24 Νοε 2009

Απάντηση σε ανάρτησή μας και διάψευση των αναγραφομένων

Με σχόλιό της, κάτω από την προηγούμενη ανάρτησή μας, η κα. Πατριανάκου έδωσε τη δική της εκδοχή, για τα όσα γράφτηκαν.
Εμείς, νιώθουμε το δεοντολογικό καθήκον, να ανασύρουμε την απάντησή της από τα «κουτάκια» των σχολίων και να την αναρτήσουμε στην κεντρική οθόνη του blog, χάριν της «ορθής πληροφόρησης των αναγνωστών», όπως αναφέρει και η ίδια και όπως συμφωνούμε και εμείς:

«Κύριε ή Κυρία,
υποχρεούμαι χάριν της ορθής πληροφόρησης των αναγνωστών σας να διαψεύσω κατηγορηματικά την ανάρτησή σας.
Ως μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ουδεμία εμπλοκή έχω με κανένα επιτελείο και κανένα στρατηγείο, κανενός εκ των τριών υποψηφίων.
Αντίθετα έχω πολιτική, θεσμική και ηθική υποχρέωση να συμβάλλω, στο πλαίσιο της ευθύνης που μου αναλογεί, για τη διενέργεια άψογης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου.
Η συμμετοχή μου δε στην Εφορευτική Επιτροπή απορρέει από την αιρετή ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου.
Κατά τα λοιπά η ανάρτηση βρίθει ανακριβειών και κακής προαίρεσης».
Φεβρωνία Πατριανάκου

Κάποιες δικές μας επισημάνσεις και το θέμα κλείνει εδώ, ως λήξαν.
1. Δεχόμαστε ανεπιφύλακτα ως απολύτως ισχύουσα την «κατηγορηματική διάψευσή» της, ότι «ουδεμία εμπλοκή έχει με κανένα επιτελείο και κανένα στρατηγείο». Καλό θα ήταν να ενημερώσει όμως και τα ίδια τα επιτελεία και τα στρατηγεία, για να μην την προβάλλουν ως «εμπλεκόμενη».
2. Καλώς επικαλείται την ιδιότητά της ως μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και την προβάλει ως απαγορευτική για να έχει κάποια ανάμιξη, αλλά θα ήταν ακόμη πιο συνεπής στα όσα ισχυρίζεται, αν ήγειρε αυτό το ζήτημα ως ζήτημα αρχής και δεοντολογίας και μέσα στην ίδια την Επιτροπή, μέλη της οποίας, έχουν «χρεωθεί» ακόμη και ολόκληρα γεωγραφικά διαμερίσματα για λογαριασμό υποψηφίων.
3. Όντως έχει εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου και ομολογουμένως εκεί πιαστήκαμε επιπόλαιοι και εντελώς λάθος. Πάντως, ας μην πολυδιαφημίζει την εκλογή της σε τέτοια όργανα, διότι σε αυτά, εκλέγεται κανείς μόνο μέσα από «σκονάκια» και «κεντρικές γραμμές.
4. Αιρετό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου δε σημαίνει και διορισμένο μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Εκεί, είναι λάθος η ίδια. Αν όχι, που είναι ο κος. Βουλγαράκης;
5. Αν υπάρχουν ανακρίβειες στο κείμενο, μετά χαράς να μας τις υποδείξει και εμείς θα αποκαταστήσουμε την εικόνα της πλήρους αλήθειας. Σημάδι ότι και να γίνονται κάποια λάθη, ειδικά σε ένα μη επαγγελματικό blog, αυτά δεν είναι εσκεμμένα, ούτε υποβολιμαία και γι' αυτότο λόγο, διορθώνονται πάραυτα.
6. Η κακή προαίρεση που μας καταλογίζεται, αποτελεί μείζον ατόπημα. Διότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα δημόσιο πρόσωπο από το να μετουσιώνει τη δική του προσωπική υποδοχή και υποκειμενική αξιολόγηση μίας άποψης ή μίας πληροφορίας, σε ανοικτή δίκη προθέσεων, με πρόχειρη την ετυμηγορία.
Κατά τ’ άλλα, αν διάβαζε η κα. Πατριανάκου κάποιες προηγούμενες αναρτήσεις του blog μας, ή δεν έσπευδε να τοποθετηθεί πριν αναρτηθούν οι αμέσως επόμενες, θα διαπίστωνε ότι έχουμε επανειλημμένως περιγράψει τη δουλειά και τη συνεισφορά της στο κόμμα με λόγια που εκφράζουν μόνο αναγνώριση και εκτίμηση. Δυστυχώς μας δείχνει πως ευαισθητοποιείται αποκλειστικά σε περιπτώσεις, για τις οποίες νιώθει πως αγγίζουν τις χορδές της ευθιξίας της, όπως η ίδια την προσδιορίζει. Ωφέλιμο θα ήταν πάντως οι φίλοι και οι συνεργάτες της να της δίνουν μία συνολική εικόνα για το πως αντιμετωπίζεται από ένα blog, μαζί με τις θετικές αναφορές που αναρτιούνται για εκείνη.

Ανακεφαλαιωτικά, κάνουμε a priori δεκτά όσα αναφέρει η κα. Πατριανάκου και λυπούμαστε αν την κάναμε να αισθανθεί αδικημένη ή θιγμένη, διότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας.

Poleatics

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής έχουν «χρεωθεί» ακόμη και ολόκληρα γεωγραφικά διαμερίσματα για λογαριασμό υποψηφίων.ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΦΤΗΣ