26 Νοε 2009

Έδειξε το παζλ της "παρέας", αλλά δεν έβαλε πάνω όλα τα κομμάτια

Η ίδια ήταν φρέσκια και ορεξάτη. Στην οικογένεια Μητσοτάκη ξυπνούν νωρίς το πρωί παίρνουν ένα υγιεινό πρωινό, με φρούτα, ψωμί και μέλι και πίνουν ένα χυμό πορτοκάλι -και όχι ανθρώπινο αίμα, όπως τους προσάπτει στα ..."χιουμοριστικά" του βίντεο και σχόλια στο κανάλι του κου. Μίνωος Κυριακού, ο καταγγελθείς ως διακομιστής του dvd Ζαχόπουλου-Τσέκου.
Ο "Καλαπόδης"-Παπαγιάννης, ήταν πρησμένος από το πρωινό ξύπνημα -μάλλον είναι συνηθισμένος σε νυχτερινές αποστολές.
Ο "Mr. No-Eye-Contact" Καψαμπέλης, είχε τη γνωστή ανέκφραστη όψη -νύχτα, μέρα, την ίδια κουβαλάει πάνω του.

Η κα. Ντόρα Μπακογιάννη δέχτηκε σε συνάντηση στο γραφείο της τους δύο σκανδαλοκομάντο του Extra3, διότι είχε προφανώς αποφασίσει να καταγγείλλει κάτι που ακούγεται πράγματι σκανδαλώδες και σκανδαλιστικό για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και τα ..."χρηστά" ήθη που τη διέπουν και για τα οποία είναι έτοιμοι να πάρουν όρκο τα μέλη της πρώην ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου και φυσικά, τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (προεξαρχούσης -όπως είδαμε στην οργισμένη απαντητική επιστολή της στο Poleatics- της γραμματέως Πολιτικού Σχεδιασμού): Ναι, το σύστημα Ρουσόπουλου, κινούμενο ως "παρέα" και σε παράλληλη δράση με το σύστημα ΠαΣοΚ, τα δίνουν όλα για να επικρατήσει στις 29/11 και 6/12, ο κος. Σαμαράς.

Εξήγησε ποιο είναι το σύστημα Ρουσόπουλου η κα. Μπακογιάννη; Έτσι κι έτσι...

Κατ' αρχήν, έβγαλε εντελώς από το κάδρο τον ίδιο τον κο. Κώστα Καραμανλή και κατά τη γνώμη μας, πολύ καλά έκανε. Ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρωθυπουργός, πέρα από το γεγονός ότι θέλει πάντοτε να επιδεικνύει μία αυστηρά θεσμική και ισορροπημένη συμπεριφορά, είναι ντόμπρος χαρακτήρας από τη φύση του. Αλλά η κα. Μπακογιάννη, έβαλε στο κάδρο έναν άμεσο συνεργάτη του, τον κο. Γιάννη Ανδριανό, νυν βουλευτή Αργολίδος και υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο 2004-2009 και στη Ρηγίλλης, την περίοδο 2000-2004.

Γιατί δεν συμπλήρωσε το παζλ η κα. Μπακογιάννη, βάζοντας και τα υπόλοιπα κομμάτια; Ίσως διότι δεν ήθελε να πλήξει καίρια το στρατόπεδο των αντιπάλων της - απλά μία προειδοποιητική βολή έριξε. Ίσως διότι δεν ήθελε να περιέλθει σε κατάσταση αμηχανίας για τη συμπεριφορά ολόκληρης σχεδόν της ομάδας των άμεσων συνεργατών του ο ίδιος ο κος. Καραμανλής. Ίσως διότι ο τηλεοπτικός χρόνος τρέχει γρήγορα, είναι πολύτιμος και δε σηκώνει πολλές-πολλές λεπτομέρειες. Ίσως, τέλος, διότι λίγο-πολύ τα ονόματα είναι γνωστά, όπως και οι συνειδητές επιλογές των προσώπων, πίσω και πέρα από τα ονόματα.

- Ο κος. Πάνος Λειβαδάς, τέως γενικός γραμματέας Επικοινωνίας της κυβέρνησης και μέλος του πρωινού καφέ του Μαξίμου, είναι ο επίσημος σύμβουλος της καμπάνιας του κου. Σαμαρά. Έχει μάλιστα δεχτεί να φωτογραφηθεί στις εφημερίδες, ως τέτοιος.
- Οι κοι. Μενέλαος Δασκαλάκης και Κώστας Σταϊκούρας τηρούν επισήμως μία διακριτική στάση, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν κυκλοφορούν πλήθος συγκλινουσών (και μη διαψευσθεισών επισήμως από τους ιδίους) πληροφοριών ότι και οι δυο τους είναι στρατευμένοι στην υπόθεση ανάδειξης του κου. Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος, ο πρώτος κάνοντας δουλειά βάσης, προκειμένου να λάβει η καμπάνια του κου. Σαμαρά τη μορφή ενός grass roots movement και ο δεύτερος, διασφαλίζοντας ευνοϊκές προϋποθέσεις στο επίπεδο μίας υψηλού επιπέδου διαχείρισης.
- Ο κος. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, σύμφωνα με πληροφορίες και πάλι, ανήκει και αυτός στην ομάδα συμβούλων του κου. Σαμαρά. Μεσαία στελέχη της εκστρατείας διαψεύδουν -μετά βδελυγμίας μάλιστα- ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ έχει σχέση με το στρατηγείο στη Βασιλίσσης Σοφίας 4. Έξω από το στρατηγείο όμως, τα νυχτοπούλια που κάθονται πάνω στις νεραντζιές του πεζοδρομίου, έχουν δει έναν ωχρό, λιπόσαρκο σαραντάρη με γυαλιά μυωπίας και βλέμμα υπερμετρωπίας (που βλέπει μόνο ψηλά και μόνο μακριά και ποτέ τους κοινούς θνητούς και τα απλά γήινα πράγματα γύρω και κοντά του), να μπαινοβγαίνει συνομωτικά κάποια βράδια.
Να προσθέσουμε, ότι κατά παράξενο τρόπο, η παραίτηση του κου. Χατζηεμμανουήλ από τον ΟΠΑΠ δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Δεν έχουν καταλήξει στο κατάλληλο βιογραφικό για την αντικατάστασή του οι κκ. Χάρης Παμπούκης, Νίκος Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη κλπ., ή ο κος. Γιώργος Παπανδρέου κάνει ένα δώρο στον παλιό φίλο, συμφοιτητή και συγκάτοικό του κο. Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας μέχρι την εκλογή προέδρου στη ΝΔ στην ηγεσία του Οργανισμού που αποτελεί το κέρας της Αμάλθειας για την χορήγηση κρατικών διαφημιστικών πακέτων στα ΜΜΕ, έναν συνεργάτη του; - είναι το ερώτημα που έχουν θέσει διάφοροι παρατηρητές, κομματικοί και μη.
- Διακριτική στάση τηρεί και ο κος. Ζαγορίτης. Δεν ξέρουμε αν είναι η παραταξιακή του συνείδηση που τον αποτρέπει να εκτεθεί υπέρ της υποψηφιότητος κάποιου που είχε ρίξει το '93 κυβέρνηση ΝΔ και είχε στηρίξει το '95 κυβέρνηση ΠαΣοΚ (παρότι ο ... "εξαποδώ" Μητσοτάκης, είχε αντικατασταθεί από τον "καραμανλικό" Έβερτ στην ηγεσία της ΝΔ), ή το γεγονός ότι η αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής τον έχει ωθήσει σε μία φάση περισυλλογής και αυτοκριτικής για το εάν έκανε τις λάθος επιλογές, ως μέλος της λάθος παρέας, αλλά ο Λευτέρης επιμένει να προβάλλεται ως απολύτως θεσμικός και αδέκαστος. Ακόμη και εξερχόμενος του νεοκλασσικού που στεγάζεται το κόμμα, ο κος. Ζαγορίτης βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα: η σύζυγός του κατάγεται από τη Μεσσηνία, ο κουνιάδος του έχει υπάρξει στέλεχος του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, βασικού οικονομικού χορηγού της εκστρατείας του κου. Σαμαρά (όπως έχουν γράψει επανειλημμένως εφημερίδες), αλλά η αδελφή του και φύλακας-άγγελός του στις δύσκολες στιγμές, είναι το δεξί χέρι του Δημάρχου Αθηναίων κου. Νικήτα Κακλαμάνη.
- Τέλος, κουβέντα δεν έχει γίνει για το ποιεί ή σκέπτεται ο κος. Γιάννης Αγγέλου. Μία και μοναδική φορά σε μία ολόκληρη δωδεκαετία, διανοήθηκε στέλεχος να εκφέρει δημοσίως το όνομα του ανθρώπου που θεωρείται κάτι σαν "ιερή αγελάδα" για το σύστημα της ΝΔ και πριν προλάβει να εξέλθει του κτιρίου του τηλεοπτικού σταθμού που έδινε συνέντευξη, είχε κιόλας διαγραφεί -το στέλεχος είναι ο κος. Σταύρος Δαϊλάκης.

Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον, η κα. Μπακογιάννη να έβαζε όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους, εάν έβρισκε κάποια στιγμή το χρόνο και το ενδιαφέρον. Στο κάτω-κάτω, μία κλειστή κοινωνία είναι ολόκληρη η Ελλάδα και μία μικρή οικογένεια είναι η Νέα Δημοκρατία, επομένως είναι άσκοπο να κρύβεται καθένας πίσω από το δικό του δάκτυλο, ή το δάκτυλο κάποιων από τους δίπλα, ή τους απέναντί του.

(τη φωτογραφία τη δανειστήκαμε από το blog του "Καλαπόδη")

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί λες κ. Πολίτικς. Ολη η Αγία Οικογ΄νεια σηκώνεται νωρίς το πρω¨΄ι και πίνει φρέσκους χυμούς.

Απο Δευτέρα θα έχει και τη θυγατέρα κυρία Ντόρα Μητσοτάκη-Κούβελου (χωρίς βέβαια το όνομα-περιουσία Μπακογιάννη)για συντροφιά!!!!!