18 Νοε 2009

Να του δίνουμε "παραπολιτικά", να τον κερνάμε και καμιά ...ρετσίνα

Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, έχουμε βεβαίως και αναφορικά με τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα. Προσφέρουμε μάλιστα "τροφή" για την πληροφόρηση και άλλων sites και blogs, ανεξαρτήτως εάν κάποιοι εκ των διαχειριστών τους, δεν μας αναφέρουν ως πηγές, στα όσα (ανα)δημοσιεύουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χθεσινή αναφορά ενός site που ειδικεύεται (κατά δήλωσή του) στα ..."παραπολιτικά", στο ενδεχόμενο ο κος. Κώστας Μαρκόπουλος να οριστεί γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας από τον κο. Αντώνη Σαμαρά, εάν και εφόσον ο τελευταίος καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος φυσικά. Γνωρίζουμε ότι ο κεντρικός συντελεστής στην ανάρτηση πληροφοριών του συγκεκριμένου site μας διαβάζει καθημερινά και μάλιστα φανατικά (διότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα πως του την... "χωνόμαστε") και επομένως, είμαστε σίγουροι ότι θα έχει διαβάσει σε ανάρτησή μας την περασμένη Κυριακή 15/11 με την οποία αναλύαμε τα κριτήρια επιλογής του κου. Άρη Σπηλιωτόπουλου για την επιλογή στήριξης κάποιου/ας εκ των υποψηφίων, μία πλήρη καταγραφή των πιθανών αξιωματούχων του κόμματος στην περίπτωση εκλογής του κου. Σαμαρά. Γράφαμε συγκεκριμένα ... "στον κύκλο των εκλεκτών γύρω από τον κο. Σαμαρά, που έχουν σιγουρέψει θέσεις και προνόμια, επικρατεί ήδη συνωστισμός: Αβραμόπουλος για αντιπρόεδρος, Παναγιωτόπουλος για γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής, Λυκουρέντζος για γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Μαρκόπουλος ή Χρ. Σταϊκούρας για γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού (ή το αντίστροφο) είναι κάποια από τα σενάρια που συζητούνται..." Παραθέτουμε ξανά ολόκληρη την αναφορά μας, με το σύνολο των ονομάτων, διότι ο εν λόγω "εξυπνάκιας" είναι ικανός να τεμαχίσει την παραπάνω πληροφορία και να επανέλθει με πολλές, μικρές, δικές του τάχα, καθημερινές αποκαλύψεις γύρω από ονόματα και θέσεις.

Δεδομένου ότι δεν διακατεχόμαστε από εμπάθεια και επειδή γνωρίζουμε ότι ο εν λόγω "εξυπνάκιας" δεν έχει τα περιθώρια να κάνει πραγματικό ρεπορτάζ διότι καταναλώνει όλο του το χρόνο και την ενέργεια να εκτελεί πολιτικά "συμβολαιάκια" (όχι μεγάλα, ανάλογα του δικού του αναστήματος, δημοσιογραφικού και όχι μόνο), άλλοτε με σκοπό να ροκανίζει με τα "παραπολιτικά" του, σε δύο σαββατιάτικες εφημερίδες, κομματικά στελέχη προκειμένου να δημιουργεί ζωτικό χώρο για άλλα και άλλοτε με σκοπό να σκαλίζει προφίλ τεχνοκρατών σε διάφορους παραγοντίσκους που πάσχουν από τη φήμη του παππατζή, δεχόμαστε να βρισκόμαστε που και που, να του δίνουμε εμείς καμιά πληροφορία και κανένα καλό "παραπολιτικό" και να τον κερνάμε και καμιά ...ρετσίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: