26 Σεπ 2009

Η ομάδα παίζει οργανωμένα, με "δεκάρι" τον κο. Βουλγαράκη

Λαμβάνοντας έναυσμα από την προηγούμενη ανάρτηση, να σας ενημερώσουμε ότι οι πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφές των ημερών, δεν είναι εκείνες των υποψηφίων από το ψηφοδέλτιο ενός κόμματος στο άλλο, αλλά οι μεταγραφές συνεργατών από το ένα πολιτικό γραφείο σε άλλο, του ιδίου κόμματος πάντα. Πιο περιζήτητοι, είναι οι συνεργάτες του γραφείου του κου. Βουλγαράκη, το οποίο ήταν το πιο οργανωμένο από όλα, με φοβερές προσβάσεις και επιρροές κυρίως σε ολόκληρες σχολές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Βέβαια, είναι περιττό να σας αναφέρουμε ότι τους έχει τόσο δεμένους τους συνεργάτες του ο κος. Βουλγαράκης, που η μετακίνησή τους σε άλλα πολιτικά γραφεία δεν είναι πάντοτε σύμφωνη με τη δική τους προσωπική βούληση, αλλά τις περισσότερες φορές, σύμφωνη με τα σχέδια και τις επιθυμίες του πρώην υπουργού. Μεγάλο ρόλο στις μετακινήσεις παίζουν φυσικά και οι υπόγειοι μυστικοί δίαυλοι συνεργασίας μεταξύ των πιο απίθανων προσώπων, οπότε το πράγμα φαίνεται να μπλέκει κάποιες φορές. Αλλά στο τέλος, τα πάντα βρίσκουν την εξήγησή τους.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι από τη στιγμή που έμεινε εκτός Βουλής ο κος. Βουλγαράκης, βάλθηκε να αποκαταστήσει τη σχέση του με την κα. Μπακογιάννη, για την οποία έλεγε πως "σε λίγο θα βλέπει την πλάτη του" την εποχή που είχε βλέψεις ακόμη και για τη προεδρία του κόμματος. Έτσι, έχει στείλει στο πολιτικό της γραφείο για να δουλέψουν για την καμπάνια της για την Α' Αθηνών κάμποσους από τους συνεργάτες του.

Μερικοί άλλοι, επικαλούμενοι ως πρόφαση ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν έρθει σε ρήξη με νεολαίους που πρόσκεινται στην υπουργό Εξωτερικών, έχουν στραφεί σε άλλα πολιτικά γραφεία, όπως εκείνο του κου. Κικίλια. Ο τελευταίος, έχει την στήριξη του δημάρχου Αθηναίων κου. Κακλαμάνη για την Α' Αθηνών, αλλά τον σπρώχνει επικοινωνιακά και ο κος. Τοκάκης, πρώην μεγαλοστέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πανίσχυρος σύμβουλος του κου. Αλογοσκούφη, την εποχή που ο τελευταίος ήταν "τσάρος" της Οικονομίας. Με δεδομένο ότι οι κκ. Βουλγαράκης και Αλογοσκούφης έχουν από καιρό συνάψει μία βαθιά στρατηγική συμμαχία με σκοπό να ελέγξουν ολόκληρες σχολές από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αντιλαμβάνεστε ότι οι συνεργάτες του κου. Βουλγαράκη πήγαν να εργαστούν για την καμπάνια του κου. Κικίλια, όχι εντελώς τυχαία. Κάτι που επιβεβαιώνεται βέβαια και από ένα γεγονός το οποίο, όχι μόνο δεν είναι τυχαίο, αλλά κραυγαλέο: ρόλο κομματάρχη του κου. Κικίλια σε αυτές τις εκλογές έχει αναλάβει ο κος. Πάνου, διευθυντής του γραφείου του κου. Βουλγαράκη.

Η πιο εκπληκτική μετακίνηση είναι μία τριπλή, των κκ. Μανωλάκου, Κοσιώρη, Λυμπερίου, στενότατων συνεργατών του κου. Βουλγαράκη, στο πολιτικό γραφείο του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κου. Ζαγορίτη. Δεν ξέρουμε αν φταίει η αγωνία του για να ξεπεράσει το φάσμα της μη εκλογιμότητας στη Β' Αθηνών, ή η δίψα που έχει για λίγα παραπάνω ψηφαλάκια ως γνήσιος "Μαυρογυαλούρος" (όπως συχνά αποκαλεί τον εαυτό του!!!), αλλά γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος που επιμένει, ως προς το φαίνεσθαι τουλάχιστον, να δηλώνει καραμανλικότερος του κου. Καραμανλή, κάνει παιχνίδι με τους ανθρώπους του κου. Βουλγαράκη. Ενστερνιζόμενος πιθανώς και εκείνος το δόγμα "ότι είναι νόμιμον, είναι και ηθικόν", ο κος. Ζαγορίτης αγοράζει από τον κο. Βουλγαράκη υποστήριξη σε επίπεδο συνεργατών, ενδεχομένως και σταυροδοσίας. Με τη σειρά του, πουλάει υποστήριξη και "πλάτες" σε μεγαλοστελέχη του διδύμου των κκ. Βουλγαράκη και Αλογοσκούφη, όπως για παράδειγμα στον πολιτευόμενο την Α' Πειραιώς, κο. Κατσαφάδο, τον τριαντάρη Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ που εδώ και οκτώ μήνες, κατ' αποκλειστική προνομία, έχει πάρει από τον κο. Ζαγορίτη επισήμως το χρίσμα του υποψηφίου και τρέχει μία προεκλογική καμπάνια τόσο υψηλού οικονομικού κόστους που δε συνάδει με το βαλλάντιο του γιου ενός αστυνομικού, που διατηρεί ένα λογιστικό γραφείο -όπως δηλώνει ο ίδιος. Υποτίθεται πως μοναδικό κοινό στοιχείο που είχαν μέχρι σήμερα οι κκοι. Βουλγαράκης και Ζαγορίτης ήταν οι συμβολαιογράφοι σύζυγοί τους, αλλά από ότι φαίνεται, υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που τους ενώνουν. Εδώ μάλλον, κολλάει και η πληροφορία ότι ο καραμανλικός κατά τ' άλλα Γραμματέας, επιδίδεται σε διακριτικό πολιτικό φλερτ προς την πλευρά της κας. Μπακογιάννη.

Για να δείτε πως δένουν οι καταστάσεις, απλά θα σας πούμε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που παίζουν ολόκληρο αυτό το κύκλωμα μαζί. Για παράδειγμα, ο κος. Κουρτάκης, που έχει τα παραπολιτικά στην "Αξία", εργάζεται στο "Πρώτο Θέμα" και στον Αθήνα 9,84 και έχει δημοσιογραφική πρόσβαση στο 'Καρφί" και στο parapolitika.gr, προωθεί υπό τη μορφή πακέτου τις υποψηφιότητες των κκ. Μπακογιάννη, Αλογοσκούφη και Κικίλια στην Α' Αθηνών και του κου. Κατσαφάδου στην Α' Πειραιώς, ενώ τελευταία κάνει λεζάντα έως και στον κο. Ζαγορίτη, τον οποίο μέχρι πρότινος παρουσίαζε ως "λίγο", όπου μιλούσε και όπου έγραφε. Επιπλέον, έχει αναλάβει εργολαβικά το ροκάνισμα οποιουδήποτε στελέχους δεν αρέσει ή ενοχλεί το κύκλωμα που περιγράφουμε. Οι συστηματικές δυσφημιστικές επιθέσεις σε βάρος της κας. Πατριανάκου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενώ τα σκάγια παίρνουν συχνά και τους αναπληρωτές της, ειδικά το νεαρότερο από τους τρεις τον κο. Μοίρα, τον οποίο φρόντιζε ο κος. Κουρτάκης να ροκανίζει συστηματικά με παραπολιτικά σχόλια, προκειμένου να μην βρισκόταν εμπρός στο δρόμο του κου. Κατσαφάδου στην Α' Πειραιώς.

Για να πάρετε μία ακόμη καλύτερη ιδέα για το τι εξελίσσεται εντός και πέριξ των τειχών της ΝΔ, αρκεί να σας πούμε ότι ακόμη και ο κος. Καραχάλιος, που προσπαθεί εσχάτως να κινείται εντός του πολιτικού αστερισμού της κας. Μπακογιάννη και είναι κολλητός του δημοσιογράφου κου. Κουρτάκη, έχει ανακαλύψει ότι "έχει απομείνει πίσω στο κόμμα ολομόναχος και εργάζεται για τις εκλογές ο καημένος ο κος. Ζαγορίτης", εκεί που τον στόλιζε με τα σπανιότερα κοσμητικά επίθετα, περιπλανώμενος στα στέκια του Κολωνακίου και της Μυκόνου.

Η τακτική διείσδυσης και επέκτασης που ακολουθεί ο κος. Βουλγαράκης με την προώθηση συνεργατών του σε πολιτικά γραφεία είναι κατανοητή. Εκείνο που προκαλεί έκπληξη, είναι η στάση όλων των υπολοίπων.

Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε με εκτενείς, αποκαλυπτικές, συγκλονιστικές, στοιχειοθετημένες λεπτομέρειες, για όλα τα παραπάνω.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα σας πούμε ότι οι ομάδα δημοσιογράφων που εκπρόσωποι ο κος. Κουρτάκης, και όπως σωστά λέτε έχει τα παραπολιτικά στην "Αξία", εργάζεται στο "Πρώτο Θέμα" και στον Αθήνα 9,84 και έχει δημοσιογραφική πρόσβαση στο 'Καρφί" και στο parapolitika.gr, προσθέστε μέσα στο πακέτο τον γνωστό Ντορακι και υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων κ. Σταμάτη Μαύρο ,μάλιστα πρόσφατα υπήρξαν αρνητικά σχόλια στο 'Καρφί" και την "Αξία", για τον εταίρο υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο κος. Κουρτάκης, στα παραπολιτικά στην "Αξία" και στο Καρφί περνάει τα ίδια παραπολιτικά κατά του κυριότερου αντιπάλου του κ. Μαύρου στο Νόμο Κυκλάδων εσείς βλέπετε ότι δεν έχει σχεσει;