13 Οκτ 2009

Από τη συμφωνία με την Cosco άρχισαν το μεγάλο ξεχαρβάλωμαΤελικά οι άνθρωποι σοβαρολογούσαν. Δεν έκαναν καθόλου πλάκα. Πηγαίνουν να τινάξουν στον αέρα όλες τις συμφωνίες στρατηγικής σημασίας που συνήψε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με μεγάλους εταίρους του εξωτερικού.

Την πολιτική αυτή εγκαινίασε η κα. Κατσέλη βάζοντας δυναμίτιδα στη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της κινεζικής Cosco, κάνοντας λόγο για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, ενθαρρυμένοι από την αλλαγή κυβέρνησης, οι προνομιούχοι λιμενεργάτες (με τις αμοιβές των 100.000 και 150.000 ευρώ ετησίως αν θυμάστε) έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας, αξιώνοντας τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική ακύρωση της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται παράλογα, πλήττοντας ευθέως το συμφέρον και το κύρος της χώρας.

Οι Κινέζοι επενδυτές ήδη νιώθουν αφόρητο εκνευρισμό μπρος στην ασυνέχεια και στην ασυνέπεια της πολιτικής ενός κράτους, το οποίο, κυβερνήσεις σαν τη σημερινή, το κάνουν να φαίνεται ως αφερέγγυο στις συναλλαγές του και τριτοκοσμικό στις αντιλήψεις του.

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων μένουν στοιβαγμένα στον Πειραιά, οι επιχειρήσεις που τα εμπορεύονται υφίστανται ανεπανόρθωτη ζημία, η αγορά στραγγίζει από αγαθά και ήδη, δρομολόγια πλοίων με containers κατευθύνονται προς άλλα ξένα, ανταγωνιστικά προς τα δικά μας, λιμάνια.

Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, βρίσκοντας ξανά το κυβερνητικό καθεστώς που ταιριάζει γάντι με τις δικές τους συνήθειες και πρακτικές, έχουν ήδη ξεσαλώσει.

Να το θυμηθείτε, ότι το επόμενο βήμα σε αυτή την πρωτοφανή παρεκτροπή που επιχειρείται, θα γίνει με τη συμφωνία του Δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

Ακόμη δεν έκλεισαν μία βδομάδα στην κυβέρνηση, έχουν βαλθεί να μας πάνε ως χώρα δεακετίες πίσω. Ας προσέχαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: