25 Οκτ 2009

Τοποθετήσεις που εμπεριέχουν κάποιες (σκόπιμες;) αντιφάσεις

Η αναφορά της κας. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ ότι οι νεοδημοκράτες είχαν την αίσθηση πως κυβερνούσε μία "παρέα" ήρθε ως μία έμμεση απάντηση-βολή, όπως ήταν αναμενόμενο, στη μετακίνηση κάποιων στελεχών του παλαιού "πρωινού καφέ" του Μεγάρου Μαξίμου (κκ. Λιβαδάς, Χατζηεμμανουήλ, Δασκαλάκης) προς το στρατόπεδο του κου. Σαμαρά. Παράλληλα όμως, φρόντισε να προβεί σε ένα άνοιγμα προς την πλευρά των καραμανλικών στελεχών της Βορείου Ελλάδας, επισημαίνοντας κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας της στη Θεσσαλονίκη, πόσο λάθος είναι κάποιοι να στρέφονται κατά του τέως πρωθυπουργού κου. Καραμανλή, ενώ πριν τον εξυμνούσαν.

Βέβαια, οι τοποθετήσεις της κας. Μπακογιάννη εμπεριέχουν κάποια αδύναμα στοιχεία.

Το πρώτο είναι, ότι αποτελώντας η ίδια μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, δε θα μπορούσε να αποποιηθεί των δικών της ευθυνών για τη μορφή που ασκούσε τη διακυβέρνησή της η Νέα Δημοκρατία και να επιρρίψει ολόκληρη την ευθύνη στην γνωστή "παρέα", η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, όντως υπήρχε.

Από την άλλη πλευρά, αποτελεί αντίφαση να υποστηρίζει την υστεροφημία του κου. Καραμανλή, αλλά την ίδια ώρα να μιλάει για μία "παρέα" την οποία ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός συνέστησε εντός του Μεγάρου Μαξίμου.

Εκτός και αν ακολουθεί μία λογική σκωτσέζικου-ντουζ έναντι του κου. Καραμανλή, εμπρός στο ενδεχόμενο οι κύριοι της "παρέας" να έχουν με τη δική του συναίνεση προσεταιριστεί τον κο. Σαμαρά.

Ίδωμεν...

5 σχόλια:

varvara είπε...

Epitelous gia proti fora akoume ena politiko na mila me ousia gia auta pou pramgatika pigan tin parata3i piso. Den katalavaino giati enoxlountai kapoioi? Epeidi legontai alitheies? Alloste kaneis den einai alanthastos. To sosto einai na vlepoume ta lathi kai na ta diorthonoume. Oxi na kruvomaste piso apo to daxtulo mas kai na vlepoume ta pragmata monodiastata, me paropides....Bravo Dora pou tolmas kai milas anoixta. To exoume anagki!

brexians είπε...

Η ΝΜ ενώνει την παράταξη για πολλούς λόγους, που δεν μπορούν να επικαλεστούν οι αντίπαλοι της.

1. Είναι «μπροστάρισα» σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από τότε στην Ευρυτανία μέχρι και σήμερα, με τις πρωτιές της σε όλες τις εκλογικές μάχες.

2. Δεν έχει «αφήσει» την παράταξη, έχει δώσει μάχες σε όλα τα επίπεδα και έχει στηρίξει τον εκάστοτε αρχηγό της, χωρίς να κρύβει την ηγετική της φυσιογνωμία και τις θεμιτές φιλοδοξίες της. Ειδικά στις δυο τελευταίες δύσκολες αναμετρήσεις, στήριξε τον ΚΑΚ με όλες της τις δυνάμεις.

3. Έχει την αποδοχή στελεχών, ψηφοφόρων και φίλων… όπως αυτό είναι πασιφανές από τις όποιες δημοσκοπήσεις…

4. Και φυσικά δεν πηρέ το δαχτυλίδι από κανέναν, αλλά θα διεκδικήσει και θα κερδίσει την μάχη της ηγεσίας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναγέννηση της παράταξης.

Ανώνυμος είπε...

Η Ντόρα δεν εγκατέλειψε ποτέ ούτε την παράταξη ούτε τον Καραμανλή. Είναι η μοναδική που τον στήριξε τόσο πολύ σε όλη τη διάρκεια της Πωθυπουργίας του και σεβάσηκε όλες του τις αποφάσεις, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηίους που άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα τώρα. Ο κόσμος έχει στείλει το μήνυμα σοτυς καιροσκόπους και τους έχει δώσει να καταλάβουν ότι οι πρώην κομματάρχες ναι μεν έχουν θέση στη ΝΔ, αλλά όχι στην αρχηγία της.

Ανώνυμος είπε...

H Ντόρα είναι πολύ έξυπνη για να πέφτει σε αντιφασεις! Αυτό είναι δικη σας δουλεια.. να ψάχνεται για βελόνες στα άχυρα!
Μόνο Ντόρα... για να ξαναβρεί η ΝΔ τη χαμένη της υπόσταση!

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

11:12 Ανώνυμος

Να μπορεί κανείς να πέφτει κανείς σε ΣΚΟΠΙΜΕΣ αντιφάσεις είναι δείγμα ευφυίας. Μάθε να διαβάζεις πιο προσεκτικά πριν σχολιάζεις.