12 Νοε 2009

Σκηνές "Όλιβερ Τουίστ" αρχίζει να θυμίζει η κατάσταση στη Ρηγίλλης

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση ενός εκ των δημοφιλέστερων bloggers που υποστηρίζουν με συνέπεια τη Νέα Δημοκρατία, του γνωστού σε όλους Exastal, με τίτλο Καθεστώς τρόμου στη Ρηγίλλης. Οι μηχανισμοί που ευθύνονται για την ήττα της ΝΔ στο πλευρό του Σαμαρά!, αφού σας διευκρινίσουμε ότι έχει ταχτεί υπέρ της υποψηφιότητας της κα. Μπακογιάννη, πράγμα που φαίνεται εξάλλου διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο...

"Κλίμα τρομοκρατίας στα κεντρικά του κόμματος. Γι’ αυτό "καταλογίζει" η πλευρά Σαμαρά, μηχανισμούς και συμφέροντα στη Ντόρα. Επειδή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Γιατί και οι μηχανισμοί και τα συμφέροντα (Βγενοπουλαίοι, Κοκάλληδες. Μπομπολαίοι και σία) έχουν προ πολλού επιλέξει Σαμαρά. Και οι μηχανισμοί αποκαλύπτονται αργά αλλά σταθερά. Καταρχάς οι μηχανισμοί της Ρηγίλλης, αυτοί που ηττήθηκαν. Αυτοί που είχαν βάλει σε μια γυάλα τον Καραμανλή, μην τυχόν και τον πειράξει ο «αέρας της κοινωνίας»! Αυτοί που έχουν βάλει τις καρέκλες πάνω από το κόμμα και τις φιλοδοξίες τους υπεράνω της παράταξης.Αυτοί που σήμερα απειλούν θεούς και δαίμονες αν υποψιαστούν ότι κάποιος στα κεντρικά κλίνει λίγο προς Ντόρα. Απαγορεύεται. Απειλούν με πογκρόμ και διώξεις οι εσωκομματικοί μηχανισμοί του Σαμαρά που ελέγχουν …. και τα κεντρικά. Επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή και τρομοκρατούν τους «διαφωνούντες», τους «αποστάτες» και τους «παρείσακτους»! Έτσι αντιμετωπίζουν όποιον δεν έχει υποκύψει στον Αντώνη! Εγκαλείται στην τάξη όποιος αποκαλυφθεί για «αποκλίνουσα» κομματική συμπεριφορά …. δηλαδή στηρίζει Ντόρα! Η καταγγελία αφορά συγκεκριμένο εσωκομματικό μηχανισμό και συγκεκριμένα πρόσωπα στη Ρηγίλλης που έχουν ξεσαλώσει τελευταία. Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για να κατονομάσουμε τους κυρίους που θεωρούν τη Ρηγίλλης ιδιοκτησία τους και μαγαζάκι τους. Γιατί οι απειλές φυσικά και δεν περνούν ενώ παραβλέπουν ότι γνωρίζουμε τα έργα τους τα «θαυμαστά»!Να μην σας πούμε φυσικά ότι και αυτοί οι «μαχόμενοι» μηχανισμοί πήραν σβάρνα τα γραφεία για να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους σε κάθε ενδεχόμενο σενάριο μετά την 29η Νοεμβρίου. Εννοείται… Όπως επίσης καταλαβαίνεται ποια δεν μπορούσε να τους εγγυηθεί τίποτα και ποιος τους εγγυήθηκε.«Ευκαιριακές συμμαχίες» για τις καρέκλες και τα οφίτσια!"

Εμείς στο Poleatics, γνωρίζοντας μέσες-άκρες τι συμβαίνει στη Ρηγίλλης (αλλά και την Ιπποκράτους, αν δώσετε βάση στις αναρτήσεις μας για ΠαΣοΚ και κυβέρνηση), θα επιβεβαιώσουμε κατά το μεγαλύτερο μέρος τις αποκαλύψεις του Exastal. Πράγματι, πρέπει να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα, σε ότι αφορά τα κεντρικά του, είναι "σαμαρικό" και αυτό, όχι κατόπιν ελεύθερης βούλησης των στελεχών και υπαλλήλων, αλλά κάτω από τη μέγγενη του πειθαναγκασμού και τη σκιά του φόβου.

Μπορεί οι κκ. Ζαγορίτης, Δασκαλάκης, Σταϊκούρας και άλλοι να προβάλλουν προς τα έξω μία τυπική, αθώα φαινομενικά, ουδετερότητα, αλλά είναι γεγονός ότι άνθρωποι που ανήκουν είτε στο στενό, είτε στο ευρύτερο περιβάλλον των πολιτικών συνεργατών και φίλων τους, αλωνίζουν στην κυριολεξία εντός του κόμματος, προπαγανδίζοντας υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού και κατά της "Ψηλής", ενώ δε διστάζουν να φέρουν σε κατάσταση δυσάρεστης αμηχανίας, όποιον συνομιλητή τους εκφράζεται υπέρ της δεύτερης. Σημαντική είναι επίσης η ισχύς της παρέμβασης εντός του κόμματος, έστω μέσω τρίτων-παρένθετων προσώπων και διάφορων άλλων υποστηρικτών του κου. Σαμαρά, όπως είναι οι κκ. Λυκουρέντζος, Βερναδάκης, ενώ μην λησμονούμε ότι έχει βγει σε όλες τις ρούγες της Β' Αθηνών και σε όλα τα τηλεπαράθυρα και φωνασκεί ως "μουτζαχεντίν" του κου. Σαμαρά, η κα. Παπακώστα, η οποία είναι γραμματέας γυναικών της Νέας Δημοκρατίας. Λογικά, θα όφειλε ο κος. Ζαγορίτης να καλέσει την κα. Παπακώστα και να της ζητήσει, είτε να είναι πιο εγκρατής στις εκδηλώσεις της (διότι είναι γραμματέας ενός ολόκληρου συνόλου γυναικών-μελών, οι οποίες ανήκουν προφανώς και στα δύο στρατόπεδα), είτε να παραιτηθεί από τη θέση της και μετά να φωνάζει όσο θέλει, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Τέλος, παρότι η ομάδα του κου. Σαμαρά έχει διαπιστώσει πόσο βλαπτική είναι η ανάμιξη των ανθρώπων του πρώην "πρωινού καφέ" του Μεγάρου Μαξίμου (που είχαν εγκλωβίσει τον κο. Καραμανλή σε μία κατάσταση άγνοιας αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε για καιρό στη βάση του κόμματος και στην κοινωνία) στην καμπάνια του Μεσσήνιου πολιτικού και γι' αυτό το λόγο εξάλλου σκορπίζει διαψεύσεις ανεπισήμως, εμείς σας εκφράζουμε την εκτίμησή μας ότι πράγματι οι κκ. Αγγέλου, Σταϊκούρας, Λιβαδάς, Χατζηεμμανουήλ και κατά πάσα πιθανότητα και οι κκ. Ζαγορίτης και Δασκαλάκης, τον στηρίζουν και μάλιστα, με μεθόδους που υπερβαίνουν τα όρια μίας εσωκομματικής ομαλότητας. Όποιος από αυτούς εκτιμά πως κάνουμε λάθος, ας μας στείλει μία διάψευση στο poleatics@gmail.com και θα την δημοσιεύσουμε ολόκληρη, όση έκταση και αν καταλαμβάνει.

Εκεί που θα διαφωνήσουμε με τον Exastal, είναι σχετικά όχι με τη στάση, αλλά με τα κίνητρα των διαπλεκομένων που κλείνουν το μάτι προς τον κο. Σαμαρά. Έίναι παδίσηλο ότι οι κκ. Μπόμπολας, Κόκκαλης, Βγενόπουλος δεν έγιναν ξαφνικά δεξιοί, ούτε και νεοδημοκράτες για να έχουν άποψη για τη νέα ηγεσία του κόμματος και επίσης, ότι το επιχειρηματικό συμφέρον τους είναι να μείνουν το ΠαΣοΚ και ο κος. Παπανδρέου στη διακυβέρνηση της χώρας, όχι για μία, αλλά για δύο τετραετίες.

Έμπειροι πολιτικά, οι επιχειρηματίες καταλαβαίνουν ότι ενώ με την κα. Μπακογιάννη η ΝΔ θα καταστεί ξανά άμεσα ανταγωνιστική στο πολιτικό στερέωμα, με τον κο. Σαμαρά το κόμμα θα ξαναδεί εξουσία μετά από μία αιωνιότητα. Πιο αναλυτικά. ενώ ΠαΣοΚ και Διαπλοκή θα κάνουν πραγματικό πάρτυ συναλλαγών και εργολαβιών, ο κος. Σαμαράς ως αρχηγός θα καταγάγει αγώνα εσωκομματικού εξαγνισμού, ιδεολογικής κάθαρσης, οργανωτικού ελέγχου και στελεχιακής διαλογής με εξοστρακισμό των ανεπιθύμητων, θα απομονώσει τη ΝΔ σε ένα "αυτιστικό" πολιτικά κόσμο της σιωπής και θα αποφύγει να εισέλθει σε μία διαπροσωπικού τύπου αρχηγική αντιπαράθεση μέχρι εσχάτων με τον κο. Παπανδρέου, λόγω της παλιάς νεανικής φιλίας που τους συνδέει. Επιπλέον, οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι θεωρητικά τουλάχιστον, η κα. Μπακογιάννη διαθέτει την ισχύ να διαπραγματευτεί με σκληρούς όρους το ενδεχόμενο να σταθεί πίσω από τις γραμμές διεκδίκησης της εξουσίας για κάποιο διάστημα, ενώ στην άλλη περίπτωση, ο κος. Σαμαράς θα τα καταφέρει μια χαρά να μείνει μακριά από την εξουσία και από μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: