστό πολιτικό βηματισμό του.

Σε συνέντευξή του, λοιπόν στο ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα", ο κος. Καραχάλιος είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Η πιο ατακαδόρικη επισήμανσή του, η οποία επιδέχεται ποικίλες ερμηνείες, είναι ότι στο συνέδριο "η κα. Μπακογιάννη μίλησε ως υποψήφια Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς ως υποψήφιος Αρχηγός και ο κ. Ψωμιάδης ως υποψήφιος Γραμματέας".

Σε κάποιο άλλο σημείο της αναφοράς του, επεφύλαξε έμμεσες, αλλά καίριες αιχμές για τον κο. Σιούφα σε πρώτη ανάγνωση, αλλά και για τον κο. Καραμανλή σε μία δεύτερη. Επεσήμανε συγκεκριμένα, ότι "καταφέραμε να κάνουμε τον ανοιχτό διάλογο πράξη, παρότι αυτό στην αρχή δεν ήταν μέσα στα πλάνα κάποιων. Θυμάστε πολύ καλά ότι μιλάγαμε για ένα Έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα ήταν μια τυπική διαδικασία", ενώ για τη νέα διαδικασία εκλογής υποστήριξε: "Εδώ η ΝΔ έκανε ένα μεγάλο βήμα. Και το πολύ μεγάλο βήμα είναι η εκλογή αρχηγού από τη βάση. Το δεύτερο μεγάλο βήμα είναι ότι η ΝΔ άρχισε επιτέλους να συζητά. Αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή είναι ότι δεν μπορεί ένα μεγάλο κόμμα να μην συζητά για τα προβλήματά του. Να τα κρύβει κάτω από το χαλί".

Τέλος, πρόβλεψε ότι η εκλογή θα πάει σε δεύτερο γύρο και εκεί, θα δώσει ένα καθαρό αποτέλεσμα.

Το παραπολιτικό: Ο κος. Καραχάλιος επιβεβαίωσε ακόμη ότι παρά λίγο να φάει πόρτα στο Συνέδριο από έναν από τους φουσκωτούς σεκιουριτάδες ιδιωτικής εταιρείας που είχαν κουβαλήσει από τη Ρηγίλλης μήπως και γίνονταν τίποτα επεισόδια. Το κόμμα απαντά ανεπισήμως ότι παρενέβησαν αστυνομικοί της Ρηγίλλης και πιστοποίησαν στους φουσκωτούς την ταυτότητα του κου. Καραχάλιου. Οι δικές μας πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες μεν, αλλά ενδιαφέρουσες δε, λένε ότι οι σεκιουριτάδες, σκιάχτηκαν από το παράστημα και την προσωπικότητα του δημοσιογράφου κου. Γιάννη Κουρτάκη που συνόδευε τον κο. Καραχάλιο σε κάθε του βήμα και προτίμησαν να κάνουν το κορόιδο, επιτρέποντάς τους την είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: