18 Νοε 2009

Γράφουμε εδώ και δύο μήνες για την "ταϊβανοποίηση" της Κύπρου

Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι σε σχέση με τα θέματα αιχμής της εξωτερικής μας πολιτικής, έχουμε προβεί σε τόσο έγκαιρες επισημάνσεις και αποκαλύψεις, που έχουμε ξεπεράσει σε χρόνους αντίδρασης ακόμη και το "Παρόν της Κυριακής", μία εφημερίδα που πρωτοπορεί δημοσιογραφικά και εκδοτικά στο φάκελο "εθνικά θέματα".

Την περασμένη Κυριακή (15/11), η εφημερίδα αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ στην υπόθεση "ταϊβανοποίησης" της Κύπρου βάσει αμερικανοβρετανικού σχεδιασμού, ενώ, στην αμέσως προηγούμενη έκδοσή της (8/11), είχε αναφερθεί στην επάνοδο του κου. Άλεξ Ρόντου στην Αθήνα και την ανάληψη άτυπου ρόλου αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Εμείς, ως Poleatics, είκοσι ολόκληρες ημέρες πριν από τις εκλογές (14/9), σας είχαμε παρουσιάσει ανάρτηση με τίτλο "Έρχονται οι μη κοινοβουλευτικοί από τις ΗΠΑ", στην οποία αναφέραμε με απόλυτη σαφήνεια "θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε σε κεντρικό ρόλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τον γνωστό κο. Άλεξ Ρόντο, που διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και δε χάνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά του με αφορμές όπως εκείνη του Συμποσίου της Σύμης. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που... μεθοδεύεται η "ταϊβανοποίηση" της Κύπρου".

Θα μας πείτε τώρα πως ευλογάμε τα γένια μας. Ναι, έχετε δίκιο. Αλλά χρειάζεται να τονίζουμε πόσο έγκαιρα και έγκυρα σας ενημερώνουμε για ζητήματα που αφορούν όχι κάποιους, αλλά όλους εμάς. Συνολικά την χώρα μας και το έθνος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: