28 Δεκ 2009

Εύκολο το κουίζ των φίλων μπλόγκερ για τον «φίλο που δεν αξιοποιήθηκε»!

O Blogger Τειρεσίας σε χθεσινή ανάρτησή του με τίτλο «Ποιόν φίλο και στενό συνεργάτη απ' το 1990 δεν αξιοποίησε ο Σαμαράς;» και υπότιτλο «Ο πρόεδρος της ΝΔ τον αγνοησε αν και ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικές του στον προεκλογικό αγώνα, με πολλές παρουσίες στήριξης στην τηλεόραση» γράφει:
«Ο ίδιος ρίσκαρε το 1993 ακολουθώντας τον στην Πολιτική Άνοιξη αν και πρώτος βουλευτής στο νομό του, έμεινε επίσης ως το 2007 εκτός πολιτικής σκηνής "πληρώνοντας" την επιλογή του αυτή και τώρα δεν πήρε ούτε μια θέση στον κομματικό μηχανισμό, την στιγμή που αξιοποιούνται σε θέσεις-κλειδιά Μουτζαχεντίν της Ντόρας και άνθρωποι του Ρουσόπουλου».
Την ανάρτηση αναδημοσιεύει μάλιστα σήμερα και ο φίλος Mediakias, τον οποίο διαβάζουμε και εκτιμούμε όσο λίγους άλλους.

Συγγνώμη παιδιά, δε θέλουμε να σας παραστήσουμε τους έξυπνους, αλλά η απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι ο ατυχήσας φίλος στον οποίο αναφέρεστε ο τέως βουλευτής Έβρου κος. Άκης Γεροντόπουλος και για τη μη αξιοποίηση αυτού συγκεκριμένα, είχαμε γράψει πριν τρεις μέρες, στις 25/11/2009, σε μία ανάρτησή μας με τίτλο «Έχει χώρο για πολλά στελέχη ο Καιάδας της αφάνειας και της απαξίωσης». Η αφορμή μας δόθηκε σε σχέση με σχόλιό μας για ανάρτηση που είχε κάνει ο Blogger Ληξίαρχος για επερχόμενο «άδειασμα» του κου. Λευτέρη Ζαγορίτη από τον. Αντώνη Σαμαρά, αν και τον βοήθησε να εκλεγεί. Για την περίπτωση του κου. Γεροντόπουλου, αναφέραμε συγκεκριμένα:

«Κατ’ αρχήν να πούμε στον Ληξίαρχο και σε όλους ένας θερμό καλωσορίσατε στον κόσμο των φιλιών του κου. Σαμαρά. Ένα κόσμο τόσο μαγικό, που επιτρέπει για παράδειγμα στο Μεσσήνιο πολιτικό να ενσωματώνει οργανικά στο σύστημα Ρηγίλλης τον τέως Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κο. Πάνο Λειβαδά, αλλά να αφήνει στην απέξω κάποιον σαν τον κο. Άκη Γεροντόπουλο, ο οποίος, πέρα από το γεγονός ότι είναι πιστός στον πρόεδρο της ΝΔ από το 1993 μέχρι σήμερα, ουσιαστικά έχει απομείνει χωρίς καμία πολιτική ενασχόληση αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Έτσι, ο κος. Γεροντόπουλος περιφέρει την απογοήτευσή του στο Κολωνάκι. Ας πρόσεχε. Τα είχε εισπράξει τα δείγματα αναφορικά με το πώς μεταχειρίζεται τους φίλους του ο κος. Σαμαράς, με τον αποκλεισμό του από τα κεντρικά όργανα της Πολιτικής Άνοιξης, μαζί με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα που αναδείχτηκε το 1993, όταν τρία χρόνια μετά, το κόμμα δεν κατάφερε να μπει καν στη Βουλή. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη Πολιτική Άνοιξη, της περιόδου 1993-1996, ελάχιστοι ακολούθησαν τον κο. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ».

Σε άλλη ανάρτησή μας στις 16/12/2009 με τίτλο «Άρχισαν οι υπονομεύσεις και οι πισώπλατες μαχαιριές στην αυλή Σαμαρά;» γράφαμε για το τι είδους δημοσιογραφικές επιθέσεις προσωπικής, πολιτικής και ιδεολογικής αποδόμησης δέχεται ο έτερος παλιός πιστός συνεργάτης του κου. Σαμαρά, ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός και οικονομικός αναλυτής κος. Χρύσανθος Λαζαρίδης και μάλιστα από κέντρα, τα οποία σχετίζονται υπογείως κα παρασκηνιακώς (σύμφωνα με ανάρτηση που είχε κάνει παλιότερα και ο Mediakias) με πρόσωπα που διεκδικούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρχηγική «αυλή» του κου. Σαμαρά.

Ενδεχομένως στον κο. Γεροντόπουλο, ο κος. Σαμαράς έχει «χρεώσει» το άσχημο αποτέλεσμα στην κάλπη του Έβρου στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, αλλά και πάλι, ο συμπαθής σε όλους Άκης, σίγουρα δεν αξίζει τέτοιας μεταχείρισης, ούτε τέτοιας τύχης.

Εν κατακλείδι, θα διαβλέψουμε ότι έχουν να πιούν πολλοί φίλοι του κου. Σαμαρά, νεώτεροι και παλιοί, από το κώνειο της αχαριστίας και της αγνωμοσύνης που θα τους κεράσει, είτε σύντομα, είτε αργότερα. Να δείτε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο.

1 σχόλιο:

Dimitri είπε...

Καλά με τον γίγαντα Γεροντόπουλο ασχολείστε ακόμη ; Αυτός ούτε τα κορδόνια του δεν μπορεί να δέσει. Παντελώς άχρηστος και ψιλοπονηρός. Αναλώσιμος με ληγμένη ημερομηνία.