13 Ιαν 2010

Μην αιφνιδιαστούν αν εισπράξουν μία ξερή άρνηση, ή κανένα γερό σιχτίρι

Κλείνοντας με την υπόθεση των καινούργιων γραμματέων, θα τους συνιστούσαμε φιλικά να μην προσφεύγουν στα «φώτα» των προκατόχων τους για ενημέρωση και πληροφορίες, διότι πραγματικά δοκιμάζουν τα όρια της ευγένειας και της καλοσύνης τους.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Πολύ απλά, διότι οι περισσότεροι, εάν όχι όλοι οι τέως γραμματείς του κόμματος και οι αναπληρωτές τους, έχουν γίνει «βαπόρι» από την τσαντίλα τους για τον κο. Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό, όχι τόσο επειδή τους αντικατέστησε, όσο για το λόγο ότι ούτε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κος. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ούτε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κος. Λευτέρης Ζαγορίτης έδειξαν τη βασική, την στοιχειώδη πρόνοια να τους ευχαριστήσουν μέσω κάποιας επιστολής για την πολυετή, εντελώς άμισθη, παρουσία και συμβολή τους στο κόμμα και να τους καλέσουν να παραμείνουν πολιτικά στην γραμμή ενίσχυσης των πρωτοβουλιών της νέας ηγεσίας.

Τελικά, έχουν πλάκα οι άνθρωποι. Πραγματικά, θέλουν να δημιουργούν όχι απλά αντιπάλους, αλλά εχθρούς. Αλαζονεία; Υπεροψία; Αμετροέπεια; Απρονοησία; Βλακεία; Ένας Θεός ξέρει!

Πάντως, επανερχόμενοι στο ζήτημα των καινούργιων γραμματέων που απευθύνονται στους προκατόχους τους για ενημέρωση και πληροφορίες, να τους κάνουμε γνωστό το γεγονός ότι οι συνομιλητές τους δε δεσμεύονται από κανενός είδους κομματική δεοντολογία ή συναδελφική αλληλεγγύη, διότι όλα τούτα τα καταρράκωσε η νέα ηγεσία με τον τρόπο που τους αντιμετώπισε. Επομένως, μην αιφνιδιαστούν εάν κάποια μέρα ακούσουν μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου από μία ξερή άρνηση, έως και κανένα γερό σιχτίρι, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι μάλιστα!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ Poleatic,

Ισχύει πως η συμπεριφορά απέναντι στα πρόσωπα μας από το γραφείο προέδρου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Όμως επειδή εγώ στη ζωή μου έμαθα να υπηρετώ τη Νέα Δημοκρατία και όχι τους εφήμερους που κάθονται σε κάποια καρέκλα, προσωπικά παρέδωσα πλήρη φάκελο στον αντικαταστάτη μου με το σύνολο της δουλειάς που είχα κάνει στην γραμματεία.

Του αφιέρωσα μάλιστα και μία συνάντηση μίας ώρας για να τον ενημερώσω για πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω μιας και ο άνθρωπος δεν φταίει σε τίποτα.

Όμως δεν σκοπεύω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο μιας και όπως σωστά γράφεις είπαμε να αφιερώνουμε χρόνο και φαιά ουσία, τα οποία στερούμαστε από τον εαυτό μας και να μην μας παίρνουν ούτε ένα τηλέφωνο να μας ενημερώσουν ό,τι μας "φάγανε" πάει πολύ.

Φιλικά

Σταύρος Κοντακτσής

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Εμείς , τα απλά μέλη της ΝΔ, που από πολλών χρόνων, συνεισφέρουμε σ΄αυτό το κόμμα με προσωπικές θυσίες -ναι έτσι όπως σας το λέω- χαιρετούμε τους νέους τομεάρχες και γραμματείς του κόμματος, τους οποίους τόλμησε ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει στη θέση αυτών οι οποίοι έφεραν αυτή την περήφανη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο χάλι του -10% πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Να φύγουν και να μας ευγνωμονούν που δεν τους γιουχαϊσαμε!

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Προφανώς, εσείς ο Ανατόλιος, είστε ο εντεταλμένος παράγων της παράταξης που δικαιούστε να αποδίδετε εύσημα ή να μοιράζετε το ανάθεμα. Σωστά κατάλαβα;

Πέρα τούτου, νομίζω πως αποτελεί μομφή για το πρόσωπό σας και όνειδος για το κόμμα που λέτε ότι υποστηρίζετε, να λοιδορείτε ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν με πίστη και αυταπάρνηση τα κοινά οράματα και ιδεώδη, εντελώς άμισθα, αφαιρώντας χρόνο από τη δουλειά και την οικογένειά τους.

Όσο για το ποιοι οδήγησαν το κόμμα στο -10%, καλύτερα να απευθυνθείτε στους Ζαγορίτηδες που διέλυσαν την οργάνωση, στους Δασκαλάκηδες που σφράγισαν το σύστημα απέναντι στα κελεύσματα της βάσης, στους Δραβίλες που περιδιάβαιναν από υπουργείο σε υπουργείο χτίζοντας καριέρες, στους Λειβαδάδες που έδιναν λάθος εικόνα στην κοινωνία για την κυβέρνηση και λάθος εικόνα στην κυβέρνηση για την κοινωνία, στους Μανώληδες που πρωί παραιτούνταν και το βράδυ ανακαλούσαν, στους Μιχαλολιάκους που έκαναν τα γνωστά ταξιδάκια στη Βουλγαρία και σε όλους όσους μπορείτε να συναντήσετε σήμερα στη διεύθυνση Ρηγίλλης 18. Αυτούς να πάτε να γιουχαϊσετε.