13 Νοε 2009

Οι εξελίξεις (και τα "σαμαρικά" blogs) αποκαλύπτουν τον λαγό!

Το κείμενο που ακολουθεί, το "τσιμπήσαμε" από το blog του φίλου "Δεξί Εξτρέμ", ο οποίος, αν δεν πέφτουμε έξω, στηρίζει την εκλογή του κου. Αντώνη Σαμαρά. Ο "Εξτρέμ" φαίνεται πως το κείμενο το έχει πάρει και το αναδημοσιεύει από ένα άλλο blog και συγκεκριμένα, το stoxasmos-politikh. Δεν έχει σημασία ποιος έγραψε το κείμενο. Σημασία έχει ότι γράφεται και διακινείται από "φιλοσαμαρικούς" bloggers. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ότι ξεσκεπάζει τους κκ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο ότι ο δεύτερος, έπαιζε από την αρχή το ρόλο του "λαγού" για λογαριασμό του πρώτου. Προφανώς, θεωρείται μαγκιά αυτό το παιχνίδι, εξ ου και διαφημίζεται τόσο ανοικτά. Διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση και θα καταλάβετε πολλά. Η δική μας παρέμβαση, είναι ότι κάνουμε bold τα σημεία που κρίνουμε ως πιο αποκαλυπτικά:

"Για όσους ασχολήθηκαν με τη οικογένεια Μητσοτάκη καταλαβαίνουν ότι για πρώτη φορά η μισητή αυτή οικογένεια στόχευσε λάθος.
Το μοιραίο λάθος στρατηγικής, με την αποδοχή της ανοικτής εκλογής, που τεχνηέντως έθεσε ο "λαγός της κούρσας" Αβραμόπουλος, έδωσε την απαραίτητη δυναμική στον Αντώνη Σαμαρά. Η ανοικτή εκλογή χαρίζει την άνετη νίκη στο Μεσσήνιο πολιτικό.
Η Ντόρα επί μια 5έτια σχεδόν προετοίμαζε το έδαφος για την εκλογή της.Έπαιξε επικοινωνιακά προφασιζόμενη στήριξη Καραμανλή, αλλά από την άλλη έσκαβε και έχτιζε το προσωπικό της προφίλ. Οι σύνεδροι που θα αποφάσιζαν σε κλειστή ψηφοφορία θα της έδιναν την πολυπόθητη νίκη. Η εκδίκηση ήρθε από εκεί που ΔΕΝ το περίμενε. Ο προκρούστης Αβραμόπουλος "κόντυνε" τη Ντόρα. Αυτό βγαίνει από τη τακτική Αβραμόπουλου. Οι δύο αυτοί πολιτικοί είναι της ίδιας επικοινωνιακής πολιτικής. Η λάθος εκτίμηση στη στρατηγική της Ντόρας να βλέπει τον Αβραμόπουλο ως το σοβαρό διεκδικητή και αντίπαλο για το δεύτερο γύρο, υποτίμησε τον εχθρό της οικογένειας ως ξοφλημένο πολιτικά. Η άνετη παρουσία και το επικοινωνιακά στυλ του Αβραμόπουλου, παρέσυρε τη Ντόρα από τη βέβαιη εκλογή της, με την εσωκομματική εκλογή, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που ο ίδιος της έθεσε, ως τυρί στη φάκα της αλαζονείας της. Ο Αβραμόπουλος σαν καλός επικοινωνιακός παίκτης στόχευε στο αποκλεισμό της και άρχισε ως "λαγός κούρσας" να μπλοφάρει επικοινωνιακά.Η Ντόρα τσίμπησε και ο Σαμαράς πέρασε στη πρώτη θέση.Η δική μου προσωπική αντίληψη είναι ότι τώρα η Ντόρα θα επιβεβαιώσει το παραπάνω δημοσίευμα. Μια έντιμη αποχώρηση της δίνει παράταση πλεονεκτήματος για επόμενη εκλογή (εφαρμόζοντας και στο Σαμαρά την ίδια στήριξη με αυτή του Καραμανλή). Σε αυτή τη περίπτωση σπρώχνει τον Αβραμόπουλο στη τρίτη θέση και ακολουθεί το σχέδιο της ψαλιδίζοντας το Σαμαρά.Όσες δημοσκοπήσεις και να γίνουν η ανοικτή ψηφοφορία δείχνει Σαμαρά. Η ευκαιρία που είχε την έχασε στη κούρσα της επικοινωνίας. Γνωρίζει τώρα ότι και ο Καραμανλής αλλά και ο φίλος του ο πάντα "ερωτευμένος" Ψωμιάδης θα την τσακίσουν εκλογικά. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια, ή αποχωρεί και παίρνει αντιπροεδρία ως ανταμοιβή και εξοστρακίζει τον "λαγό της κούρσας" ή επιμένει σθεναρά και αποχωρεί με ήττα".

Εμείς δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να προσθέσουμε. Νομίζουμε πως τα είπαν όλα οι "Δεξί Εξτρέμ" και stoxasmos-politikh. Γλώττα λανθάνουσα, τα αληθή λέγει. Απλά, θα παρατηρήσουμε κάτι που πολλοί επιμένουν πεισματικά να μην παραδέχονται. Τι; Απλά... Αν γίνονταν όλα όπως αρχικώς τα επεδίωκαν οι κκ. Καραμανλής και Σιούφας, δηλαδή, πήγαινε η Νέα Δημοκρατία μέσα σε είκοσι μέρες, σε ένα έκτακτο συνέδριο 4.500 συνέδρων, διάρκειας λίγων ωρών, που θα εξέλεγε νέο αρχηγό, η κα. Μπακογιάννη θα εκλεγόταν με 70-75% και ο κος. Σαμαράς δε θα είχε προλάβει ούτε να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά του. Η διαδικασία αυτή μπλοκαρίστηκε αποκλειστικά και μόνο λόγω του γεγονότος ότι μπήκε ο κος. Μεϊμαράκης στη μέση και προβάλοντας αιτιάσεις και ενστάσεις επί της νομιμότητας των ενεργειών με βάση το καταστατικό, πέτυχε να συγκληθούν τα όργανα (Κεντρική Επιτροπή), να γίνει ουσιαστική συζήτηση τόσο επί του καταστατικού κομματιού του συνεδρίου, όσο και επί του πολιτικού και να παραταθούν οι διαδικασίες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, πρόλαβε ο κος. Σαμαράς να δικτυωθεί, να οργανωθεί και να αποκτήσει το δικό του βηματισμό. Αυτό σημαίνει τώρα ότι ο κος. Μεϊμαράκης λειτούργησε ως λαγός του κου. Σαμαρά; Όχι, σε καμία περίπτωση. Αλλά ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται ότι δεν λειτούργησε ως λαγός της κας. Μπακογιάννη.

Συμπερασματικά, ο κος. Μεϊμαράκης λοιδορήθηκε τόσο άσχημα διότι πρώτον, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κο. Καραμανλή που ήθελε να επιβάλλει μία εκλογή εντελώς στην ξεπέτα, δεύτερον, αντιτάχθηκε στον βοναπαρτισμό του τραγικού Pikatsu που ήθελε να εξυμνηθεί και να επιβληθεί ως ο "αντ' αυτού", τρίτον, σκέφθηκε σοβαρά να κατέλθει και ο ίδιος ως υποψήφιος και τέταρτον, διότι στόχος των περισσοτέρων ήταν να στρέψουν τα μάτια μακριά από τον αληθινό λαγό, που ήταν ο κος. Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: