2 Ιαν 2010

Λύπη για την απώλεια του ανθρώπου Κακαουνάκη, όχι του δημοσιογράφου

Μας προκάλεσε λύπη η είδηση του θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη και μάλιστα, στην ηλικία των 71 χρόνων, μέσα στις γιορτές, από επιπλοκές σε μία επέμβαση που θεωρείται σχετικά απλή.

Από την άλλη πλευρά δε θα δεχτούμε την εξιδανίκευση της εικόνας του θανόντος ως επαγγελματία, την οποία επιχειρούν τα οργανωμένα κέντρα της πασοκικής εημέρωσης. Ο δημοσιογράφος που εμείς θυμόμαστε, άσκησε στρατευμένη δημοσιογραφία υπέρ του σκληρού ΠαΣοΚ, χωρίς να διστάζει να αντιμετωπίζει τη Νέα Δημοκρατία (και όχι μόνο) και τα στελέχη της, με διάθεση χλευασμού, δυσφήμησης, απαξίωσης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποίησε τη μέθοδο των χτυπημάτων κάτω από τη «ζώνη».

Επαναλαμβάνουμε πως λυπούμαστε για την απώλεια του ανθρώπου και για το κενό που νιώθουν οι οικείοι του, αλλά μας είναι αδύνατο να σκεφτούμε κάτι εγκωμιαστικό, ή να νιώσουμε κάτι νοσταλγικό για το δημοσιογράφο. Σε κάθε περίπτωση, ας είναι η ψυχή του αναπαυμένη εκεί που βρίσκεται και ας ζήσουν οι δικοί του να τον θυμούνται.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσεις μπορειτε να τον αντιμετωπιζετε ετσι αλλα υπαρχουν στελεχη της ΝΔ συγκεκριμενης προελευσης που τον τιμουν και μετα αναρωτιουνται γιατι αυτη η παραταξη δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα μυαλά κουβαλάτε και θα κουβαλάτε πάντα, κακόμοιροι Δεξιοί.. Άνθρωπος του συστήματος ο.. Κακαουνάκης;

Οι δικοί σας δημοσιογράφοι είναι οι διαπλεκόμενοι και εξέφραζαν την σκληρή Δεξιά! Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε; Τον Τράγκα; Τον αμετανόητο Ρίζο; Τον Πασαλλάρη που δεν λέει ακόμα να βάλει μυαλό και επιμένει ότι η κυβέρνηση της περιόδου 2004 - 2009 έκανε.. καλό (!!) στον τόπο;;

Με ποιόν να πρωτογελάσουμε δηλαδή;; Ο Κακαουνάκης δεν ήταν άγιος άνθρωπος αλλά σίγουρα δεν ήταν λαμόγιο.. Αυτό μπορούν να το ισχυριστούν οι δεξιοί δημοσιογράφοι;; Αμφιβάλλω!

john anast είπε...

@ανώνμος 11:11
"Ο Κακαουνάκης δεν ήταν άγιος άνθρωπος αλλά σίγουρα δεν ήταν λαμόγιο"
Για πες πόσες εφημερίδες εχει εκδόσει ο Κακαουνάκης και ποσες ο Πασαλάρης;
Ουστ ρε πασοκάκια που διδάξατε τι θα πει λαμ'ογιο, θα μας πείτε τώρα και τους 5-6 δεξιούς δημοσιογράφους που αφήσατε όρθιους
(γιατί δεν μπορέσατε να τους φτάσετε εκεί ψηλά που είναι) ότι είναι λαμογια. Ξανά το λέω. ΟΥΣΤ
Φτάνει πια με την φασιστιστική δημοσιογραφία σας

Ανώνυμος είπε...

Βρε , ουστ πρασινοφρουροί, που μιλάτε για δεξιούς δημοσιογράφους, που έχετε δημιουργήσει στρατιές πράσινων έμμισθων δημοσιογράφων να υμνούν τον ΓΑΠ και να βρίζουν τον Καραμανλή.

Ανώνυμος είπε...

Η γκεμπελική ΝΕΤ, έχει καλεσμένο μόνο Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ρωτούν ένας δημοσιογράφος του Βήματος και ένας των Νεων: Ερώτηση του δημοσιογράφου των Νεων " Βρήκατε τα στοιχεία που θα στριμώξουν τη ΝΔ για τα σκάνδαλα;;;" Ημαρτον, σύγχρονοι Γκέμπελς!! Επί ΝΔ στη ΝΕΤ αμα γινόταν αυτό θα ζητούσαν πρόωρες εκλογές τα πράσινα νταβατχοΜΜΕ!! Τώρα όλα φυσιολογικά και ωραία. Τέτοια παραποίηση της αλήθειας απ' το 1981 έως και σήμερα ούτε οι χειρότερες χούντες του κόσμου δεν έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε... Ο μακαρίτης κατά την άποψή μου για το μόνο που πιστεύω θα ήταν στεναχωρημένος είναι το ότι ποτέ δεν ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κινήματος... Όταν απαξίωνε το οτιδήποτε νεοδημοκρατικό θεωρούνταν ... μαχητική δημοσιογραφία... Τρίχες... Ευτυχώς για τον ίδιο έχει αφήσει πολλά φιντανάκια που ερίζουν ήδη για το ποιό θα πουλήσει περισσότερη ΠΑΣΟΚοφροσύνη στην θέση του...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ένας στρατευμένος δημοσιογράφος και το παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ.