25 Οκτ 2009

Λάθος η λογική της συσπείρωσης "αντιμητσοτακικού" μετώπου

Σχολιάζοντας το πως κινείται ο κος. Σαμαράς, θα επισημαίναμε ότι παρότι οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν να είναι δεύτερος σε ποσοστά και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ακολουθεί μία στρατηγική που το πιθανότερο είναι να μην οδηγήσει την προσπάθειά του σε ευτυχή έκβαση. Για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον, περιγράφει μία ιδεολογία, με βάση την οποία, η Νέα Δημοκρατία θα περιοριστεί στα ποσοστά και στο ρόλο ενός μεγάλου Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Δεύτερον, είναι προφανές ότι κινείται πάνω σε ένα σχέδιο δημιουργίας αντιμητσοτακικού συσπειρωτικού μετώπου, ενώ είναι γνωστό ότι όποιος πολιτεύεται με την αρνητική λογική του "αντί" συνήθως αποτυγχάνει, καθώς ο πολίτης πιστεύει σε θετικές προτάσεις.

Τρίτον, το προφίλ του ήδη τραυματίζεται από ορισμένους θερμόαιμους φίλους και οπαδούς του, οι οποίοι, ήδη προβαίνουν σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε βάρος όλων όσων θεωρούν αντιπάλους τους.

Τέταρτον, με τους τσαμπουκαλήδες και τους μπαχαλάκηδες που ήδη συναθροίζονται μέσα και γύρω από την καμπάνια του, το μυαλό μας πηγαίνει σε αυτό που θα συνέφερε τον κο. Σαμαρά να ξεχάσουμε, τις ημέρες του '93.
Το ζήτημα είναι εάν τα παραπάνω, έχει αρχίσει να τα αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, ή όχι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε poleatics. Να μη σου διαφεύγει παρακαλώ ότι εδώ θα ψηφίσει η βάση της ΝΔ και όπως ξέρεις είναι κατά 70% καραμανλικοί. Το ότι δε η Ντόρα υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ που τόσο κακό έκαναν στη ΝΔ, αυτό της κάνει μεγαλύτερο κακό στον δρόμο για τη διαδοχή Καραμανλή.....