23 Αυγ 2009

Ούτε μητροπολίτες να ήταν!

Γεμάτες οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου από αναφορές και σχόλια για τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών που ήταν να αλλάξουν μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, αλλά τελικά παρέμειναν στις θέσεις τους, κατόπιν δυναμικών παρεμβάσεων προς το πρωθυπουργικό γραφείο, από τους πολιτικούς κηδεμόνες τους.

Εκείνα που δε γράφτηκαν στις εφημερίδες είναι τα εξής:

- Ουδέποτε άλλοτε έχει μείνει πέντε χρόνια στην ίδια θέση, ειδικός ή γενικός γραμματέας. Έχουν ήδη γίνει ένα σώμα με τις καρέκλες τους.

- Μετά από πέντε χρόνια, κάποιος νιώθει τόσο μόνιμος, που δεν τον νοιάζει πια να παρουσιάζει σε κανέναν τα διαπιστευτήρια της καταλληλότητάς του.

- Αποτελεί δυσφήμηση για την κυβέρνηση και πρόβλημα για τη λειτουργία της, τα μεσαία στελέχη της να επιβιώνουν πολιτικά όχι λόγω της αξίας τους, αλλά λόγω της ισχύος του βύσματός τους.

- Μετά από μία τέτοια μπέϊκη αντιμετώπιση, είναι αμφίβολο ότι αυτοί οι άνθρωποι θα λιώσουν σόλες να τρέχουν στις εκλογές για τη ΝΔ. Στις ευρωεκλογές για παράδειγμα, δεν έχυσαν σταγόνα ιδρώτα.

- Τα χέρια θα σταυρώσουν για τα καλά φυσικά και όλα τα υπόλοιπα στελέχη που έμειναν τόσα χρόνια αναξιοποίητα, προκειμένου να μην κουνηθούν ρούπι από τις θέσεις τους, οι ελάχιστες μονιμάτζες.

Τόσα χρόνια οι ίδιοι; Ούτε οι μητροπολίτες τόσο πολύ πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: