19 Δεκ 2009

Όσα δεν ξέρατε και αξίζει να μάθετε για τον ... «θρύλο» του γαλάζιου blogging

Μιλώντας για bloggers, θα σας διηγηθούμε τα χαρακτηριστικά της ιστορίας ενός blogger όπως τα παρουσιάζει ο ίδιος στις επιλεκτικές επαφές και γνωριμίες που επιδιώκει να κάνει στο χώρο της Πολιτικής και ειδικά με παράγοντες από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Του κορυφαίου μάλιστα blogger από τον κεντροδεξιό χώρο, σύμφωνα με τον … «θρύλο» που θέλει ο ίδιος να διαπλάσει γύρω από το όνομά του.

Υποτίθεται πως είναι φοιτητής. Έτσι δηλώνει. Γιατί να το αμφισβητήσουμε άλλωστε; Φοιτητής όμως, που αντί να βρίσκεται στα αμφιθέατρα και στα βιβλία του, προβάρει κοστούμι, γραβάτα, τσάντα, λαμβάνει ένα περισπούδαστο ύφος που ταιριάζει χάρμα με το περιποιημένο μουσάκι του και κινείται συνεχώς μέσα και γύρω από τα λημέρια της Ρηγίλλης, μάλλον δεν έχει ξαναγίνει.

Ισχυρίζεται πως καταναλώνει ολόκληρες ώρες την μέρα, προκειμένου να επιμεληθεί τόσο την κειμενογράφηση, όσο και την επιχειρηματολογία, στη μία και μοναδική ανάρτηση που παρουσιάζει κάθε μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα, τόσο στην απόδοση της γραφής του, όσο και στη δομή της σκέψης του, μάλλον δε δικαιολογεί τις ώρες τις οποίες λέει ο ίδιος πως αφιερώνει. Αυτό, κατά την άποψη κάποιων άλλων bloggers που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο, αλλά και κατά τη δική μας, ταπεινή, άποψη. Διότι κατά τη δική του, εμφανώς πιο μεγαλεπήβολη άποψη, ισχύει το εντελώς αντίθετο: κοινώς, γίνεται χαμός καθημερινά με τις αναρτήσεις του. Τις διαβάζουν τρεις, τέσσερις, ίσως και παραπάνω, χιλιάδες Νεοδημοκράτες, από βουλευτές και στελέχη, έως απλούς ψηφοφόρους και ελλείψει άλλων πραγματικών κειμένων πολιτικού λόγου εκ μέρους της ΝΔ, όλο αυτό το ευρύ και πιστό κοινό υιοθετεί πολιτικό λόγο και πολιτικά επιχειρήματα από αυτό το συγκεκριμένο blog και τα αναπαράγουν εκεί όπου κινούνται στην καθημερινότητά τους.

Όλη αυτή την επιτυχία, την οποία ο ίδιος επικαλείται, την πλασάρει όπου και όποτε μπορεί, στη ΝΔ. Μάλιστα, περνάει την εικόνα στους αδαείς περί το διαδίκτυο και τα ιστολόγια ακροατές του μέσα στο κόμμα, ότι είναι ένας από τους ελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός που κατέχει τόσο καλά τα μυστικά του επιτυχημένου blogging και εκδηλώνει πότε εμμέσως και άλλοτε αμέσως την προθυμία αλλά και την επιθυμία του, όχι απλά να εκπαιδεύσει bloggers που το κόμμα κρίνει πως πρόσκειται φιλικά σε αυτό, αλλά να αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος σε μία τέτοια οργανωμένη προσπάθεια. Με το αζημίωτο λέει, όταν ξεκινάει αυτή την κουβέντα, χώρια από το ότι όταν αυτή η κουβέντα προχωρά παραπέρα, η διαβεβαίωση περί … «αζημίωτου» ατονεί σταδιακά.

Περιττό είναι να σας αναφέρουμε τέλος, ότι ένας τέτοιος ιδιαίτερος blogger, ούτε μπορεί, ούτε και καταδέχεται να διαφημίσει σε μία σχετική λίστα σαν αυτή που όλοι μας έχουμε, άλλους bloggers, φιλικά προσκείμενους στη ΝΔ, ή μη, παρότι εκείνοι το κάνουν γι’ αυτόν. Φυσικά, ούτε να σας περνά από το μυαλό η υποψία ότι θα σκεφτόταν ποτέ να υιοθετήσει, ή να αναδημοσιεύσει τις ιδέες, τις σκέψεις και τα κείμενα, άλλου blogger. Όχι ότι είναι κακές δηλαδή, αλλά αποκλείεται να έφταναν ποτέ τις δικές του. Τέλος στην πλαϊνή στήλη από τις αναρτήσεις του, φιλοξενεί μονάχα (πληρωμένες) διαφημίσεις της Google, εφτά-οκτώ «κυριλέ» συνδέσμους, αρχίζοντας από το Γραφείο Πρωθυπουργού και μερικά κοινωνικά μηνύματα. Είπαμε… Πέρα από αφιλοκερδής, είναι και ευαίσθητος και φιλοσοφημένος.

Εύγε του νέου. Θα πάει μπροστά!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG ΔΕΝ ΈΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Είναι επιτυχία να παραθέτουμε τόσο ζωηρές περιγραφές που να καταλαβαίνει ο αναγνώστης μας σε ποιον αναφερόμαστε κάθε φορά. Ευχαριστούμε για αυτή την επιβεβαίωση.

Κατά τ' άλλα, από τον εκνευρισμό σας είναι προφανές πως παραβιάσαμε τις θύρες μίας ιερής (ή μήπως ανίερης;) φιλίας και αυτό σας ενόχλησε.

Εν πάση περιπτώσει Ανώνυμε, συνεχίστε να δικαιολογείτε τον (γλίσχρο, που να πάρει η ευχή) μισθό που σας δίνουν εκεί που βρίσκεστε επισκεπτόμενος τις αναρτήσεις μας και αφήνοντας τα επικριτικά σχόλιά σας.

Υ.Γ.: Τουλάχιστον, όταν τυπώνετε τα σχόλιά σας, για να τα δείξετε στους προϊστάμενούς σας, εισπράττετε έστω κι ένα μπράβο, ή εντελώς τσάμπα πηγαίνει ο ζήλος σας;