19 Σεπ 2009

Είκοσι δευτερόλεπτα και πολλά σας πέφτουν...

Επανάσταση έχουν ξεσηκώσει οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι διότι τα τριάντα δευτερόλεπτα που είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου να θέσουν το ερώτημά τους στο debate των πολιτικών αρχηγών, γίνονται είκοσι, σύμφωνα με την άποψη της διακομματικής επιτροπής.

Το πρόβλημα που έχουν, εάν δεν το καταλάβατε, είναι ότι επιθυμούν όχι ακριβώς να θέσουν δημοσιογραφικά ερωτήματα, αλλά να προβαίνουν σε βραχείες πολιτικές τοποθέτησεις, ή να εκφωνούν λογύδρια, επιβεβαιώνοντας τον εγωκεντρισμό τους και την εμμονή τους να πιστεύουν ότι αξίζουν παραπάνω μέσα στο δημόσιο διάλογο, απ' ότι οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας. Θα θυμάστε φυσικά ότι σε προηγούμενα debates, οι τηλεδημοσιογράφοι κατανάλωναν τον περισσότερο από το διαθέσιμο χρόνο τους για να λένε εξυπνάδες και όταν έφτανε η στιγμή για το καταληκτικό τους ερώτημα, τα τριάντα δευτερόλεπτα είχαν εξαντληθεί.

Η αλήθεια είναι πως για έναν έμπειρο και ικανό δημοσιογράφο, είκοσι δευτερόλεπτα είναι υπεραρκετά για να θέσει ένα εύστοχο και τεκμηριωμένο ερώτημα και όλα τα άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: