18 Σεπ 2009

Quiz (προχωρημένης σημειολογίας)

Με ποιο τρόπο εξηγείται στην πραγματικότητα η πρωτοφανής επιλογή του κου. Παπανδρέου να αφήσει για τρεις ημέρες την Ελλάδα στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου και να μεταβεί στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς οφείλει να προεδρεύσει της Επιροπής Στίνγκλιτς;

α.- Ενόψει του ενδεχομένου να εκλεγεί πρωθυπουργός, επιδιώκει να κάνει προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες αναφορικά με το νέο σχέδιο του κου. Νίμιτς για το Σκοπιανό, την επανεξέταση της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την προώθηση του ζητήματος απόδοσης στην πΓΔΜ καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, την τουρκική αίτηση για ένταξη στην ΕΕ, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τους αγωγούς κ.α.

β.- Αποσκοπεί να κάνει επαφές ανωτάτου επιπέδου στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενισχύσει προεκλογικά ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά της πρωθυπουργικής καταλληλότητάς του.

γ.- Περιφρονώντας τα αισθήματα έντονης επιφύλαξης που έχει διαχρονικά αναπτύξει ο λαός μας έναντι των ΗΠΑ, συμμετέχει εκούσια σε μία εμφανή εκστρατεία σημειολογίας σχετικά με το ποιος καθορίζει και επιβάλει τελικά τις πολιτικές εξελίξεις σε αυτό τον τόπο.

δ.- Αδιαφορεί για τη συνέχεια της προεκλογικής αντιπαραθεσης, δηλώνονας έτσι απερίφραστα ότι αυτές εδώ τις εκλογές δεν τις έχει κερδίσει στα σίγουρα, αλλά του τις έχουν χαρίσει στα σίγουρα.

ε.- Όλα τα προηγούμενα μαζί.

στ.- Τίποτα από τα προηγούμενα, απλά πάει να προεδρεύσει στην Επιτροπή Στίνγκλιτς και αυτό είναι όλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: