18 Σεπ 2009

Καταλαβαίνουν τι λένε, ή τα έχουν εντελώς χαμμένα;

Είναι γεγονός ότι ο ίδιος ο κος. Καραμανλής είχε δηλώσει στη ΔΕΘ πως η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται μόνο για την επανεκλογή του κου. Παπούλια και επίσης, πως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα εξέταζε το ζήτημα από την αρχή.

Αλλά το να συνδέουν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν κυβέρνηση και κόμμα σε επαφές με δημοσιογράφους αυτή την πρωθυπουργική τοποθέτηση, με σενάρια πρόκλησης νέων εκλογών το Μάρτιο, ειδικά αν το ΠαΣοΚ διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία λίγων εδρών και υποστεί φθορά λόγω της Οικονομίας, ειναι κάτι που εκθέτει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και υπονομεύει τη ΝΔ σχετικά με το αποτέλεσμα της 4 Οκτωβρίου.

Γιατί;

Απλό...

Κατ' αρχήν, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως προσέφυγε σε εκλογές για να απελευθερώσει τη χώρα και την Οικονομία από την απειλή μίας εξάμηνης προεκλογικής περιόδου την οποία επεδίωκε να επιβάλει το ΠαΣοΚ λέγοντας πως δε θα συνεργαστεί στο ζήτημα επανεκλογής του κου. Παπούλια. Ωστόσο, η διαρροή των ανθρώπων της κυβέρνησης και της ΝΔ, στην ουσία επισημαίνει, ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, ούτως ή άλλως υπάρχουν ανοικτά περιθώρια για πρόκληση καινούργιων εκλογών το Μάρτιο. Με άλλα λόγια απεργάζονται σχέδια πρόκλησης εξάμηνης προεκλογικής περιόδου, κάτι για το οποίο κατηγορεί τον κο. Παπανδρέου ο πρωθυπουργός!

Επιπλέον, προτάσσοντας στην κοινή γώμη εκλογικά σενάρια τα οποία στηρίζονται στο ενδεχόμενο αδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΠαΣοΚ και που θα οδηγούσαν τάχιστα σε νέες εκλογές, μπορεί να αναπτερώνουν τις ελπίδες του σκληρού πυρήνα της οργανωμένης βάσης ότι επίκειται νέα μάχη η οποία, ενδεχομένως, εμπεριέχει ελπίδες νέας νίκης, αλλά τρέπουν σε φυγή ρεαλιστές ψηφοφόρους από τον ευρύτερο μεσαίο χώρο που σαφώς θα προτιμήσουν να πριμοδοτήσουν έτι περαιτέρω το κόμμα που φαίνεται να προπορεύεται δημοσκοπικά, προκειμένου να έχει μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πόσο άλλο οφείλει η ΝΔ να πληρώσει τις αφελείς επινοήσεις αυτών των ερασιτεχνών μάγων της πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας;

2 σχόλια:

naxios είπε...

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΠΟΔΗ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που σχολιάζεται εδω, έχει κυκλοφορήσει σε ΟΛΕΣ τις εφημερίδες.

Πρόκειται για "επίσημη" διαρροή.

ΛΑοΚΩωΝ