19 Σεπ 2009

Να προστατεύεται καλύτερα από τον ίδιο τον εαυτό του

Πρώτα βγήκαν τα σταφύλια στα καφάσια της λαϊκής, έφτασαν τα πρωτοβρόχια, έκαναν αγιασμό τα παιδάκια στα σχολεία και μετά κατέφτασε και ο κος. Καραχάλιος από τη μοναστική Μύκονο, αναζητώντας δημόσιο βήμα για να εκδηλώσει τη (δικαιολογημένη σε κάποιο βαθμό) πικρία του για τον αποκλεισμό του από τα κέντρα αποφάσεων στη Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές εξελίξεις εν γένει.

Η αναζήτησή του τον οδήγησε εκεί όπου δίνεται πρόθυμα ο λόγος σε όποιον βρίσκεται σε ψυχική διάθεση να διασύρει τη Νέα Δημοκρατία, ή να δηλώσει παρών για την επόμενη μέρα, τοποθετούμενος φυσικά απέναντι στην ηγεσία που άσκησε τα τελευταία χρόνια ο κος. Καραμανλής. Μιλάμε για την εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του δημοσιογράφου κου. Παπαγιάννη, γνωστού στην πιάτσα και με το παρωνύμιο "Καλαπόδης".

Πιο υπέρβαρος από ποτέ άλλοτε, έχοντας χάσει το αθώο χαμόγελο που τον καθιστούσε συμπαθή, ο κος. Καραχάλιος δεν εφίσθη επιτιμητικών σχολίων για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού, καθώς και του κύκλου συνεργατών του σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, υπό τις παραινέσεις πάντοτε του κου. "Καλαπόδη".

Έμμεσα μεν, ευδιάκριτα δε, προέβαλε τη δική του υπηρεσία στη ΝΔ ως επιτυχημένη, χωρίς να έχει απέναντί του κανέναν να του επισημαίνει ότι αναφερόταν σε μία εποχή όπου το σκάφος της ΝΔ κέρδιζε εκλογές με τον αυτόματο πιλότο.

Στερούμενος έστω και ελάχιστου τακτ, άσκησε κριτική σε όσους υπηρέτησαν στο κόμμα μετά τη δική του αποχώρηση, χωρίς να έχει ποτέ ασκήσει είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά την αυτοκριτική του, για τα όσα του είχαν καταλογιστεί εκείνου. Μιλάμε για όλη εκείνη τη φημολογία ότι πήγαινε στο γραφείο του περί τη μία μετά το μεσημέρι μετά τα ξενύχτια του σε μπαράκια, περιστοιχιζόταν από καλλίγραμμες νεαρές συνεργάτιδες ασχέτων με την πολιτική ειδικοτήτων, όριζε προσωπικές βοηθούς, επέβαλε σε νεαρούς οννεδίτες που ήταν μαθητευόμενοι στον τομέα του να λειτουργούν ως σωφέρ του, απαιτούσε να έχει το κολατσιό του σε ασημένιο δίσκο, μάζευε όποτε είχε νεύρα με Μαξίμου και Ρηγίλλης όλη την πιτσιρικαρία που είχε κατά καιρούς προσλάβει και στόλιζε δεόντως τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, χρησιμοποιούσε το προσωπικό που πλήρωνε το κόμμα για τις δικές του δημόσιες σχέσεις κ.α. Πληροφορίες, τις οποίες φυσικά ούτε υιοθετούμε, ούτε ενστερνιζόμαστε, αλλά οπωσδήποτε κυκλοφορούσαν πάντοτε και κυκλοφορούν ακόμη στο Κολωνάκι και για αυτό το λόγο, ενδεχομένως θα έκανε καλό στον εαυτό του ο κος. Καραχάλιος να είναι πιο εγκρατής, πιο ήπιος και πιο σεμνός.

Βέβαια, εξέπληξε ακόμη και τον γνωστό κο. "Καλαπόδη" η σκληρότητά του ειδικά για τον κο. Καραμανλή, ένδειξη ότι ίσως έχει καταφέρει μετά από προσπάθειες μηνών, να προσχωρήσει στο πολιτικό στρατόπεδο της κας. Μπακογιάννη, ή είναι κάτι που επιχειρεί να το κάνει, όπως εικάζεται ακόμη και από ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Αλλά και σε αυτό το ενδεχόμενο, μάλλον πέφτει σε σφάλμα, δεδομένου ότι η υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει στους ανθρώπους της εντολή για πλήρη στήριξη του κου. Καραμανλή, τουλάχιστον προεκλογικά.

Ο κος. Καραχάλιος είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για την πολιτική του οξυδέρκεια και το επικοινωνιακό του ταλέντο, βρίσκεται στην ιδανική ηλικία των σαράντα χρόνων και είναι βέβαιο πως μπορεί να διαγράψει μία λαμπρή πορεία, εργαζόμενος για το πολιτικό μας σύστημα, το κόμμα και τη δική του προσωπική προοπτική. Αρκεί να μάθει να προστατεύεται καλύτερα από την απειλή του ίδιου του εαυτού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: