16 Νοε 2009

Ενορχηστρωμένη αλητεία σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, διαδίκτυο




Αναδημοσιεύουμε τις φωτογραφίες που βλέπετε, όχι για να δώσουμε παραπάνω δημοσιότητα στα φρικτά δημιουργήματα διεστραμμένων μυαλών και ανώμαλων ανθρώπων, αλλά για να δείτε τι ακριβώς σημαίνει επιτομή της δημοσιογραφικής αλητείας και κατάντια του πολιτικού ανταρτοπόλεμου που φτάνει στα όρια του να απεργάζεσαι την ηθική, ψυχική και προσωπική εξόντωση του αντιπάλου.

Οι δύο πρώτες σελίδες, είναι από το VetoMag, το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας "Veto" του Μάκη (παραλείπουμε το κύριος) Τριανταφυλλόπουλου.
Ο απίστευτος άνθρωπος που αναφέρεται στον εαυτό του ως "Ο Δημοσιογράφος", ο αυτόκλητος εισαγγελέας που κουβαλάει κρυφές κάμερες για να παγιδεύει μια ζωή τις ζωές των άλλων, ο ανήκουστος φαρισαίος που προβάλλει και προβάλλεται ως ο "Ρομπέν των Φτωχών" αλλά ζει ο ίδιος μέσα στη χλιδή και στα πλούτη, ο απόλυτος υποκριτής που εγκαλεί ολόκληρη την κοινωνία για προσωπικά πάθη και λάθη, ατοπήματα και ολισθήματα, αλλά ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να "τυλίξει" στον ιστό του έρωτά του μία εικοσάχρονη, όχι ιδιαίτερα ευφυή ή καλλιεργημένη αν κρίνουμε από τα λεγόμενα και τα γραφόμενά της, υφιστάμενή του, για να την χρίσει στη συνέχεια και επισήμως σύζυγό του, αποφάσισε να ξαπλώσει στο ... "ντιβάνι του ψυχαναλυτή" (έτσι ονομάζεται η ρουμπρίκα του Vetomag) την κα. Ντόρα Μπακογιάννη και να την κατακρεουργήσει: ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως σύζυγο, ως χήρα, ως κόρη, ως μητέρα και το τελευταίο που έχει σημασία στην περίπτωση αυτή, ως πολιτικό.

Η κα. Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τα προηγούμενα:
«Στην πολιτική μου πορεία έχω υποστεί κάθε είδους επιθέσεις. Σήμερα όμως η χυδαιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Προφανώς μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, στην προσωπική μου ζωή, στη σχέση μου με τα παιδιά μου.
Η επίθεση αυτή δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε μένα. Προσβάλει κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα, κάθε εργαζόμενη.
Γι' αυτό προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου. Θέλω να ξέρουν όμως ότι δεν με φοβίζουν.
Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές.
Καλώ όλες τις νέες και τους νέους, όλες τις γυναίκες, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις αθλιότητες. Τους καλώ με τη συμμετοχή τους να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει».

Εμείς δε θα προσθέσουμε, ούτε θα αφαιρέσουμε τίποτα σε όλα όσα η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δίπλα στην οποία ο κος. Σαμαράς δεν είχε την πολιτική ευαισθησία, ούτε καν την απλή ανθρωπιά να παραθέσει καμία δική του καταδικαστική ανακοίνωση ή δήλωση. Απλά, θα επισημάνουμε ότι η χυδαία επίθεση που δέχτηκε, δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε αποσπασματική και αυτό, αποδείχτηκε την αμέσως επόμενη ημέρα, σήμερα δηλαδή, με την εμετική επίθεση που έκανε από τη συχνότητα του RealFM 97,8 στο δήμαρχο Αθηναίων κο. Νικήτα Κακλαμάνη που είναι ένθερμος υποστηρικτής της κας. Μπακογιάννη, το πιο ποταπό δείγμα εκπροσώπου στο χώρο της φτηνής στρατευμένης δημοσιογραφίας της κονόμας, που ονομάζεται Τράγκας.
Δράττοντας ως πρόφαση το δημοσίευμα μίας κουτσομπολίστικης εφημερίδας για ένα ρόζ σκάνδαλο, ο Τράγκας (που ούτε αυτός μπορεί να αποκαλείται κύριος) εκτόξευσε αρρωστημένα σχόλια και άθλια υπονοούμενα, σε σχέση με το δικαίωμα που έχει ο κος. Κακλαμάνης, όπως όλες και όλοι εμείς άλλωστε, στις επιλογές του σε ότι αφορά τον ιδιωτικό του βίο.
Την σκυτάλη στον δρόμο που οδηγεί στο βούρκο της δημοσιογραφικής και πολιτικής αλητείας, πήρε το blog που διαχειρίζεται ο Γιάννης Παπαγιάννης (ο γνωστός "Καλαπόδης", που προσφάτως έπιασε ξανά δουλειά στον RealFM), ο οποίος προθύμως και ενθουσιωδώς δημοσίευσε τις αθλιότητες που εκστόμισε ο Τράγκας, προσθέτοντας μάλιστα και την παραποιημένη φωτογραφία του κου. Κακλαμάνη που βλέπετε ως τρίτη στη σειρά επάνω. Την ανάρτηση, την απέσυρε άρον-άρον, προφανώς εμπρός στο φόβο να παρέμβει δυναμικά ο συνιδιοκτήτης του RealFM κος. Χατζηνικολάου και να αρχίσει να κόβει κεφάλια.

Τυχαία όλα αυτά; Δε νομίζουμε. Γιατι υπάρχει και συνέχεια...

Σε δεξιό blog, το όνομα του οποίου δεν θα θέλαμε στην παρούσα φάση να αναφέρουμε, όχι απλά από συναδελφική αλληλεγγύη ή επειδή προσκείμεθα φιλικά στους διαχειριστές του, αλλά κυρίως διότι ευχόμαστε ότι θα κατανοήσουν ότι έχουν πάρει ένα λάθος δρόμο που οδηγεί στη δυσφήμηση ανθρώπων και στη σπίλωση προσωπικοτήτων και ότι δε θα πρέπει να προδίδουν το εξαιρετικό ήθος και ύφος που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα, αναφέρεται για την επιλογή του κου. Άρη Σπηλιωτόπουλου να συνταχθεί με την υποψηφιότητα της κας. Μπακογιάννη, ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας πάει "μέσα στο λεωφορείο με τους "χαρούμενους" Ντοράκηδες" και ότι τα... " "ευαίσθητα" και "συναισθηματικά" αγόρια έχουν "πρόβλημα" με τον Σαμαρά..." Σαφέστατα, αν και υπαινικτικά τα μηνύματα, της ανάρτησης για ..."ευαίσθητα" και "συναισθηματικά" αγόρια, όπως και η χρήση του όρου "χαρούμενοι" Ντοράκηδες -ειδικά αν ανατρέξει κανείς σε κάποιο καλό ελληνοαγγλικό λεξικό για να δει τις πιθανές μεταφορές της λέξης "χαρούμενοι".

Ταυτόχρονα, στο χώρο του Facebook, διάφοροι καπεταναίοι και πολέμαρχοι της Δεξιάς που περιτριγύριζαν στη σάλα και στο φουαγιέ του ΣΕΦ στο Έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας "άνθρωποι του Αντώνη", έχουν αρχίσει να περιφέρουν τις ανοσιουργηματικές παρομοιώσεις περί "Σαλώμης" και άλλα διάφορα φαιδρά.

Δεν χρεώνουμε όλη αυτή την αλητεία στον ίδιο τον κο. Σαμαρά. Αλλά το πράγμα, έχει ήδη ξεφύγει, έως εκεί που δεν πάει άλλο. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, την 29η Νοεμβρίου δε θα κατεβούν να ψηφίσουν "ντορικοί" έναντι "σαμαρικών", ή το αντίστροφο. Ούτε καν φιλελεύθεροι έναντι δεξιών, ή το αντίστροφο. Θα δημιουργηθεί ένα κίνημα ανθρώπων που πιστεύουν πως -Διάολε!!!- διάγουμε μία εποχή πολιτισμού, έναντι κάποιων άλλων που έχουν μείνει στα ήθη και στους κώδικες του homo erectus. Και ο νοών νοείτο.

Σημείωση: Εισαγγελείς δεν υπάρχουν σε αυτό τον τόπο; Εδώ δεν διακυβεύεται μία εκλογική αναμέτρηση, αλλά το δικαίωμα ενός προσώπου (έστω και δημοσίου) να βιώνει και να πορεύεται με αξιοπρέπεια!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου τι εννοείτε όταν λέτε ότι δεν χρεώνουμε όλη αυτή την αλητεία στον ίδιο τον κο. Σαμαρά.Του τη χρεώνετε κατά 50%60%70%80%90%

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Αν ίσχυε αυτό που λέτε εσείς, η έκφραση θα 'ταν εξ ολοκλήρου. Είστε σίγουρος/η ότι διαβάζετε ελληνικά;

Ανώνυμος είπε...

Όταν γράφονταν λιβελογραφήματα για την οικογένεια Καραμανλή, κανένας δεν νοιάστηκε ..κανένας δεν αισθάνθηκε ντροπή για όσα γράφανε οι "πληρωμένοι κοντυλοφόροι"..
τώρα τσούζει; ε; λίγο όψιμο δεν είναι όλο αυτό ;
Ε όχι και να ρίχνετε στάχτη στα ματιά και στ' αυτιά μας ρε παιδιά!

@ Α και μη μου πείτε ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι και στη ζωή του.. γιατί αυτοί όλοι ήταν μέσα στο κρεβάτι και στην προσωπική ζωή των Καραμανλήδων;
Δηλαδή δυο μετρά και δυο σταθμά;
Θα περιμένω την απάντηση σας

Ανώνυμος είπε...

Την 50% η σε οποίο ποσοστό ευθύνη που ρίχνετε στον Σαμαρά μήπως οφείλετε να την δικαιολογήσετε , λέω μήπως

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

10:05

Δε μπορώ να σας δώσουμε απάντηση, αν δε μπορείτε να καταλάβετε τι γράψαμε. Μάλλον δεν καταλαβαίνετε σε ΑΠΛΑ ελληνικά.
Εάν αποδίδαμε ψόγο, ή οποιοδήποτε μέρος της ευθύνης στον κο. Σαμαρά για οτιδήποτε, δε θα γράφαμε "Δεν χρεώνουμε όλη αυτή την αλητεία στον ίδιο τον κο. Σαμαρά", αλλά θα χρησιμοποιούσαμε την έκφραση "ολόκληρη την αλητεία", ή, "αυτή την αλητεία εξ ολοκλήρου".
Από εδώ και πέρα, μάλλον θα πρέπει να βρείτε το φιλόλογο που είχατε σε γυμνάσιο-λύκειο και να του ζητήσετε τα ρέστα.

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

9:38

Συγγνώμη, αλλά ποιος ήταν εκείνος που ΔΕΝ είχε αγανακτήσει με τις αθλιότητες που λέγονταν και γράφονταν κατά καιρούς για τον κο. Καραμανλή, ειδικά στο ξεκίνημα της λαμπρής πορείας του. ΔΕΝ νομίζουμε πως έχει υπάρξει στο σύγχρονο πολιτικό κόσμο άλλος πολιτικός ηγέτης, που έχει δεχθεί τόση λάσπη, από έναν τόσο οργανωμένο κύκλο οργανωμένης συκοφάντησης. Εινοητής και εκτελεστής αυτής της αθλιότητας φυσικά, τα Διαπλεκόμενα, με αιχμή του δόρατος τον Κόκκαλη και τα δύο τσιράκια του, Θέμο και Κακαουνάκη.

Την εποχή εκείνη βέβαια, εμείς ΔΕΝ υπήρχαμε ως blog. Αλλά έχετε απόλυτο δίκιο ως προς το ότι είναι επιβεβλημένο να αφιερώσουμε μία μεγάλη ανάρτηση σε όλο τον κύκλο αθλιότητας σε βάρος του κου. Καραμανλή.

Επιφυλασσόμστε να επανέλθουμε εξαιρετικά δριμείς πάνω στο θέμα και σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση, η οποία, ομολογουμένως ήταν εύστοχη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ «Δεν χρεώνουμε όλη αυτή την αλητεία στον ίδιο τον κο. Σαμαρά"» ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΚΑΤΙ . ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Γράφουμε στα απλά ελληνικά που διδαχτήκαμε όλοι μας, σε μία εποχή κατά την οποία όντως διδασκόμασταν ελληνικά και όχι τη σημερινή desperado.

Πέρα τούτου, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ξεκάθαρο από τις δύο προηγούμενες απαντήσεις που σας δώσαμε, αλλά ΚΑΙ από την ίδια τη διατύπωσή μας στην αρχική ανάρτηση, ότι ΔΕΝ καταλογίζουμε το παραμικρό μέρισμα ευθύνης προσωπικά στον κο. Σαμαρά για την αήθη επίθεση που δέχτηκαν μέσα σε ένα διήμερο η κα. Μπακογιάννη, οι κκ. Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος.

Έχοντας, λοιπόν, διευκρινίσει ΜΕ ΠΑΣΑ σαφήνεια και καθαρότητα αυτό που σας ενδιαφέρει να καταλάβετε, κάθε άλλη επαναφορά σας στο συγκεκριμένο θέμα δε θα εκφράζει τίποτα διαφορετικό από την πρόθεσή σας να προκαλέσετε κάποιο "επεισόδιο" εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΔΙΚΗΣΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ BLOG ΣΑΣ