12 Ιαν 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι αφανείς πτυχές της υπόθεσης με τους μισθούς της Βουλής

Εφόσον, όλοι οι «αυριανιστές», δημοσιογράφοι και πολιτικοί, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το περιώνυμο … σκάνδαλο του 15ου και του 16ου μισθού των διοικητικών υπαλλήλων και επιστημονικών συνεργατών που είναι χρεωμένοι στο μισθολόγιο της Βουλής των Ελλήνων, ας ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά και με το εάν και κατά πόσον όλοι αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς εξαιρέσεις, καταφέρνουν να βάλουν τα χρήματα αυτά τελικά στην τσέπη τους και στο οικογενειακό εισόδημά τους.

Το λέμε αυτό, διότι αποτελεί ένοχο, ανομολόγητο μυστικό ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπαλλήλων και συνεργατών όχι μονίμων, αλλά αορίστου, ή ορισμένου χρόνου, εκείνοι που καλύπτουν την απασχόλησή τους στη Βουλή, ενθυλακώνουν τα χρήματα από υπερωρίες, οδοιπορικά και επιδόματα, εκβιάζοντάς τους με πιθανή απώλεια της θέσης τους, μαζί με το βασικό μισθό που λαμβάνουν. Οι δικαιολογίες μάλιστα, είναι από ιλαρές, έως φαιδρές. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση βουλευτή που έλεγε στον επιστημονικό συνεργάτη του, πως θα του παρακρατούσε τα … «παραπάνω» (υπερωρίες, οδοιπορικά, επιδόματα), για να τσοντάρει να πληρώνει το νοίκι του γραφείου και τη γραμματέα. Φυσικά, με την ανεργία που μαστίζει τους νέους επιστήμονες και ειδικότερα εκείνους των Κοινωνικών Επιστημών, που έχουν ως μία εκ των ελαχίστων βασικών επιλογών τους να δουλέψουν για κάποιο βουλευτή, πολιτικό γραφείο κλπ., καταλαβαίνετε πως οι εκβιασμοί γίνονται τελικώς αποδεκτοί.

Καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι συνεργάτες και οι υπάλληλοι, θα υποστούν τεράστια ζημία στον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό τους, εάν υπάρξει κατάργηση των δύο έξτρα μισθών, συν περικοπή των υπερωριών και των οδοιπορικών τους, ενώ, εάν δεν υπάρξει κατάργηση ή περικοπές στα προηγούμενα, αλλά φορολόγησή τους, πιθανώς οι άνθρωποι αυτοί θα φορολογούνται για έξτρα χρήματα τα οποία ενθυλακώνουν οι … «πάτρωνές» τους.

Τελικά, το σκάνδαλο με τον 15ο και 16ο μισθό της Βουλής, δεν είναι ακριβώς όπως σας το περιγράφουν και εμπεριέχει αφανείς πτυχές, που από μόνες τους, είναι πολύ πιο σκανδαλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: