11 Δεκ 2009

«Όχι θα κάτσω να σκάσω» σκέφτηκε ο Λούλης και συνάντησε τον Ομπάμα

Απογοητεύτηκε από την αποτυχία της εισήγησής του στον κο. Κώστα Καραμανλή να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Στενοχωρήθηκε από την ήττα της φιλελεύθερης κας. Ντόρας Μπακογιάννη στην εσωκομματική αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας. Και τέλος, απηύδησε με την απόφαση του κου. Αντώνη Σαμαρά να εμπιστευτεί ως γκουρού της πολιτικής ανάλυσης τον επί σειρά ετών σύμβουλό του κο. Χρύσανθο Λαζαρίδη και όχι τον ίδιο.

Είδε κι απόειδε λοιπόν ο γνωστός, αλλά πάντοτε μυστηριώδης, πολιτικός αναλυτής κος. Γιάννης Λούλης, ότι εδώ στην Ελλάδα δεν εκτιμώνται δεόντως, ούτε και αναγνωρίζονται αρκούντως τόσο η φιλοσοφική του σκέψη, όσο και η πολιτική του σοφία και αποφάσισε να αποτραβηχτεί για τα καλά στην Ινδία και να περάσει το περισσότερο διάστημα υποδυόμενος το δεύτερο μεγάλο ρόλο της ζωής του, εκείνον του Σιχ πρωθυπουργού Μανμόχαν Σινγκ.

Για να σκάσουν οι οχτροί του μάλιστα, ο κος. Λούλης-Σινγκ προγραμμάτισε και πραγματοποίησε μία ιστορικής σημασίας πολιτική συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κο. Μπάρακ Ομπάμα. «Τι να τον κάνω τον imitation κινηματία Αντώνη, όταν συνομιλώ με τον αυθεντικό, τον φίλο μου το Μπάρακ;» σκέφτηκε ο σοφός Σιχ πρωθυπουργός και αποφάσισε να απουσιάσει ένα διάστημα από την Αθήνα. Έτσι για να νιώσουν όλοι την αξία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: