25 Δεκ 2009

Έχει χώρο για πολλά στελέχη ο Καιάδας της αφάνειας και της απαξίωσης

Σε σημερινή του ανάρτηση ο καλά ενημερωμένος blogger Ληξιάρχος, αναφέρει ότι αμέσως αφότου είδε τον κο. Λευτέρη Ζαγορίτη σήμερα ο κος. Αντώνης Σαμαράς, διέρρευσε ότι τον προορίζει για «εκκαθάριση». Σύμφωνα με το blogger, αυτό σημαίνει δύο πράγματα, ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πουλάει τους φίλους του και επίσης ότι διαθέτει βραδυφλεγή αντανακλαστικά, διότι κατάλαβε κάτι, που το έχει εδώ και καιρό καταλάβει η Β’ Αθήνας.

Κατ’ αρχήν να πούμε στον Ληξίαρχο και σε όλους ένας θερμό καλωσορίσατε στον κόσμο των φιλιών του κου. Σαμαρά. Ένα κόσμο τόσο μαγικό, που επιτρέπει για παράδειγμα στο Μεσσήνιο πολιτικό να ενσωματώνει οργανικά στο σύστημα Ρηγίλλης τον τέως Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κο. Πάνο Λειβαδά, αλλά να αφήνει στην απέξω κάποιον σαν τον κο. Άκη Γεροντόπουλο, ο οποίος, πέρα από το γεγονός ότι είναι πιστός στον πρόεδρο της ΝΔ από το 1993 μέχρι σήμερα, ουσιαστικά έχει απομείνει χωρίς καμία πολιτική ενασχόληση αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Έτσι, ο κος. Γεροντόπουλος περιφέρει την απογοήτευσή του στο Κολωνάκι. Ας πρόσεχε. Τα είχε εισπράξει τα δείγματα αναφορικά με το πώς μεταχειρίζεται τους φίλους του ο κος. Σαμαράς, με τον αποκλεισμό του από τα κεντρικά όργανα της Πολιτικής Άνοιξης, μαζί με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα που αναδείχτηκε το 1993, όταν τρία χρόνια μετά, το κόμμα δεν κατάφερε να μπει καν στη Βουλή. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη Πολιτική Άνοιξη, της περιόδου 1993-1996, ελάχιστοι ακολούθησαν τον κο. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, η εκκαθάριση του κου. Ζαγορίτη, εάν και εφόσον συμβεί, δε θα αποδείξει τίποτε περισσότερο ότι για το σύστημα Ρουσόπουλου, το οποίο εκφράζεται αυτή τη στιγμή στο περιβάλλον του κου. Σαμαρά διά μέσου των κκ. Μενέλαου Δασκαλάκη, Πάνου Λειβαδά, Διονύση Ζακυνθινού και Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, ουδέποτε υπολόγισε σοβαρά, αλλά ούτε και εκτίμησε ανθρώπους που ανέκαθεν ήταν και εξακολουθούν να είναι βέροι καραμανλικοί, όπως ο κος. Ζαγορίτης. Το καινούργιο καθεστώς στο κόμμα, αφού μάθει κόλπα και μυστικά γύρω από τα εσωτερικά της Ρηγίλλης από παλιούς αξιωματούχους σαν τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, θα τους αδειάσει στον Καιάδα της αφάνειας και της απαξίωσης και αυτό, θεωρείστε το από τώρα ως δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: