25 Οκτ 2009

Τσιμουδιά στις εφημερίδες για το φιάσκο της εκλογής Ξυνίδη






















Δεν ξέρουμε εάν πληροφορηθήκατε ότι ο κος. Παπανδρέου παραλίγο να μην καταφέρει να εκλέξει στο ΠαΣοΚ το γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου της επιλογής του. Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική μας ανάρτηση κάνοντας κλικ εδώ.

Εκείνο που σίγουρα θα προσέξατε όμως, είναι ότι σε καμιά εφημερίδα δεν έπαιξε πρωτοσέλιδη αυτή η βαρυσήμαντη πολιτική είδηση. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε τα σαββατιάτικα πρωτοσέλιδα. Και σε ότι αφορά "Τα Νέα", "Έθνος" και "Ελευθεροτυπία", είναι γεγονός ότι περιμέναμε πως για χατήρι της νέας διακυβέρνησης, οι εκδότες και οι διευθυντές τους θα καταπατούσαν κάθε έννοια αντικειμενικής δημοσιογραφικής αξιολόγησης. Αλλά για το ότι η είδηση απουσιάζει ακόμη και από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων όπως οι "Αδέσμευτος", "Ελεύθερος", "Απογευματινή" τι να πούμε; Έχουν ατονίσει τόσο πολύ τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά τους, ή μήπως οι άνθρωποι που τις διαχειρίζονται μπαίνουν και εκείνοι τελευταίοι στην ουρά για να γλύψουν κανένα κοκαλάκι από κρατική διαφήμιση;

Μοναδική εξαίρεση, η εφημερίδα "Αυριανή" που το αναδεικνύει την είδηση στο πρώτο της θέμα. Εάν δεν το καταλάβατε, η διαφύλαξη της τιμής του ελληνικού Τύπου έχει περιέλθει στα χέρια του κου. Κουρή. Ω καιροί, ω ήθη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: