23 Νοε 2009

Μέσα στις αντιφάσεις και στην υποκρισία η απόφαση για Δαμανάκη

Δε νομίζουμε να υπάρχει πιο αντιφατική απόφαση του κου. Γιώργου Παπανδρέου από εκείνη της τοποθέτησης της κας. Δαμανάκη στη θέση της αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όταν συνέθετε το σχήμα της κυβέρνησής του, ο κος. Παπανδρέου δεν είχε την κα. Δαμανάκη για τίποτα παραπάνω από υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. Προσοχή, απλά υφυπουργό, ούτε καν υπουργό! Τώρα το πόσο ετεροβαρείς είναι οι θέσεις ενός υφυπουργού και η θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι μπορούν να το αντιληφθούν, εκτός από τον πάντα sui generis κο. Παπανδρέου.

Από την άλλη πλευρά, η κα. Δαμανάκη, αρνήθηκε την πρόταση να γίνει επικεφαλής των αστυφυλάκων, η «φωνή του Πολυτεχνείου». Προφανώς, της έπεσε λίγη η θέση της υφυπουργού και για να την αποφύγει, προσέφυγε όχι απλά σε μία εύσχημη, αλλά παράλληλα, εντυπωσιακή δικαιολογία. Και λέμε δικαιολογία, διότι και πάλι, δε μπορούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατό η … «φωνή του Πολυτεχνείου» να συμμετέχει στην καρδιά των αποφάσεων της … «Ευρώπης των μονοπωλίων». Σε ότι αφορά τη στάση της κας. Δαμανάκη, δε θα μιλούσαμε απλά για αντίφαση, αλλά για ξεκάθαρη υποκρισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: